Неправителственият сектор в помощ на образованието

Има динамичен граждански сектор в сферата на образованието, коментира експерт
24 май 2017 16:55, Екип на Bloomberg
12
Неправителственият сектор в помощ на образованието
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През последната година няколко неправителствени организации в сферата на образованието проведоха т.нар. оценки на въздействие на своите програми. Това коментира програмният директор на "Заедно в час" Траян Траянов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му това позволява неправителственият сектор да се превърне образно казано в лаборатория, да изпробва дадена инициатива и след това да оцени ефектите от нея. По този начин той може да използва получените резултати от една страна за подобрение и адаптиране, а от друга - като конкретна препоръка към министерството затова какви политики биха имали позитивен ефект, обясни експертът. 

Траянов даде пример с програмата на Тръста за социална инициатива "Готови за училище" - програма, която е организирана като експеримент и целта ѝ е да се насърчи посещаването на детска градина от деца от ромски произход.  

Наблюдава се положително развитие по отношение на предоставяна подкрепа от страна на Министерство на образованието на неправителствения сектор, коментира още той.

"Има динамичен граждански сектор в сферата на образованието, програми, които се реализират с помощта на министерството и примери за неправителствени организации, които работят директно с него", отбеляза Траянов. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
помощ преди 6 години
идва, силиконката теоложка иска да става даскалица.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щото верно не мога и не знам *** наистина
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се сетим сами натякването тои не може нее едикои си и т.н е чао на едикоиси може да иде на хаваи а аз ще копая мамули и няма да си мисля за хаваи доде съм жив
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То няма спиране ич простп съм се смаялот деца на някои се натяква къде в квартали къде в училища кои кои е е това народа трябва да преодолее не може някои да ти казва ти няма да ходиш при.тоя а при оня що щото оня оправял дами и господа бил господ насам натам е това ако се преодалее доста ключови факторни среди ще се оправят *** пример давам с близък които дори не е питал отива при друг как е станало още не знам се един ден ще разбера но по това натякване е сто процента от това видях едно 0 що
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
поредните НПО готови да седнат на софрата на МОН
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да спрем тия които вървят срещу течението и ще оправим цялосната ни система за какво говоря единно да се оценяват да няма мои твои някои да е ощетен всички да са равни но затова трябва да се почне отгоре с едно прочистване и да се намерят хора които да отговарят на стандарта на работа а не такива де като ги почерпиш и те ходят на лов за бело мечки писна ми докога вижте какво става субудете се
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как се натискат за да се закачат и те на бюджета с някаквите си до гуша дошли от повтаряемост и безплодие "образователни мерки". Всъщност, кой на кого помага - НПО на МОН или МОН на НПО? Колко пари погълнаха тези НПО - чуждестранни, европейски и бюджетни за интеграция на ***, и... едно голямо нищо - те си се интегрираха супер c една търговия и ги вижте - модни дрехи, петльови прически, злато навсякъде по тялото.
4
0
 
8
 
! Отговори
даскал Пандо преди 6 години
Образованието не може да се осъществява от Необразовани !
3
0
 
7
 
! Отговори
квобешеквостана преди 6 години
По скоро земята ще стане плоска отколкото образованието да бъде това което беше.Първо таковаха образованието.Не грешка,първо унищожиха здравеопазеането.Такъв ли беше Планът?Не ,трябваше да факът първо населението.Да ама първо обраха банките.
2
0
 
13
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
АМАН ОТ ВАШИТЕ И ПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОПИТИ В ОБРАЗОВАНИЕТО ВЪРНЕТЕ ПРОГРАМИТЕ ОТПРЕДИ 1989 ГОДИНА И ВСИЧКО ЩЕ СИ ОТИДЕ НА МЯСТО
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това какво общо има с рубриката Свят