Кремъл: Новите ни оръжия не нарушават ядрения паритет в света!

Москва няма да се включва в никаква надпревара във въоръжаването
2 мар 2018 21:28, Елка Василева
349
Кремъл: Новите ни оръжия не нарушават ядрения паритет в света!
Снимка: БТА

Кремъл категорично отхвърля обвиненията, че Русия нарушава международното право в сферата на стратегическата стабилност, предаде ТАСС.

"Категорично отхвърляме всякакви обвинения, че Руската федерация нарушава някакви положения и членове от международното право за контрола по разоръжаването. Русия е спазвала, спазва и ще спазва занапред всичките си международни ангажименти", заяви пред журналисти Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент.

Фактът, че Русия разработва нови оръжия, не нарушава ядрения паритет в света - "другата страна също има оръжия, от които не може да се защити Русия, тъкмо тук е паритетът. Точно това гарантира, че оръжията няма да се използват", каза Песков, след като журналист заяви, че Русия се сдобива с оръжия, от които другата страна няма защита.

Още по темата

"Русия пък не развива оръжейни системи, които да неутрализират стратегическите сили на противника, и е много важно да се разбере това", добави говорителят на Кремъл.

Видеата, използвани от президента Владимир Путин при представянето на новите руски оръжия по време на вчерашното му обръщение към парламента на Русия, нямат отношение към конкретни държави, увери той.

"Не видях карта на Флорида" там, каза Песков. "Не виждам основания да се говори, че там са използвани някакви щати на САЩ", допълни той. Според него клиповете са създадени чрез компютърна графика, без да се използват никакви карти.

Обръщението на Путин няма милитаристичен характер и не бива да бъде смятано за начало на оръжейна надпревара. "Русия не смята да се включва в никаква надпревара във въоръжаването", заяви говорителят на Кремъл.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** до *** на тема против Русия и Путин. Плевнелиев ли ви плаща.
192
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"то от руски богаташи не може да се купи в лондон вече апартамент :))) ... що така ?"Руски богаташ от рода на пешеходците от Червено море?
191
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Русия се теб сме! Поклон пред загиналите руски войници и офицери за свободата на България! След Санстефанския договор България е била крупна държава с излаз на Бяло море, цяла Македония и част от Сърбия. По късно след свикване на Великите сили по настояване на Австро-Унгария и Англия граноците на България са силно редуцирани. Е как да съм благодарен на англосаксите? Просто няма как мра.зим ги безплатно :)
190
8
 
3
 
! Отговори
Гатанка преди 6 години
Руска топ-технология с 5 букви - що е то?...СКРАП :))
189
1
 
3
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
До Анонимен 230 Русия била най велика в света и американците се тресят от плач. Малиии!
188
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия не се включва в надпреварата . Тя я предизвиква.Кой се хвали с нови свръх оръжия? А в НАТО се подсмиват съжалително.
187
3
 
1
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До БалканецИмам много приятели германци, абсолютно всички имат голям респект от Русия като военен фактор.Бяха се стреснали много, когато Турция свали руски изтребител.-------------------Ами те не познават руснаците и съдят за тях от пропагандата.Пък ние сме им сърбали попарата 45 години и си ги знаем какви са леваци.Аз абсолютно не бях изненадан от реакцията на Путин на сваления Су-24.Човекът се обърса и организира няколко атентата из Европа и Турция.Толкова са му възможностите.
186
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Русия е най-великата държава на света, единствената бариера срещу глобалистката англосаксонска мафия!" ... ха ха хато от руски богаташи не може да се купи в лондон вече апартамент :))) ... що така ?
185
2
 
1
 
! Отговори
Manson преди 6 години
Типичен пр за рекламен маркетинг:с което се пострекава конкуренцията, кой сега е НОМЕР ЕДНО?.
184
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е най-великата държава на света, единствената бариера срещу глобалистката англосаксонска мафия!
183
3
 
3
 
! Отговори
РККА преди 6 години
Информация за тези оръжия се върти от 2 год.точно днес ли шиптърския сайт се сети да я поднесе като новост.Много ясно е ,че ако мобилността на единия противник се базира на самолетоносачи опонента му да се опита да го неутрализира като ликвидира именно самолетоносача а руснака не е ахмак като *** смеете се на ,,адмирал Кузнецов,, че пушел като вареница но защо ти е модерен самолетоносач щом можеш да потопиш такъв за минути с едно торпедо струващо стотинки...
182
7
 
11
 
! Отговори
Балканец преди 6 години
Такова високомерно отношение към една голяма ядрена държава наблюдавам предимно сред българи.Имам много приятели германци, абсолютно всички имат голям респект от Русия като военен фактор.Бяха се стреснали много, когато Турция свали руски изтребител.Просто е смешно да ми излизата и да се държите високомерно, все едно ги превъзхождаме във военно отношение.
181
2
 
4
 
! Отговори
ХХ1 век преди 6 години
Путин:-Досега не ни чухте. Поне сега ни чуйте . Това е обръщение към Запада и моли да пуснат фрагменти от най-новоте оръжия които на Запад си нямат на представа и веднага Меркел ,Тръмп .... СЕ СЪЗВЪНИХА уплашени ..... . Бих ви пуснал клип с неговото изказване .но веднага ще ме премахнат .
180
2
 
6
 
! Отговори
Балканец преди 6 години
До 218 Един Българин.Братчед, миналата седмица бях в Смитонианс Музей в Вашинтон за самолети и космически апарати.Та там има американски и руски космически апарати, де факто това са държавите съперници в космоса.Да седнеш сега ти в Луковит да ми обясняваш колко са зле руснаците :) и едва ли не да ми внушаваш че са на нивото на Ниегиея ... ами смешно е )))))Кажи по-добре как са чушкопеците, имаме ли нова технология за печене на чушки?
179
7
 
1
 
! Отговори
Балканец преди 6 години
Военната стратегия на Русия е в пъти по-интелигентна от Американската. В крайна сметка експанзията по целия свят уби СССР, а сега САЩ се опитват да контролират целия свят.Дълбоководните дронове са за самолетоносачи, а новите ракетни системи позволяват извеждане на ядрена бойна глава в открития космос и оттам поразява произволна точна на земята. Правейки смешни всичките ПРО-та, които американците инсталират по румънските и полските села.
178
6
 
8
 
! Отговори
КРЕМЪЛСКИ ШУТОВЕ! преди 6 години
Да приемаш несъществуващото желано за истина е тежко ментално болестно състояние, което задължително се лекува! Кремъл иска да раздава шутове на ляво и на дясно, но на практика НЯМА с какво, затова кремълските шутове са изпаднали в панически страх!!! Няма по-унищожително състояние на духа от самозалъгването !
177
10
 
4
 
! Отговори
Балканец преди 6 години
Мисля че каубоите са леко изнервени след това представяне.Новите дълбоководни дрони застрашават всички самолетоносачи във всяка точка на планетата.А САЩ без самолетоносачи са като Мексико само че малко по-голямо но със същата военна тежест.Европа също е в лек стрес, защото вече е несравнима като военна сила с Русия.Мисля, че това е нов етап в историята.Някой хора продължават обаче ментално да живеят в 90-те години на миналия век, когато САЩ бяха велики а Русия беше пред разпад.
176
2
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
А трябва!Западняците разбират само от гьостерица!
175
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мале щом с анимации започнаха да заплашват руснаците, явно отчаянието е пълно.
174
8
 
8
 
! Отговори
Веселяк преди 6 години
Много добра анимация скоро ще настигнат внука ми.Миналата година малкия ми показа как Кремъл може да лети като летящо килимче.