Антиваксъри и в Гърция: 44% не биха се имунизирали срещу COVID-19

Родители се обявяват против носенето на маски в училищата
7 сеп 2020 16:10, Нели Христова
12
Антиваксъри и в Гърция: 44% не биха се имунизирали срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Ако имаше одобрена и безплатна ваксина за коронавирус, 44% от гърците не биха искали да бъдат ваксинирани, в сравнение с 50% от анкетираните, които отговориха положително. Това показват резултатите от проучване на общественото мнение на „Метрон аналисис“ за гръцкия вестник "To Вима". Повечето от тези, които не биха се ваксинирали, са на възраст между 45 и 54 години, предаде БГНЕС.

Според проучването анкетираните смятат, че най-големите проблеми в страната в момента са пандемията (29 процента) и икономиката (28 процента), следван външната политика според 21 процента от анкетираните. По отношение на използването на маската, осем от десет респонденти (81%) отговориха, че са съгласни с използването на обществени места.

Въпреки високия процент гърци, които не са против маската, според резултатите от проучване, в което са участвали 1002 души, вчера в няколко гръцки града се проведоха протести срещу задължителното използване на маската в училищата.

Родители, организирани чрез социалните мрежи, протестираха в Атина, Солун, Ламия, както и на остров Крит, за да изпратят съобщение, че не са съгласни с децата си да носят маски по време на училище.

„Не за маските в училище, те вредят на здравето на нашите деца“; „Нито едно дете с маска в училище“; „Не за ваксина, не за маска“, бяха някои от лозунгите, изписани на носени от протестиращите плакати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Етикетизирането като манипулиране, категоризацията като въдворяване.
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчйиски доло доло
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините не са това, което са били едно време. Да си слагаш ваксини днес е все едно да садиш ГМО семена в градината си и да очакваш да ядеш продукцията здравословно. Всичко е една анархия. Не ставайте опитни зайчета от страх да не се разболеете. Тези, които разчитат, че здравето им зависи от това колко на брой ваксини имат поставени, са излъгани хора. Днес хората лесно се лъжат, понеже вместо да се образоват, разчитат на разни профани авторитети.
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
44 % ? Малко бе. Какви са тия слабоумци, дето биха приели да им набият серум с неясни субстанции и неясен имуно-отговор. Особено като се има предвид, че самите производители на ваксини не дават гаранция, че тяхното изделие ще те предпази от болестта.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Организирам масов протест срещу маските. Маскената индустрия толкова много забогатя че не си знае парите и е време да и спрем кранчето. Стига сме пълнили джоба на държавата която умишлено пусна този вирус като биологично оръжие.Тази държава трябва да бъде заличена от лицето на Земята.От нея идват всички беди на човечеството.
7
7
 
2
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Много са се размножили тия, благодарение на ваксините... Парадокс!
6
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има огромна разлика между това да си активаксър и това да не искаш да си поставиш ваксина, която заради ситуацията не е минала както трябва всички тестове и не се знае дали има странични ефекти.
5
17
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
*** все е манипулиран, но никой не може да го излъже! 😁
4
2
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Наистина ли гърците са написали лозунгите си толкова неграмотно, или преводачът е неграмотен?
3
3
 
42
 
! Отговори
Илон Мъск преди 3 години
Дори и селските кучета на мегдана разбраха ,че всичко е огромна манипулация.Сега следва интересното щом 90% от хората не искат да се ваксинират рептиломасоните трябва да прибегнат до друга тактика .Тактиката е насилствено ваксиниране и ковид паспорт без който няма заплати ,услуги и достъп до финансиране .Тогава ще настане вече истинската война и хората ще пометат тази неолиберална джендърска и-з-ме--т начело с педофила Байдън ,която мърсува по майката земя.
2
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама проваксърите да се ваксинират, никой не им е забранил, но те искат да налагат волята си над другите.
1
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Светът се събужда. Няма връщане назад.