Кулеба: Ако Запада спре да дава оръжие, ще воюваме с лопати

Украйна разполага със значително по-малко оръжия от Русия
20 юни 2022 10:00, Нели Христова
159
Кулеба: Ако Запада спре да дава оръжие, ще воюваме с лопати
Снимка: БГНЕС

Дори Западът да прекрати доставката на оръжие за Киев, Украйна ще продължи да се противопоставя на Русия и ще „воюва с лопати”. Това заяви пред германската телевизия ARD украинският външен министър Димитро Кулеба.

„Ако не разполагаме с оръжия - добре, тогава ще воюваме с лопати, но ще се защитаваме, защото тази война е война за нашето съществуване”, каза той.

Колкото по-скоро получим оръжие, толкова по-рано ще бъде изпратено то към Киев и толкова по-голяма ще бъде помощта за нас”, отбеляза Кулеба.

„Ако изпратят оръжието по-късно, ние пак ще благодарим, но тогава много неща ще бъдат изгубени, много хора ще загинат”, добави министърът.

В същото време Кулеба подчерта, че никой на Запад не бива да си мисли, че Украйна ще бъде по-склонна към отстъпки без доставки на оръжие. Министърът призна, че Украйна разполага със значително по-малко оръжия от Русия. "Не можем да спечелим войната с този дисбаланс", заключи той, като посочи, че Киев се нуждае от системи за противовъздушна отбрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е добре. Само да не искат и лопатите някой друг да им даде безплатно.
133
3
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До Анонимен: Така е ! Не си четеш историята. Априлското преди над 100 години е било същото. Да не си мислиш,че всеки е имал пушка ? Кой със сабя, кой с нож... лопата. Това е желанието и борбата за свобода. А ти щом не разбираш украинската то според мен не заслужаваш и своята свобода извоювана по същия начин срещу подобен тиранин. Руската империя и Османската империя са едно и също зло !
132
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може и с мотики, като гледам даже сте "настъпили" мотиката.
131
2
 
2
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Дори и с лопати! Когато искаш да живееш и да не бъдеш роб!
130
1
 
9
 
! Отговори
xoxo преди 1 година
Ми воювайте с лопати,като ви е толкова акъла!
129
0
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Ами хайде воювайте с лопати, да видим как се воюва. Във филма "Писма от Иво Джима" главният герой остана жив до края, без патрони, без никакви муниции. Американските войници го обградиха и той се опита да воюва с лопата... Двама по-яки американци го хванаха от двете страни и му туриха белезници. Така той стана един от 250-те военнопленници. След края на войната ги пуснаха да си ходят. Цялата останала японска армия - 20 000 души, беше избита. И 8 000 американци също загинаха.
128
1
 
9
 
! Отговори
тя преди 1 година
Защо Зелката продължава да води тая война ? Защото така му е наредено от САЩ !
127
0
 
11
 
! Отговори
тя преди 1 година
Стига бе спри се най- сетне , омръзна на цяла Европа !Като не ви стигат силите спрете тая война с преговори !
126
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С лопати или с автомати- резултатът ще е все същия. Ще ви избият момчетата. Западът ще е доволен.
125
0
 
6
 
! Отговори
а лопати преди 1 година
кой ще ви даде????
124
0
 
7
 
! Отговори
Напред с лопати преди 1 година
Интерфакс: В 19:20 високоточни ракети с въздушно изстрелване удариха влак с личен състав, въоръжение и военна техника от 1-ви батальон на 14-та отделна механизирана бригада, който пристигна от град Владимир-Волински в зоната на бойните действия в Донбас, ", каза официалният представител на агенцията Игор Конашенков на брифинг в неделя. Според него повече от 100 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна, 30 танка и бойни бронирани машини са били унищожени в резултат на удара.
123
0
 
17
 
! Отговори
до Анонимен преди 1 година
... Като сме започнали да си припомняме, да ти припомня ли 15-те български знамена разкъсани и стъпкани от укрите на посещението на президента ни в Украйна.. А унищожения паметник на Хан Кубрат от същите укро националисти... А подпаления Български Културен Център в Одеса и близо 30 българи изгорели живи в него докато тия твои "братя" са пречели на пожарникарите да угасят огъня.. А хилядите избити бесарабски българи от украинската армия 2015г. България МОЛИ ЕВРОСЪЮЗА ТОГАВА ЗА ХУМАНИТАРЕН КОРИДОР
122
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***. Без западно оръжие и лопати няма да стигнат. Зе има много да ви закопават.
121
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна България може да ви даде 400 танка Т72М1 близо 200 гаубици и близо 1000 други тежки системи с неограничено количество боеприпаси. С толкова оръжие на окупаторите ще им се види горещо в Украйна. Трябва повече да настоявате и да припомните на българите датата 08.09.1944 когато СССР бе да му е обявена война нахлу в България проведе "демилитариция", "денацификация" и унищожи толкова невинни че още не можем да си стъпим на краката!
120
0
 
14
 
! Отговори
Един от многото преди 1 година
Грешка. Не вие, а пушечното ви месо ще воюва, ама с лопати надали. Моралът вече е нисък след прегазването на боеспособната украинска армия в изтока. Кинтите и оръжието също лека-полека започнаха да секват. Това е нормално с оглед на наглото и безпардонно просене от укрите. Искате идентичност и независимост, супер! Ама някой друг да плаща сметката и да дава оръжието - няма как да стане. Европа започна да се усеща. Предайте се и спасете живота си. Тази идентичност нищо няма да ви донесе.
119
0
 
10
 
! Отговори
Лопатар преди 1 година
Ами то се видя че модерни западни оръжия не ви вършат работа защото НЕ СТЕ ОБУЧЕНИда си служите с тях. Бившите соц страни ви изсипаха каквото им е останало от старите руски арсенали... и толкова. Нали уж Джавелини ви достовиха американците ? Така стоят по складовете ви. Един украински войник нямате дето да е обучен да борави с командния пулт на Джавелина. Тепърва Борко Джонсън ви обеща да приемат в Англия украински военни ЗА ОБУЧЕНИЕ ..... До тогава - с лопатите .
118
1
 
18
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
финансов одит на украина къде скрихте парите в коя офшорка всеки ден загиватмлади хора хиляди семеиства се зачерниха спрете воината и седнете на масата запреговори и мир съд за вас и покровителите ви от сащ
117
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този голям войник се извъди, бе. Нещо като нашия Киро - дипломат. Като толкова иска, да грабва лопатата и да отива на фронта. А не да жертва живота на 200 украинци дневно за тоя дето духа иззад океана.
116
8
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До До 121 Алекс САЩ и Канада са доста добре с ресурсите,Норвегия също.Близкият изток е под американски контрол.
115
2
 
12
 
! Отговори
Ако един ден преди 1 година
Поне не го показвате тоя и зеленото артисче читателите ще си починат от пропагандата Вярно омръзнаха