Джигит летя със 107 км/час близо до Търговище

Ограничението на скоростта в участъка е 60 км/ч.
29
Джигит летя със 107 км/час близо до Търговище
Снимка: БГНЕС

В Търговищко е засечен водач, шофирал със 107 км/час. Това съобщиха от Областната дирекция /ОД/ на МВР след проведена специализирана полицейска операция за осигуряване на сигурно и безпроблемно пътуване по коледните и новогодишни празници, когато логично трафикът е по-интензивен.

Именно това е и най-голямото констатирано превишаване на максимално допустимата скорост - от 47 км.
Моторното превозно средство се е движело със 107 км/ч при ограничение на скоростта в участък от главния път София-Варна в община Търговище - в близост до спирка "Водоема" - до 60 км/ч.

Контролните органи са проверили по пътищата в областта 695 моторни-превозни средства и 782 граждани - водачи и пътници. За 10 дни са установени десет водачи, управлявали след употреба на алкохол.

При шестима установеният алкохол в издишания от тях въздух е между 0,5 и 1,2 промила. При други четирима дрегерът е отчел управление с над 1,2 промила алкохол в издишания въздух. По тези четири случая са започнати бързи полицейски производства. Най-високата отчетена стойност на алкохол от проверените водачи е 2,16 промила.

Полицейските служители са установили и един водач, шофирал под въздействието на наркотични вещества. Издадени са осем заповеди за прилагане на принудителна административна мярка/ПАМ/ за управление след употреба на алкохол, и една - за управление след употреба на наркотични вещества.

За констатираните нарушения контролните органи са съставили 41 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата и по Кодекса за застраховането, и са наложили 133 глоби по фиш. В хода на акцията бе осъществяван и засилен контрол относно спазването на скоростните режими от водачите на МПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма новина, няма що, сложете камери за средна скорост например на Тракия и ще видите колко много джигити ще има за ден с доста по-високи скорости. Тия с джиповете 200 км/ч ги нямат за нищо.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Този ден нещо колата не вървеше." - споделил засеченият шофьор.
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно по празниците пътувах София/Варна и обратно..... колата ми казва следното 83 км средна скорост за целия път в двете посоки. При все, че не съм спазвал чак всички ограничения. Ако ги бях спазвал сигурно щях да падна под 78 поне, да не казвам и по-малко. Че той влака се движи по-бързо.....
21
4
 
16
 
! Отговори
Азимов преди 2 години
Ако всички карат с ограничената скорост и спазват правилата, никой за никъде няма да стигне, защото ще сме в едно непрестанно задръстване. Например, ограничение 80 км. на южната дъга на околовръстното е пълно слабоумие. 70 км. на участъци от магистрала - пълно безумие. 120 на северната тангента - пълно безумие. Велоалея на Ломско шосе, заемаща цяла лента и по която минават по двама колоездача на ден, е пълно слабоумие. И прочие, и прочие
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз толкова развивам с колелото
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пътят София-Варна е по-къс, но изключително лошо проектиран и минава през 10ки села, а край Търговище е гавра с шофьорите преди да се доберат до магистралата. Целият участък е с трудно разбираеми ограничения, пазари, бензиностанции, разни дворове за комбайни и трактори, изобщо някакви 10км се влачиш поне половин час. Във В.Търново пък минаваш даже светофари с леки задръствания!! Веднъж исках да преброя всички ограничения, но към 50-60то се отказах. Има сложени и от кметовете на села-30-40км/ч
18
1
 
15
 
! Отговори
L. преди 2 години
Ами след като от София до Варна има един милион ограничения поради най-безумни поводи, така ще става след като шофьорите се изнервят. Да оставим и настрана скорошната практика околовръстни пътища да влизат в рамките на населените места. Кметовете вече имат средства да поддържат републикански пътища ли???
17
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Испания границата е 0,25 и след 0,60 ти дават дата за съда
16
1
 
5
 
! Отговори
Още 5 км преди 2 години
И е щял да напусне Земята.
15
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТЬП като ТУРЧИН каквито са си в СИ 'България'
14
2
 
16
 
! Отговори
Лили Иванов преди 2 години
Най готино е на всяко ограничение 60, големите камиони ,да те подпрат отзад на 5 см. и да почнат да те натискат.
13
9
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
Може да ви изглежда смешно но 107 км/ч си е сериозна скорост за населено място и за път където има насрещно движение и кръстовища. При челен удар с такава скорост рядко има оцелели! Не подценявайте опасностите. Щом са сложили ограничение значи има причина. Участъка е опасен. По магистралата е друго нещо, там мантинелите пазят.
12
3
 
11
 
! Отговори
Африка се смее на бг преди 2 години
Да не му е развалена колата? 107 си караме тука в квартала по уличките. Нормално градско 200 по булевардите в София и си топ. Некои колеги и 250 си правят градско
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега остава да добавите, че около Търговище на местата където се строи магистрала Хемус са наредени такива знаци буквално през метри. На едно място има ограничение 60 след 20 метра знак край на ограниченията, и 20 метра по-напред друг знак с изненада - ново ограничение от 60. Това е защото има вход/изходи от строителните площадки. Само не ми е ясно след като по празниците никой не работи, защо трябва да се спазва точно това ограничение - освен за пълненето на касичката?
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страшно заглавие "летя", забележете със 107 и това на извънградски път където нормалното ограничение е 90 като изключим хранилките на КАТ дето в нищото, за 20 метра ограничението е 60 и после пак 90. Голямо летене, няма що. Да очакваме заглавие "Кола мина на първа космическа със цели 108 км/ч."
9
3
 
18
 
! Отговори
Алко преди 2 години
Майко мила, цели 107 кмч :))))))))))))))) Какво е това заглавие? Луди ли сте,бе? Днес таксито ми караше на моменти с 120-130 щото му казах, че бързам :)))) Е, стигнах навреме. Благодаря на шофьора за разбирането!
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драги журналясти, обяснете моля ви, етимологията на думата "джигит"?
7
7
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
До колкото разбрах е бил на обходният път, където позволената скорост е 50 ,а не 47 км.А че си е в брутално нарушение-да.
6
1
 
15
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Вече почти всеки има смартфон.Така че инсталирайте си WAZE, и оставете КАТ гладни.Слагаш си телефона на таблото, пускаш си WAZE, и той ти показва къде пред теб има засади на ушеввите нищоправци.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е ограничение хранилка. Доайените на рушветчилъка и мурафетчийството отдел КАТеричоци, много ги харесват.