Полицаи готвят нов протест

Събират се на 20 март пред Народния театър
12 мар 2010 12:21,
99
Полицаи готвят нов протест
Снимка: БГНЕС

Служители на МВР ще се съберат на 20 март пред Народния театър "Иван Вазов", съобщиха от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Полицаите отново ще настояват за адекватно заплащане за отговорностите и за риска на работата си, както и за достойни условия на труд.

Още по темата

От синдикалната организация подчертават, че работят в условия, в които едва ли работят други държавни служители – налага се сами да си осигуряват техника и консумативи, да спестяват бензин, защото лимитираното гориво е свършило.

Работим при постоянен риск за живота, под психологически натиск и емоционален стрес, жертваме не само здравето си, заявяват служителите на МВР.

Полицаите заговориха за новия протест още в началото на миналия месец. Тогава те обявиха, че новото ръководство на вътрешното министерство не е изпълнило декларираното преди месеци желание за активен диалог със служителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
rt преди 14 години
interesno ne sta4kuvat za pari a za usloviq na trud...skoro hodih v edno PU sednah na edin stol ..podprqn s tuhla da ne nadne ..egati mai sa pravi
84
2
 
1
 
! Отговори
кум преди 14 години
ами кво да правят горките, такава скука ги е налегнала - тежка работа, няма що
83
1
 
2
 
! Отговори
dolu bb преди 14 години
stiga s vashite cirkove na gerb stiga doide ni do gusha ot vas nekadyrnici
82
1
 
7
 
! Отговори
човек преди 14 години
Малко и жалко подобие на българин си ти. Не обиждай полицаите, а първо прочети и си набий в кривата главица значението на думата полиция. Тогава щеше да знаеш, че като обиждаш полицай ти обиждаш държавата.
81
0
 
7
 
! Отговори
Българинът преди 14 години
Лошото е ,че закона позволява да ги държат само 24 часа...Трябва да бъде като в Китай..Продаваш дрога-разстрел,корупция-затвор...Рибата мирише откъм главата,приятелю...ДА НА СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ...
80
4
 
1
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Адаш - а да си чул за закон, който позволява на *** да просят, гледат на ръка по улиците, да се пъхат с каруците където е забранено и да продават дрога? Законите ги има, но ушевите не си вършат работата !!! И не само те.
79
3
 
2
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Да не говорим за просташко парвенюшкото им поведение - знам че повечето са нискоинтелигентни и ***, но поне да ги учат - да се държат учтиво с хората и да се представят. Чудно как когато съм с дънки и маратонки, се обръщат към мене с "Ей, чшш...", а когато съм с костюм и вратовръзка - с "Добър ден, господине..." или "Моля заповядайте, господине..." На един мач на националния ме пуснаха без да ми отворят чантата даже, докато другите фенове ги джобеха до кожа - щото бях с костюм !!!
78
0
 
2
 
! Отговори
Българинът преди 14 години
Трябва ЗАКОН ,ПРИЯТЕЛЮ...ЗАКОН Ако се поразвържат ръцете на полицията и закон ги защити ,а не права и свободи..ще се върне реда и на улицата...Нали знаеш жена кога не мисли за секс-само когато ходи по мост и я гони зло куче...Явно твоята на светофара е мислила за други неща...
77
3
 
1
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Смисълът на няколкото ми поста, изписани досега е, че от години нито съм видял с очите си, нито съм чул от познати за ПОНЕ ЕДИН СЛУЧАЙ, КОГАТО ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ "ПОЛИЦАИ" СА ИЗПЪЛНИЛИ КАКТО ТРЯБВА СЛУЖЕБНИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И СА РЕАГИРАБЛИ АДЕКВАТНО НА ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ... а случаи, когато НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА наблюдавам редовно - е, на какво основание искат каквото и да е?
76
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Виждал съм през прозорезът в училищният двор отсреща - *** търговци на дрога примамват децата, ушевите *** минават покрай оградата и вместо да предприемат нещо те се обръщат настрани, все едно не виждат !!!!Българинът - станало е на светофара за секунди - тя дори не е разбрала, забелязала с периферното зрение две *** до нея, но не усетила - ловки били...
75
3
 
2
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Най-редовно наблюдавам - мръсни каруци, объркващи движението на някой булевард, карани от малолетни чавета, нагли просяци, досаждащи на хората, дърти *** "гледачки" които тормозят минувачите, тумби очевидни джебчийки, незаконни сергии (понякога просто изправени кашони), на които се продават някакви *** - ушевите стоят или минават наблизо и въпреки че всички тия неща са забранени, те не предприемат нищо !!! Блеят в небето, разглеждат си обувките или по-готините девойки по улицата....
74
0
 
3
 
! Отговори
Българинът преди 14 години
Я ми кажи приятелю,твоята приятелка къде мислеше и къде гледаше ,че позволи *** да я опипва и да я преджоби??!! Някога *** си имаха своето място и си го знаеха..Сега са плъзнали навсякъде..Колкото до лошите условия-ами против тях протестират те...
73
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 14 години
И други мои познати, пострадали при кражби, дори при грабежи са получавали при оплакване отговор "А, ами те са *** - нищо не можем да направим значи..." Помним как *** размахваха два дена брадви из София и ушевата *** не посмя да арестува нито един ***. Помним съвсем скоро как някакъв дядка с джобно ножче, при това пиян, при това ранен от бомбичка, закла две ушеви ***, въоръжени с пищови... и тия уж ни пазели и искат да им плащаме заплати !!!
72
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Условията в участъкът бяха лоши - разни изтърбушени мебели, мръсотия по кьошетата - вероятно ушевите чакат майките им да дойдат да изчистят. Но друго което ме втрещи - на входът на районното нямаше охрана - само цивилна женица към 155 см и 48 килца... а като си отивахме и нея я нямаше... а ако бяхме терористи, идващи да заложат взрив или избягали от горните етажи престъпници? КОЙА щеше да ни спре? Това полиция ли беше или някакъв бардак?
71
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 14 години
За последно бях в полиция лятото - когато джебчийки обраха приятелката ми. Единственото, което направиха ушевите бе да се мъчат да я свалят - тя писа цял час показания, ефектът бе нулев, така нареченият "следовател" не само че не обеща да хванат крадлите, но дори не подхвърли, че ще ОПИТАТ да ги намерят - само рече "ми стават такива работи". А момичето тъкмо се готвеше да тегли пари, за да си плати данъкът, а с него и заплатите на тия торби, които УЖ трябва да защитават нея и имуществото и.
70
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Жоро - то това, което аз съм написал, никъде не си личи, че съм лепилар, *** и какво ли още не, но по написаното от тебе ясно си личи, че си ушев. Кажи ми, смешно човече, ТИ лично какво си направил досега, че да заслужиш и един лев заплата от данъците на хората? Търпиш униформата, въпреки "лошите условия на труд", защото знаеш, че не ставаш за нищо, сигурно и за бакшиш не ставаш. Като не ти харесва в полицията, напусни бе, *** !!!
69
0
 
0
 
! Отговори
Българинът преди 14 години
Споменах ти,приятелю за стадото и мършата..Колкото до теста на Купър от сегашните дрогирани и пияни младежи не са много тези,които ще го покрият...Ако си софиянец *** и виж....Влез и в сайта на МВР-там обявяват конкурси за кандидати...Уверявам те ,че желаещите са много ,но възможностите им -малко...Чети и *** и виж...
68
0
 
0
 
! Отговори
Екс Българин преди 14 години
Опа опа ... по леко с нормативите, че още помним февруари 2008, когато се оказа, че 80% от служителите на МВР не могат покрият елементарен тест на Купър ! Тест, който покрива всяко хлапе, че дори и тези з наднормено тегло.А за грамотноста на българския полицай ...недей. Само тази тема не започвай, че нещата са страшни.
67
0
 
1
 
! Отговори
Българинът преди 14 години
*** и ти там да вземаш една шапка пари...но едва ли ще си покриеш приемните нормативи по физическа на ст Раковски..Иначе на интелектуално ниво си готов-не можеш да пишеш!!!!!!!!!!!! ***
66
0
 
0
 
! Отговори
gtf преди 14 години
хех явно не ти е трябвал полицай - щото обикновенно няма. Дано е към по-добро ...ще е по-добре за всички ни ..но аз лично не виждам някаква ралзика имаше една приказка "нов бардак със .... не се прави"