Ромите от "Красна поляна" отиват в казарми край София

В бившите виетнамски общежития живеят над 3000 души
24 юни 2010 07:00,
362
Ромите от "Красна поляна" отиват в казарми край София
Снимка: Булфото

Столичната община има вече идея как да премахне две от ромските гета в близост до центъра на града - "Баталова воденица" и бившите виетнамски общежития в кв "Красна поляна".

Идеята е хората, живеещи незаконно там в бараки, да бъдат преместени в изоставени казарми, обясни шефът на общинската комисия по обществен ред и сигурност Ангел Джамбазки.

Избрани са 4-5 казарми, в които има ток, канализация и всички други условия за живот, разясни съветникът от ГЕРБ. За ремонт на помещенията обаче са нужни 2 млн. лв.

Той обаче отказа да даде информация за местата, на които се намират избраните бивши военни поделения.

“Предстои комисията да изготви предложение до правителството за деактуване на военния имот и за определяне кой ще финансира ремонтите и организацията - държавата или общината”, каза Джамбазки, но не се ангажира със срок.

Във Виетнамските общежития живеели около 3000 души. По думите му близо 150 души пък живеят в нечовешки условия във фургоните на бул. “Европа”.

“Това е добър вариант за решаване на проблема на хората. Ще помислим и за алтернатива и ще проверим какви възможности има за настаняване на семейства в някои от районите, което може да стане до края на годината”, коментира и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
26
 
! Отговори
Сапуно-производител преди 13 години
Аз предлагам :Дуру-Дууру! Сега с обогатен с повече манглицерин ! В нова по-добра опаковка еко-пак от 0.500 кг.
38
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека ги изнесат всичките от града под предтекст, че живеят в гета. Ако ще ги храним поне да не са ни пред очите.
37
0
 
41
 
! Отговори
аз преди 13 години
Стига с тия ***! Да се грижим за нас и за нашите деца!
36
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
предостатъчно е,че им осигуряват покрив над главата. ремонта всеки да си прави сам. на мен кой ми плаща ремонта? до кога ще дискриминират българите?
35
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи, когато бях войник (задължителната служба) нямаше пари за да са ремонтирани казармите и живеехме като скотове, а сега същите тези казарми трябвало да се ремонтират, та да може манговците да живечт!!! Нямам думи
34
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Казарми? Аушвиц?! Жалко...
33
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ех, Аспарухе, *** се твоята държава.........
32
0
 
37
 
! Отговори
Бериа преди 13 години
Казарми ! Чудесно! Само остава да се инсталира телената ограда с високо напрежение, стаичките за мъчения и експерименти и да се монтират газовите камери. Накрая за да има завършен вид ще трябва да измислим някакви каманаци за копане наблизо и да поставим табелка "Труда те прави свободен" Найс а ?
31
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
2 000 000 лева от нашите пари за къщи на ***!? С наши пари ще им правят къщи?! За да им създадат удобства, та да обикалят района, в който ще ги заселят и да грабят още...Да, ама -не!
30
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз съм твърдо ЗА изселването им, ама 2 милиона - стига бе, та те така или иначе за нула време ще "облагородят" сградите по техен стил.
29
0
 
32
 
! Отговори
citizen преди 13 години
Няма смисъл да се харчат 2 милиона и без това ще изгорят и съсипят всичко!!!!!!
28
0
 
19
 
! Отговори
Циклон Б ! преди 13 години
Циклон Б !
27
0
 
28
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
Мили хора от столична община, не давайте пари за ремонт на казармите, в които да настаните ***, няма смисъл.Само след не повече от 1 година всичко ще бъде разрушено така,че няма да се познава какво е било- казарма или друга сграда.Не разбрахте ли, че на тези безмозъчни същества не трябва повече да се помага.Дайте парите за нещо по-смислено, помогнете например на някой болен българин, или каквото и да е друго.Тези хора нищо не заслужават, до каквото и да се докоснат, всичко разрушават.
26
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това не е правилно. Ромите от провинцията като чуят, че в Сф се дават жилища, всички ще се юрнат към столицата.
25
1
 
29
 
! Отговори
roko преди 13 години
предлагам на Б.Б да даде автономия и територия за създаване на ромска държава.Да ги събере всичките да ги натовари на кораби и на Северния полюс при нашата експедиция.Те им пазят място
24
2
 
33
 
! Отговори
до 3 преди 13 години
А там,където отиват,нима не живеят хора?!Или дайте да изчистим София,пък селяните ще преглътнат и ***,нали ние ще сме си добре.Вместо да се намери начин да ги социализират,разб.да се разпръснат,те ги събират в по-големи групи ,за да може по-лесно да грабят .Решението е едно-разделени ,под постоянен полицейски и социален надзор,общественополезен труд при рушенена държавна и частна собственост и при неспазване на екологични норми,обучение на децата и всичко това под непрекъснат надзор.
23
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много ми е интересно електромери и водомери ще им слагат ли??????????
22
2
 
32
 
! Отговори
д-р Менгеле преди 13 години
Аз имам две свободни газови камери супер лукс. Ако ромите проявяват интерес ще им ги подаря и всяка седмица безплатно ще ги зареждам с табун, зарин и цианаид.
21
0
 
34
 
! Отговори
qusi преди 13 години
Добра идея, но нека оправят и оградите на въпросните казарми и да не им дават да излизат от там. Аааа, аз предлагам докато правят ремонт за 2 млн. лева (разбира се наши пари) да махнат и железото, че *** ще бутнат цялата казарма и ще извлекат всичко, което може да бъде продадено, а после пак да ще си направят гето в центъра. Просто май Столична община ще вкара вълка в кошарата да се наяде и после пак в гората. Без контрол и замък да им дадете си е все тая. Айде успех
20
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и защо да слагат надписи? те не могат да четат !