МОН ремонтира над 600 училища и забавачки

В държавните школа – само неотложното, заради липса на пари
19 авг 2016 08:22, Петя Славова
3
МОН ремонтира над 600 училища и забавачки
Снимка: архив, Булфото

Над 600 държавни и общински детски градини в страната се ремонтират преди старта на новата учебна година. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката, позовавайки се на данни от регионалните управления на образованието.

В страната има около 2500 училища и 2002 детски градини по данни на НСИ, пише "Монитор". По груба сметка това означава, че ремонт се извършва в близо всяко осмо звено на системата на предучилищното и училищното образование.

От МОН уточниха, че е възможно в справката да има пропуснати школа или градини в ремонт, тъй като по-голямата част от тях са общински и информацията се поддържа от съответните общини.

Основно аварийни и неотложни са ремонтните дейности в държавните училища. Причината е ограничените ресурси на МОН, обясниха от ведомството.

От началото на 2016 г. са постъпили заявки за ремонти от 138 държавни училища, финансирани от просветното министерство на стойност над 22 млн. лв. Поради липсва на средства обаче ведомството финансира само частично, поетапно и приоритетно.

По справка от столичното регионално управление ремонти се извършват в 25 общински школа. Сред основните дейности са подобрения на физкултурните салони, класните стаи, тоалетни и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: училищаМОНремонт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
лупи преди 7 години
МОН нищо не ремонтира. МОН само събира справки и констатира. Училищата си ремонтират сами с делегираните бюджети.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Близки хора на МОН ще намажат.Това е истината.Знаем как се печелат конкурсите.
1
0
 
4
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Това с ремонтите и поддръжката на учебните заведения някакво геройство ли е за МОН? Не е ли тяхно задължение !?!?Като привършат преди 15.09. ,тогава нека кажат каква са я свършили. А сега --"Вижте ме, какъв юнак съм и колко мога да скачам ! "