Краят е ясен, Великобритания напуска ЕС на 31 октомври

Страната ще търси диалог с останалите държави в съюза
5 авг 2019 22:53, Нели Христова
58
Краят е ясен, Великобритания напуска ЕС на 31 октомври
Снимки: Reuters

Окончателната дата за напускането на Великобритания на Европейския съюз е 31 октомври, това съобщи говорителят на британския министър-председател Борис Джонсън. Денят е окончателен и няма да зависи от нищо, категоричен бе той.

Още по темата

Изявлението му беше в отговор на съобщения, че правителствен съветник е намекнал, че парламентът е пропуснал възможността си да спре Brexit без сделка.

Все пак, Великобритания ще се стреми към диалог с останалите страни от ЕС в търсене на сделка за Brexit.

Британското правителство се надява, че Европейският съюз ще промени позицията си за предпазния механизъм за ирландската граница.

Според в. "Сънди телеграф", Доминик Къмингс - един от архитектите на кампанията за излизане от ЕС на референдума във Великобритания през 2016 г. - е казал на министрите, че Джонсън може да планира общи избори след 31 октомври, когато е крайният срок за Брекзит, ако загуби вот на недоверие в парламента.

Попитан дали премиерът е съгласен, че е твърде късно да се спре Brexit без сделка, говорителят каза:

"Великобритания ще напусне ЕС на 31 октомври при каквито и да било обстоятелства. Няма ако или обаче. Трябва да възстановим доверието в нашата демокрация и да изпълним повтаряните обещания на парламента към народа, като излезем от ЕС на 31 октомври."

"Политиците не могат да избират кои гласове да уважават. Те обещаха да уважават резултата от референдума и ние трябва да направим това", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
3
 
! Отговори
Фръс синоним на фърс преди 4 години
Да си плащат борча и да го дууууу. Тея се чудят как да не платят ,ама няма нищо ново нали са брадчеди на ония със супер икономиката на вересия която и те нямат намерение да върнат когато и да е
39
1
 
3
 
! Отговори
АБВ преди 4 години
Крайно време е да направят нещо! Нито ЕС ще фалира, нито Англия ще фалира! Но пък с Брекзита дадоха повод на целия свят за подигравки.
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Готина снимка, кокошки и на заден план рижав петел.Великобритания напуска ЕС и престава да бъде велика, което е така още след ВСВ.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ще съм изненадан ако тоя рус циркаджия си изпълни заканата и изкара Британия от съюза на тази дата. По голям *** едва ли са имали примиер. Това дали са били прави - историята ще покаже....
36
1
 
7
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 4 години
Значи ще сме свидетели на последни отчаяни напъни на ингилизите да се опитат да извиват ръце и да изнудват, заплашвайки, че ще напуснат без сделка.Айде good riddance (по тяхному). Като припълзят след 5 г. обратно- то няма да ползват привилегиите и специалните клаузи, които сега ползват.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
плашат само. Ще си подаде оставката 1 ден преди датата ако не сключи сделка
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преебаха се с тоя бекзит, ама нека да видим, трябва и да има отпор срещу некадърниците в европарламента
33
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борис Джонсън, кой ще му позволи на този Балдаран да изкара GB без сделка? Най-малкото през парламента няма да мине, да не говорим, че повечето англичани не са едини по въпроса.Никой не иска да направи този ход, но без втори референдум няма да стане тази работа.
32
1
 
18
 
! Отговори
Tangra преди 4 години
Е винаги може да станете един нов щат на САЩ. Нали това се надявате. Винаги сте били гейове, с малки изключения.
31
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без Ирландия и Шотландия, "великите" са Умрели, удавени в дъджд, задушени в мъгла.Смелост се иска за това.
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам колко щастливи ще са кокошките, но "Мълчанието на агнетата" е започнало, защото за овнешкото митото е 40%. Ще има по-малко нещастни агнета, които ще пръдят по-малко и ще намаляват въглеродните емисии. Beefaters ще ядят само зеленчуци сандвичи и ще прдят само от боб.
29
3
 
10
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Статията е непълна.Не знам дали сте я взели от ББС или от Гардиън но моля превеждайте целият текст ,а не само това което звучи сензацино! И в двете статии и на ББС и на Гардиън които са почти идентични са изложени сценарии и за излизане без сделка и за вот на недоверие на правителството при 66 % подкрепа на парламента и дори за върховен съд.
28
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До BGexit Виж какво , ***, ти на краставичар краставици недей продава. Защото ако не си в ЕС няма да ти казвам къде ще си и не просто ще си евтина работна ръка. Не знам дали ме разбираш. И остави джендърите на мира. Аз също не ги харесвам, но не ми пречат. На теб къде ти бъркат не знам.
27
9
 
28
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АЛА БАЛА ПОРТОКАЛА!!ШУТА ЛИ ЩЕ Я ИЗВАДИ ОТ ЕС ДЕТО НЯМА НИКАКВА ВЛАСТ В ПАРЛАМЕНТА ИМ!!!БРИТАНИЯ Е ГЛАСУВАЛА ЗАКОН С КОЙТО САМО АКО ПАРЛАМЕНТА ИМ СЕ СЪГЛАСИ НА СДЕЛКА ЩЕ ГО НАПУСНЕ :DЗАЛАГАМ РЕНОМЕТО СИ, ЧЕ БРИТАНИЯ НЯМА ДА НАПУСНЕ ЕС ПРЕЗ 2019-ТА ГОДИНА !!!ПО СМЕШЕН И ЖАЛЪК ПРЕМИЕР БРИТАНИЯ НЕ Е ИМАЛА НА ТОЯ МУ ИМАМ ДОВЕРИЕ 0%
26
23
 
7
 
! Отговори
BGexit преди 4 години
До Анонимен 26Виодам, че си закоравял евро ***. По никой покозотел не сме дори близки до средните за ЕС. В това отношение България е само пазар за второкачествени стоки и източник на евтина квалифицирана работна ръка.Така че пей си одата на радостта, развявай си джендърското знаменце и вярвай в светлото бъдеще на евро корумпетата.
25
23
 
15
 
! Отговори
Джомборно преди 4 години
Не виждам какво толко се учудвате. Държавата е достатъчно силна и губи пари от ЕС. По същата логика Швейцария стои в неутралитет. А защо е така? Ами четете повече и се образовайте, че не всичко, което лети са яде
24
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха, ще умра от смях.Бай *** Тикволандски със 150 паунда заплата, седнал да се присмива на англичаните.Е нема такъв цирк.Честно .
23
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 27да бе браво! Дано само оцелее до октомври.
22
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Бо ДжоКолкото по-далеч от евро джендърите,толкова пи-добре
21
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До BGexitНяма да стане, смешнико. На някои много им се иска това. Защо ли? не е нужно да се впускам в обяснения, умните сами ще си отговорят. БГ вече е неделима част от ЕС. И така трябва да бъде. Това че ЕС не е перфектен и трябва да се преустрои е друга тема. Но за БГ бъдещето е само там защото тя не може да бъде сама и изолирана. Някои *** така и не го разбират. Толкова по зле за тях.