Суперхраните, които намаляват хроничната болка

Симптомите включват болка в мускулите, умора и нарушения на съня
26 май 2018 18:10, Михаела Лазарова
4
Суперхраните, които намаляват хроничната болка
Снимка: pixabay

Ако в менюто ви присъстват често храни като чесън, лук и зехтин, тогава знайте, че те могат по естествен път да намалят неразположенията свързани с хроничната болка. Определена като нервна или мускулна болка, хроничната болка може да се появи в областта на гърба, раменете, таза, коленете, главата и други части на тялото.

Възпалението е основната причина за хроничната болка. Симптомите включват болка в мускулите и тъканите, умора и нарушения на съня.

Храната, която консумираме играе ключова роля за намаляване на симптомите. Споделяме още 5 суперхрани, които помагат да се чувстваме по-добре.

Джинджифил

Джинджифилът е едно от най-добрите природни обезболяващи средства. Той съдържа противовъзпалително съединение, наречено гингол, което намалява хроничната болка чрез намаляване на възпалението. Подправката съдържа и други вещества, които имат аналгетични качества, подобни на аспирин или ибупрофен.

Куркума

Друга съставка от вашата кухня, която може да помогне за намаляване на хроничната болка, е куркумата. Тя съдържа куркумин, противовъзпалителен елемент, който помага за борба с болката.

Куркумата може също така да предпази тялото от дегенерация на тъканите, възпаление на ставите и да насърчи функционирането на нервните клетки.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3"... болката е в главата!" на Мишето. Мише, науката е наука, когато има цифри;Напиши, моме, ПО КОЛКО от тия "суперхрани" и НА КОЛКО ВРЕМЕ да ги вземаме;Да можем да се убедим в ефекта.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Билката се казва мария лудата !Другото е митове и легенди !