Мерките падат, но германците със страх от фризьорските салони

Цели 30% признават, че няма да ги посетят скоро
14
Мерките падат, но германците със страх от фризьорските салони
Снимка: БГНЕС

Цели 30% от германците изпитват силни притеснения и едва ли ще посетят фризьорските салони, след като беше решено те да отворят врати в понеделник, предава ДПА.

Агенцията публикува социологическо изследване на социолозите от YouGov, след като фризьорските салони останаха затворени в Германия в продължение на над 6 седмици.

Според отговорите 25% от респондентите признават, че изпитват слаби притеснения да ползват услугите на коафьорите. А 11 процента от анкетираните по никакъв начин няма да стъпят във фризьорските салони, дори и след като отворят врати заради страх от пандемията.

Изследователите установили, че много германци в период на самоизолация са направили опити да се погрижат за прическите си сами, като 14 процента от анкетираните се престрашили на тази стъпка, предава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Цеко берберина преди 4 години
Като ги е страх, нека ходят буренясали.
12
1
 
2
 
! Отговори
Разтревожен преди 4 години
Тези, не виждал ли, че скоро ще говорят, друг език, но не и немски, ама за прически се тревожели? Приеха мързелите на света, да им вършат черната работа, но то семето не пита, каква вяра изповядваш!
11
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Колкото повече се страхува човек,толкова е по-голяма вероятността да се разболее.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
35 евро да те подстрижат без сушоар. айде няма нужда
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май ще се науча да се поядисвам сама, за подстригването ще е по трудно, но и аз скоро няма да стъпя там
8
0
 
9
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
И аз така. От както сам решавам моята прическа, винаги е била с машинка. Става за 10 минути, имаш различни дължини. Винаги минавам с най-голямата навсякъде и след това отзад и отстрани с по-малка.В Германия съм набюдавал, че предимно турците ръководят модата при прическите, което хич не е по мой вкус. Гел и гъзария
7
2
 
5
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
До Анонимен 6Тази мода си я има в Германия и не е от вчера ;)За дълга коса си има видеа из интернет как се подстригва и поддържа. Разбира се важи и за жените.За всички останали е ясно - машинката, огледалцето и душчето. Последното някои не го приемат за толкова наложително :D
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си пускат дълга коса.Тази мода май ще се завърне сред мъжете.
5
0
 
5
 
! Отговори
Хах преди 4 години
Да, в метрото сутрин с 25 човека около теб е по-безопасно.
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората в Германия са разумни и правилно преценяват, че е още рано за фризьорски салони.А нашите докачливи граждани го играят пак онеправдани и ощетени.Ту Мутафчийски им виновен, ту бат Бойко, ту им млякото горещо, ту пък друго нещо. Аман от недоволни мрънкачи, амааааааааааан!!!!!!!!!!!Ще ги питам като станат заразените 10 000, каква песен ще пеят...
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам машинка.Подстригвам се сам. Има достатъчно материал в Ютюб показващ как човек може да се подстригва сам. Става по-бързо, единственото неудобство е, че трябва да чистиш косата.
2
0
 
4
 
! Отговори
az преди 4 години
В радиус от 100 метра от моя блок има около 11-12 фризьорски салона. Само в моя блок са около 5. Казвам само в радиус от 100 метра. Не съм ги броил колко са в целия квартал.
1
2
 
6
 
! Отговори
MaйMyната преди 4 години
Значи, всичко немско е на почит....но не и прическите