Майката, убила двете си деца, била жертва на насилие

Мъжът й е отправил заплаха за физическо унищожение
19 май 2021 18:30, Нели Христова
115
Майката, убила двете си деца, била жертва на насилие

Окръжен съд - Благоевград окончателно потвърди, че бащата на двете убити деца в Сандански - Георги Трайков е упражнявал домашно насилие над жена си Кристина Дунчева, съобщават от "24 часа".

През ноември м.г. 3-годишната Ивон и 5-годишния Васил бяха намерени заклани в дома им в Сандански. Майка им Кристина Дунчева бе арестувана и обвинена в жестокото убийство. Оказа се, че преди трагедията тя е подала сигнал за домашно насилие срещу мъжа си Георги Трайков.

Окръжният съд в Благоевград отмени решението на Районен съд – Сандански в частта, с която Георги Трайков е осъден да заплати глоба 1000 лв., и потвърди решението ИЗЦЯЛО в частта, в която е издадена заповед за защита в полза на жена си Кристина Дунчева.

Тричленен състав на Окръжен съд - Благоевград прецени, че наложената глоба на Трайков в максимален размер от 1000 лв. е несъответна, заради това, че той не е осъществил физическо насилие. Магистратите редуцираха размера на глобата до 500 лв. В останалата част първоинстанционното решение е потвърдено изцяло.

Пред Окръжен съд – Благоевград делото е образувано от Трайков чрез въззивна жалба, в която той посочва, че според него първоинстанционното решение е незаконосъобразно и необосновано, освен това защитата на жалбоподателя намира, че решението е постановено в противоречие със събраните доказателства по делото.

За да произнесат решението си, окръжните съдии взеха предвид разпитите на шестима свидетели, писмените обяснения на страните дадени пред полицейските органи и прецениха, че молбата за защита на Кристина Дунчива е основателна.

Наложените мерките за защита са потвърдени и Трайков има забрана да я доближава за срок от 1 г. - до 15 януари 2022 г. Кристина обаче е задържана и е настанена в психиатрична болница, така че мъжът й и без това няма как да я доближава, поне на този етап.

От събраните по делото доказателства, Окръжният съд прие за безспорно, че от известно време преди 5 октомври 2020 г. отношенията между Кристина и Георги са се влошили. Данните по делото, сочат, че още сутринта на 5 октомври 2020 г. те са се скарали, а поведението на Трайков излязло извън обичайното на ежедневния живот с друг човек.

Според съда установено е, че по отношение на Кристина, той е отправил заплаха за физическо унищожение, което следва да се третира като акт на психическо насилие. Това е основание да се приеме и молбата й за основателна. Според магистратите не се установява Трайков да е осъществил физическо насилие същия ден.

Бащата на убитите деца от своя страна също е подал насрещна искова молба за домашно насилие срещу жена си. Тя обаче бе отхвърлена и от Районния, и от Окръжния съд. "Дори и Кристина да е отправила обидни според него изрази, не всяко конфликтно поведение и грубост могат да се квалифицират като домашно насилие", категорични са съдиите.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
1
 
! Отговори
ева преди 2 години
Какви са тези оправдания.Била жертва на насилие.Моят бивш съпруг също ни пребиваше до кръв и счупени кости, но аз не убих децата си, а ги защитавах с цената на живота си.Зарязах психопата и отгледах и изучих децата си.
79
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 78Жената ще лежи в затвора, ще си изтърпи наказанието, но огромна вина за смъртта на общите им деца има и бащата. Ако той беше читав човек и мъж, ако той не посягаше на жена си и не я заплашваше, нямаше да се стигне до този тъжен случай.
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ах, ах, ах,... Де да беше щатско съдилище, яка попара щяха да сърбат. Кейс клоузд - бащата ще плати, а женка му у лудницата. Жалко за дечицата, много жалко.
77
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази жена трябва да лежи до живот! Няма и не можоже да има никакво оправдание!
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Жертва на насилие" - ето го мотивът. Много помагат на съда да уточни мотивите. Другото е доказано.
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки има причина и оправдание. Нарича се "мотив". Мотивът е част от обвинението, не от защитата. Мотивът на жената е бил да накаже мъжа чрез убийството на децата. За какво го наказва - това е друго дело. Наказанието и върху мъжа е престъпление.
74
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КрайНикой не я оправдава! Тук става въпрос за причини, довели до грешното й решение да посегне на децата си! Мъжът й е също виновен, много виновен за това!
73
6
 
9
 
! Отговори
Край преди 2 години
Ама НПО активистите продължавате да изопачавате нещата! В статията съвсем ясно е казано, че НЕ е имало физическо насилие. Майката е убила децата си, а медии, НПО-та, съдии се опитват да прехвърлят вината на бащата!
72
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 73Какъв ти е проблема? Съдът не е оправдал жената, за това че е посегнала на децата си. Мъжът е оправдан, че никога не е посягал на жена си, което е абсурдно.
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами вкарвате съдиите в затвора и ще се реши въпроса. Значи за него може да са съгласни че има психическо насилие, а за същото от жената - нямало. Ами ние съдии дет изопачават истибната не само не искаме а трябва да с ав затвора, НПО- та, които се финансират точно за да може съда да изопачи нещата също в затвора. Ей така ще с еоправи държават и ще има живот за честните хора.
70
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 67Защо тогава не се самоубиеш? Мисля, че Викторио, и Кристина трябва да получат възможност за поправка и поправление, смятам, че те могат да се поправят и да поискат и получат прошка от своите деца. Самоубийството, което им пожелаваш няма да помогне на самите тях, нито на проблемите им. Самоубийството не е решение на който и да е проблем.
69
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като са в болница с вериги и електрошок не е насилие, ама мъж и че я гледа безработна и я прибира да си е с децата вместо да я изрита при родителите и, той бил насилник, ти да видиш. Ама това кой го говори трябва прокуратурата да се заеме с такива. Отклоняват нарочно към мъжа и за да не се фокусират в най-гнусното престъпление на света - да убиеш собствените си деца, малки, беззащитни, още по-гнусно.
68
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първопричината е че жената е болна. Психоболна, шизофрения. Там само лекар може да се занимава с болните, даже ги слагат с вериги ,с усмирителни ризи при криза и какво ли не, в сащ използват електошок, а в болницата всичко е с решетки защото тези хора са опасни. Тя е излъгала за болестта си, заедно с родителите разбира се, това е наследствено, затова не им се разрешава брак и деца, макар че сега с убийството е спряла този ген.Няма нужда от "насилие", просто това е болестта, кризата може да се случи от всичко, и от усмивка може, разбра ли, ей ти професори да ти го кажат, чети, има книги колко щ
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
къде е държавата бе, няма ли прокуратурата да се събуди срещу тези нагли "адвокати," които искат да изкарат виновен мъжа и и така да спасят една убийца на малки невинни деца.Като е пострадала от "насилие" защо не се е наръгала тя, или някой силен здрав човек, ами тези беззащитни деца? Защо не се е развела, като всички нормални хора, а ако е била *** много ясно че съда ще даде децата на здравия родител. Тя не работи, мъжа и я издържа ама имало насилие! И какво? Да трепем децата така ли? За насилие ли говорим или психопатия? Да се върне смъртмото наказание, това ще кажа аз.
66
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За психическите проблеми на Кристина е виновен Георги Трайков. Важна е първопричината. А това е системния тормоз от мъжа. Само не разбирам, защо родителите на Кристина не са си я прибрали още първия път когато са разбрали за тормоза над детето им ?
65
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важно е какво е станало, не какво е можело да стане.Жената е заклала децата на мъжа си, за да го накаже. След това вече смелата жена не била смела за нейния живот.Същият случай като Викторио, който хвърля, но не се самохвърля от страх.
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 64Защо искаше смъртно наказание на Викторио? Нали е мъж?
63
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 64Тя нямаше да посегне на децата си, ако нейният психопат не я беше заплашвал и тормозил физически и психически
62
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 62Вината е нейна и на семейството й защото не са я лекували навреме. А не са я лекували от психичното й заболяване, защото все още има стигма ау хората какво ще кажат и крият психично болните си роднини, защото ги е срам от тях.
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте в САЩ колко много затвори за жени има. Отворете още затвори за жени и ги съдете като мъже.