Неочаквана ваканция! 5 и 6 януари – неучебни заради грипа

Ученици и учители в цялата страна били масово болни
Обновена: 29 дек 2016 12:16 | 29 дек 2016 12:16, Камелия Цветанова
32
Неочаквана ваканция! 5 и 6 януари – неучебни заради грипа
Снимка: Булфото, архив

Дните 5 и 6 януари 2017 г. да бъдат неучебни за всички български училищни и извънучилищни институции. Учебните занятия да започнат на 9 януари 2017 г., но при внимателна диагностика от Министерството на здравеопазването. Това предлагат от Синдиката "Образование" към КТ "Подкрепа" на Министерството на образованието и науката.

Още по темата

Предложението на синдиката е заради бързо увеличаващия се брой на болните от остри респираторни заболявания, предимно деца и ученици, както и заради опасността от "неовладян брой ученически отсъствия".

Сред мотивите за неучебни дни е и големият брой на отсъстващи учители и персонал в училищата, за които директорите не могат да намерят заместници, както и за запазване на здравето на ученици, учители и помощен персонал, които не са заболели.

Коледната ваканция за училищата от цялата страна започна на 24 декември, като учениците трябва да са в класните стаи на 5 януари 2017 г. Какво обаче ще реши МОН? Тепърва ще стане ясно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Тази мрънла от частната фирма защо не е учила? И имайте предвид, че училището не е детска градина - децата/учениците са там, за да УЧАТ , а не за да Ви ги отглеждат. Наемете си бавачка. И както всеки един човек може да Ви отправи забележка, така и учителите имат това право.
27
0
 
5
 
! Отговори
Рая преди 7 години
До АнонимнаМале толкова неуважително се изказвате към учителите.Боже какви деца възпитавате?От такива родители идват проблемните деца в училище.Те нямат респект към учителя.Че как да имат като виждат в къщи как се говори за него.Сегашното поколение няма нищо общо с това преди 20години.Сега децата са оставени на самотек,родителите все нямат време за тях. Расте едно нагло и невъзпитано поколение,което учителите не са магьосници за да възпитат и обучат,колкото и да се стараят.Много жалко АНОНИМНА
26
0
 
1
 
! Отговори
Дани преди 7 години
До Анонимен, моля Ви, ако не сте учители, не се изказвайте неподготвени! Едно време имаше закони и респект, а сега само си длъжен - за всичко и на всеки!
25
4
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 7 години
До българкатаТова с детето от първи клас е нещо невероятно... Как учител ще позволи на шест/седем годишно дете да го удари?! Представям си какъв учител е това... Според личния ми опит децата преди трети клас трудно създават проблеми... Това са някакви пълни тъпотии, които ги говорите... Учителите нямат право да отправят никакви забележки към родителите... Тяхната работа е да гледат и възпитават 6 часа няколко 7-10 годишни деца и са длъжни да останат, чакайки, последния родител...
24
0
 
0
 
! Отговори
българката преди 7 години
До АнонименАми ще ви отговоря господине или госпожо: имам предвид следното: Става 17 ч. следобед- най-късно дотогава трябва да дойде родител да си вземе детето. Но родител не идва, гопожата чака/ тя също има семейство, което я чака/, най- накрая става към 18ч, появява се "мама" и на забележката на госпожата че е трябвало да дойде навреме родителката отговаря следното: "Когато аз реша, тогава ще дойда госпожо!Вие не можете да ми казвате!"; дете от 1 клас беше ударило шамар на класната си и т н
23
0
 
0
 
! Отговори
Дръндар преди 7 години
До Анонимен 15"Дрън-дрън ЯРИНА" е изразът, а не "ЯРЕБИНО". Дрънка се, тоест разбива, вълна, ярина, памук. Занаятчиите, които го правят, се наричат дръндари.
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До една българка Госпожо, не знам какъв ви е опитът, но изказването ви е грозно. Отрочетата не са "хвърлени", когато са малки е нормално да посещават занималня и да са на целодневно обучение. Вие бихте ли оставила 7 годишното си дете само вкъщи и имате ли изобщо собствени деца? И как точно "дундуркате" децата? Нали си има възпитатели в занималнята, които получават съответното заплащане? Някой каза тук, че професията е нежелана и непрестижна. Като гледам какви учители има, горко им на децата!
21
1
 
3
 
! Отговори
една българка преди 7 години
До АнонименЗа да излезе в болнични учителят трябва да си намери заместник, уважаеми коментиращи, не си мислете че само вие ходите болни на работа! Повечето учители карат на крак грип, хрема, синузити,мигрени и т. н. Освен това много родители просто си "хвърлят" отрочетата от сутрин до късно следобед учителите да им ги "дундуркат" -казвам го от собствен професионален опит!
20
2
 
8
 
! Отговори
една българка преди 7 години
До до УчителЕлате вие да се пробвате като учители, да ви видя дали ще издържите и един учебен час, особено ако е в "проблемна" паралелка! Системата на образованието така е направена в момента, че ако сте учител ще бъдете навряни в мишата дупка! Така че стига сте приказвали срещу учителите!
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Мен Едва ли някой ходи по собствено желание на работа, когато е болен и не се чувства добре. Разбира се, че това застрашава и неговото здраве и здравето на колегите му. Но за съжаление, много работодатели виждат в хората си просто бройка, цифра. И всеки си пази мястото и подсмърча на бюрото докато работи, иначе ще му намерят цаката и ...заместника. Това е често срещано, нека не си заравяме главите в пясъка. Дано по-бързо отминат грипните епидемии. Бъдете здрави!
18
0
 
7
 
! Отговори
Мен преди 7 години
За всички не-особенно умни в този форум От грип се умира Честотата на смъртни случаи е изключително голяма.Проверете го в официални източници.И престанете да гледате в чуждия двор,а оправете първо вашия.
17
0
 
10
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Редно е да има грипна ваканция.За всички е добре,а най-важно е децата да не страдат ,благодарение на застъпяването на родителите им,които ходят болни на работа и безотговорно заразяват останалите включително и близките си колеги и далечните сънародници.😨
16
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Между другото, никога съм била пъпчива :) Може и да съм в отбора на многознайковците, но имам покритие. За разлика от неграмотните като Вас, които някакси са станали учители (може би поради липсата на желаещи). За това, което вършат повечето от Вас, учителската заплата е прекалено висока. А защо професията не е престижна, ако сте умен/а, може би ще можете и сам/а да си отговорите. Професията беше престижна, когато учителите бяха на ниво и държаха на предметите си.
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДано не сте учител. Ако сте, моля да наблегнете над учебника по Български език. "Исказваш"? Наистина ли?
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До учител нее ли.срамота децата втори клас да не знаят ни да четат ни да пишат после се.чудим що има спад в системата могат.да четат и пишат само тия мои твои що от едно време е така прочути са не само учители но и други покраи тях щото обръщали внимание на своите що другите да не са различни в чие общество живеем на мои твои а и на лъжите като му свършиш работа на някои очакваш същото кво се оказва дрън дрън яребино
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НЕВЕНА Това не знам за кого се отнася, но като гледам Вашата грамотност на какво ниво е, по-добре не пишете, че ставате за смях!
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Явно си живеете блажено в соц.времената, щом не знаете какво е "стрес в работата" :) Отношението Ви към децата явно е страхотно, щом за Вас те са "пъпчиви многознайковци". Да си Учител е призвание, а децата са най-добрият индикатор за това, как учителят си върши работата. Добрият учител ще предизвика у тях интерес към предмета си, ще заслужи уважение и ще го помнят доживот. За съжаление, в днешно време такива учители са огромна рядкост.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време даваха по седмица сега по два по добре щото седмицата свърши и след това болен
10
1
 
6
 
! Отговори
НЕВЕНА преди 7 години
ПЪРВО СЕ НАУЧИ ДА ПИШЕШ ГРАМОТНО И СЛЕД ТОВА КОМЕНТИРАЙ!!!нонимен
9
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Учител Само да кажа, че в много от частните фирми хората ходят болни на работа, защото не им дават да си вземат болнични! Да кажа и че ако учителите мрънкате, че отпускът ви "изгаря", много от родителите също ще се принудят да си пуснат отпуск, за да си гледат децата по време на грипната ваканция. Да спомена ли и че заради "кадърните" учители роителите плащат като луди за частни уроци? А на кого плащат? Ами на учителите! Айде стига рев...