МОН плаща към 9 хил. паунда за общежитие на Марсело

Вноските за настаняването му са последни за обучението му в Кеймбридж
34
МОН плаща към 9 хил. паунда за общежитие на Марсело
Снимка: Bulgaria On Air

Правителството одобри изплащането на левовата равностойност на 8880 британски лири чрез бюджета на Министерството на образованието и науката.

Парите са за последните две вноски, необходими за настаняването в общежитие на Марсело Илиев за периода му на обучение в CATS College - Cambridge, Великобритания.

Още по темата
През 2015 г. и 2016 г. Министерският съвет преведе 17 090 британски лири за общежитие на ромското момче от Монтана. 

Финансовата помощ е отпусната по молба на майката на Марсело до министър-председателя за подпомагане на сина й за обучението му в CATS College.

През 2015 г. Марсело Илиев издържа приемния изпит в условията на голяма конкуренция и е приет в колежа.
 
Сумата, необходима за заплащане на таксите и настаняването за двугодишния срок на обучение, обаче е непосилна за неговото семейство. Затова таксата за обучението му бе поета от Камарата на строителите в България, а заплащането на разходите за общежитие – от МОН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се разбира МОН с конкурс ли е избрал един студент да учи на държавна издръжка? Кога и как е обявен такъв конкурс и само сред ромите или сред българските ученици е бил конкурса?
24
0
 
34
 
! Отговори
асен преди 7 години
д оКомисията по дискриминация, Ана Джумалиева.Г-жо Джумалиева защо на нас бълга-рите държавата не ни плаща така за децата ни, ние българите сме дискриминирани в родината си.За това и ние нямаме ангажименти към тази уродлива държава.Ние самиси издържахме децата да завършат ВУЗ, но ще ги пратим да служат на други държави,тази не ги заслужава.
23
1
 
40
 
! Отговори
жико преди 7 години
А колко бели деца гладуват в България и нямат пари дори за баничка.
22
1
 
44
 
! Отговори
Елена преди 7 години
Добре де,нали има европари за РОМСКА ИНТЕГРАЦИЯ,защо не му се дадат оттам?
21
1
 
33
 
! Отговори
New преди 7 години
O, gorkoto...jivo li e?!
20
4
 
36
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Дано се научи на нещо ,за да си заслужава тоя харч.
19
0
 
49
 
! Отговори
1 преди 7 години
Нищо не пише за резултатите от изпитите, които държи. То хубаво плащат.
18
2
 
51
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Ром да си ,бате !
17
1
 
36
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
o6te kato mu vidqx fizionomiqta i se dosetix 4e e ot nejnite
16
2
 
43
 
! Отговори
Трол Горянин преди 7 години
Горките българи всички от залъка си отделяли за да могат отрочетата им да купонясват в Студентски град до зори и да се плякат в тоалетните на дискотеките. И резултата е на лице , в бг е пълно с продавачк-консултанти с по 5 визши и сервитьорки в по 5 езика , На вятъра си хвърляте парите , това дето ви разправяха комунистите че количествените натрупвания водят до качествени не е истина ,
15
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо за българчета не се прави подобно нещо?! Знаети ли колко ще изкарат същия изпит и ще ги приемат? Държавата дали ще плаща и зя тях? Аз не искам моите пари от данъци да отиват зя това! Имам много приятели, които са приети да учат в чужбина и до един си плащат сами таксите. Защо само за това дете да плаща държавата? Сега всички граждани, чиито деца деца изкарат изпитите в Кеймбридж да съдят МОН за дискриминация, ако откаже да ги издържа докато учат.
14
2
 
54
 
! Отговори
Старшинката преди 7 години
Едно време такива ги пращаха в КЕЧ-а сега е Catts College......
13
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще се самоопределя като ром и ще ида да искам и аз стипендия. Отделно това ще ми осигури безплатно ток, вода и други помощи. Изобщо голяма далаверка
12
15
 
48
 
! Отговори
аз само питам преди 7 години
За футболистите чалгаджии-може а за едно момче с ум не може! Защо така скочихте бе хора?
11
5
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На базата на какво е взето това решение? На писмо от майката ли? Който го е решил това, да излезе и да обясни как аджеба е преценил , че е "целесъобразно"?
10
1
 
60
 
! Отговори
Както е преди 7 години
в един от любимите ми еврейски вицове :"Не си го откраднал ти, но неприятното чувство остава".В еврейската държава България, българите са след последната дупка на кавала.
9
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз съм абсолютно против. МОН да плаща образованието на деца в българските университети, да се грижи за нивото на нашето образование, не да налива измъчени пари на данъкоплатеца в чужди учебни заведения. За нов просветен министър ли го подготвят, що ли?
8
0
 
80
 
! Отговори
Обучението приключва преди 7 години
Предстои да видим резултата:1. Ще се върне ли в България?2. Ще работи ли в полза на България?Въпросът за дискриминацията е съвсем друг. Ние теглим кредити, за да учат децата ни , други крадат наша частна, а също и държавна собственост, за да организират шумни гуляи, продължаващи 3 до 7 дена, по повод на това, че малолетна мома, маскирана като булка, ще започва полов живот без брак. И в резултат на това, "ще си осигури издръжката" за наша сметка, изнудвайки ни да храним нея и бъдещите й деца.
7
1
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не че нещо, но не съм съгласен. Рзбирам да има обявена стипендия и да кандидатстваш и министерството да те подкрепи, обаче всичко друго е погрешно. Бил кандидатсвал, приели го били, ама сега нямал пари даучи. Има университети със стипендии, като успееш за стипендия, учиш без пари, като не успееш, плащаш, като нямаш пари вземаш заем и плащаш. 90% от завършващите западни университети , си изплащат заемите после в продължение на години. Този е от борещите да са равни, ама от по-равните
6
3
 
94
 
! Отговори
88 преди 7 години
Това е абсолютно неприемливо. Дъщеря ми завърши в Англия е сега е назад с 30000 паунда, заради заема за обучение. Там се отпускат заеми с невисоки лихви за обучение и общежитие. Защо на този умник аз трябва да му ги плащам, чрез данъците които ми се удържат? Каква е логиката на него държавата (т.е. данъкоплатците) да му поема разходите, а да не тегли заем? То е ясно каква е логиката - "с"иганска! Айде да престанем вече с такива простотии.