14 са днешните цивилни жертви на турската офанзива в Сирия

ООН: Над 130 000 души били принудени да напуснат домовете си
13 окт 2019 15:36, Анисия Иванова
53
14 са днешните цивилни жертви на турската офанзива в Сирия
Снимка: БТА

Най-малко 14 цивилни са били убити днес при бомбардировки и обстрел в Северна Сирия, където турски сили и техни сирийски съюзници провеждат офанзива срещу кюрдската милиция, съобщи неправителствена организация, цитирана от Франс прес.

Сред жертвите има петима души, които пътували в кола по път близо до Айн Асса, съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека. Протурски бунтовници са открили огън по автомобила.

Над 130 000 души са били принудени да напуснат домовете си в селските райони край градовете Рас ал Айн и Тал Абияд в североизточна Сирия, съобщиха Ройтерс и ТАСС, цитирайки информация на ООН.

Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси съобщи в изявление, че заедно с други хуманитарни агенции е направила оценка, че до 400 000 мирни жители, намиращи се в зоната на сирийския конфликт, може да имат нужда от помощ и защита.

Повечето от 130-те хиляди, принудени да напуснат домовете си, са намерили подслон в домовете на роднини или местни жители. Все повече обаче пристигат и в колективните центрове за настаняване в градовете Хасака и Ракка. В Ракка се подготвят 33 центрове, които да ги приемат, като за тази цел се използват и някои училища.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган мрази Турците, защото е арменец.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дивашки убийци на безащитни старци и малки деца-кърмачета!
37
3
 
2
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 4 години
До SS до [#28] ХА-ХА-ХАНе думай бря, чоджуум! Много бързо забрави, че две пияни тзссиганета ошамарахи половината ви армия бря дзуурло кривва амджъъкаазлийска! С какво ще превземаш Едирне?! Със залп от бобен газ ли?! То може малойуммие може, ама българското е уникално! Затова световната академия си скубе брадата да умува българите по естествен път ли се раждате такива колослно охлювофреннични тъппацци, или ползвате някаква свръхсекретна извънземна технология за изкуствено затъпяване!
36
1
 
6
 
! Отговори
али преди 4 години
Защо никой не пише, че на територията на Турция има 17 жертви от снаряди изтреляни от YPG от сирийска страна между които е и 5 годишно дете....
35
4
 
2
 
! Отговори
Йово преди 4 години
Сърбите нападат автономната сръбска република Косово - АГРЕСОРИ и САЩ внася демокрация с предлог "ПРАВАТА НА ЧОВЕКА". Турция напада суверенна държава Сирия и избива местното население кюрди - ДЕМОКРАЦИЯ и САЩ мълчи 'НЯМА ПРАВА НА ЧОВЕКА.
34
5
 
5
 
! Отговори
SS до [#28] ХА-ХА-ХА преди 4 години
SS до [#28] ХА-ХА-ХА-ХААААААААААE, щом "турция има право, когато се налага - да навлиза 40 километра в дълбочина в съседните държави", те що пък да не могат да навлезат пак на толкова км в нейна дълбочина? Иран тая работа ще я организира мигновено, но на такова "втъкване" най-много са навити и ще се изкефят арменците. Последно ще им го забием ние, барабар с гърците, в Одринска Тракия, може и до Босфора. След което спокойно ще си стоим там докато теа бокулуци не си платят борчовете от 1911.
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да додо, клели сме се. И които сме, не сме забравили!Нас ни забравиха.
32
2
 
4
 
! Отговори
Трол преди 4 години
Групово си го преместихме..
31
1
 
7
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Вътрешно-ислямските конфликти не са наш приоритет! По-добре да се съсредоточим да опазим държавата си в тези времена на Содом и Гомор! Като за начало може да си върнем границите, заставите, граничарите, минираните полета и вишките с караули. При две предупреждения и неподчинение -стрелба! Така ни обучаваха в казармата и се клехме да пазим Отечеството! После, (не)знайно защо, Отечество стана *** дума!!!.
30
1
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
На език какъв в заглавието словоредът е?
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ пращат Кюрдите да се договарят с Асад и Русия, и даже им пожелават да се договорят.В Турция в пограничните райони са блокирани всякаква Интернет комуникация.Има реакция в Турция против военните действия, както и арести на организаторите. Про турските башибозуци в древна традиция, с хладно оръжие, пред очите на аскера, убиват пленени кюрди.Същите в Африн, грабеха покъщнина, от домовете на местните.Не оттатък Босфора, а оттатък границата ни е друг ментал, неприемлив в нашата матрица
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нови 14 жертви на турския сатрап
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААпотърси помощ!
26
12
 
7
 
! Отговори
ЕВРИПИД КАСАНДЕР преди 4 години
СЛАВА НА 45 МИЛИОНА КЮРДИ..20 В ТУРКИЯ , 6 В ИРАК , 4 В ИРАН , 2 В СИРИЯ , + И ОЩЕ НАД 15 МИЛИОНА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ . НАЙ-МНОГО В ГЕРМАНИЯ , ШВЕЦИЯ , САЩ И КАНАДА !!СЛАВА НА ПКК !... ГЪРЦИЯ ЖЕЛАЕ ОБЩА ГРАНИЦА НА БЪДЕЩАТА НОВА ДЪРЖАВА -- ГОЛЯМ КЮРДЕСТАН С ГОЛЯМА ОБЕДИНЕНА ГЪРЦИЯ -- НА РЕКА ЕФРАТ !
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
турски сили и техни "Сирийски Съюзници" провеждат офанзива срещу кюрдската милиция---------Знаете ли кои са така наречените "турски сирийски съюзници"????Това са туркоманите (етнически турци) и .... Сирийската Свободна Армия (така наречените "демократични" сирийски военизирани формирования подкрепяни и въоръжавани от САЩ, Европа, Израел и Близкоизточните монархии)!!!!!!Пълна Трагикомедия!!!ПСБг не трябва да се намиса в чужди политически интриги, машинации и воения конфликт в Сирия!
24
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
КГоре-долу като черен уикенд по нашите пътища през август.
23
2
 
2
 
! Отговори
Братчеда Вини преди 4 години
питам,защо никой нас не ни бара а ще ми каже ли някой
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От цялата многогодишна азиатска пукотевица и дандания така и не мога да разбера кой по кого стреля,защо ..и кои са добрите и кои са лошите?
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кюрдите трябва да се изтеглят и да оставят турците да се разположат. С неофициална американска помощ могат да направят всичко. Могат да получават разузнавателна информация и да действат. Вече имат една автономия в Ирак, която също ще помага дипломатически, финансово.
20
4
 
8
 
! Отговори
Франкофон преди 4 години
Запада няма раждаемостта да се противопостави на никого.Само скимтят отстрани.