Ромите от "Красна поляна" отиват в казарми край София

В бившите виетнамски общежития живеят над 3000 души
24 юни 2010 07:00,
362
Ромите от "Красна поляна" отиват в казарми край София
Снимка: Булфото

Столичната община има вече идея как да премахне две от ромските гета в близост до центъра на града - "Баталова воденица" и бившите виетнамски общежития в кв "Красна поляна".

Идеята е хората, живеещи незаконно там в бараки, да бъдат преместени в изоставени казарми, обясни шефът на общинската комисия по обществен ред и сигурност Ангел Джамбазки.

Избрани са 4-5 казарми, в които има ток, канализация и всички други условия за живот, разясни съветникът от ГЕРБ. За ремонт на помещенията обаче са нужни 2 млн. лв.

Той обаче отказа да даде информация за местата, на които се намират избраните бивши военни поделения.

“Предстои комисията да изготви предложение до правителството за деактуване на военния имот и за определяне кой ще финансира ремонтите и организацията - държавата или общината”, каза Джамбазки, но не се ангажира със срок.

Във Виетнамските общежития живеели около 3000 души. По думите му близо 150 души пък живеят в нечовешки условия във фургоните на бул. “Европа”.

“Това е добър вариант за решаване на проблема на хората. Ще помислим и за алтернатива и ще проверим какви възможности има за настаняване на семейства в някои от районите, което може да стане до края на годината”, коментира и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
319
0
 
7
 
! Отговори
Хуан Минглу преди 13 години
Боже, какво прочетоха за миг очите ми, когато първо съзрях новината - "Ромите от "Красна поляна" отиват в концлагери край София". Нещо радостно трепна в мен, но уви! ;)
318
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Защо се сърдите на ***, за това че им предлагат казармите ,те им предлагат това защото не могат управниците да им намерят работа,не виждате ли ,че всички държавни предприятия ги няма къде да се работи не е както някога не ти харесва тая работа търсиш друга а сега къде,учиш за едно работиш друго ,ако мислите ,че е добре да живееш в казармите заместете ги
317
0
 
4
 
! Отговори
werdi преди 13 години
do SION; АБЕ *** ***,ще се радваме да се махнете час по скоро.Даже ще ви помогнем да се преселите- -в ОДВЪДНОТО
316
0
 
12
 
! Отговори
БАУ преди 13 години
Та питам: колко пъти българи ходиха да протестират срещу явните дискриминационни условия, при които живеят; гониха гратисчиите *** и джебчии от градския транспорт; гонигха *** от кварталите си да не минават с каруци; търпяха издевателствата на *** и нарушаването на законите от тях; позволяваха на *** да ровят по кофите и къщите им; отмъщаваха си за посегателствата над български професори, жени, старци, деца...ЯВНО СИ ЗАСЛУЖАВАМЕ ***, ЩОМ Я ТЪРПИМ! ВСИЧКИТЕ!
315
0
 
7
 
! Отговори
БАУ преди 13 години
За положението са виновни самите българи и техните управници. *** са удобни, плащаш им и получаваш мандат, било то кматски или депутатски(политически).После крадеш, присвояваш и бягаш в чужбина, а след теб се е наредил следващия български тарикат.Българите са мижитурки, страхливо и скапано племе, което не зашитава членовете си, напротив, палиме си къщите да изгорят на съседите плевниците!Пеочетох коментарите, нищо ново...друг да свърши работата, ние българите само да гледаме и акъл да давам
314
0
 
7
 
! Отговори
koko преди 13 години
samo edna gre6ka e dopusnal avtora-napisal e ..Tova e dobar variant za re6avane problema na horata..Vmaesto .. na ***..Tozi tip *** ne sa hora,te sa *** i tova e svetata istina i vseki go znae,
313
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това с казармите е добро решение, но ще бъде още по-добро, ако там има газови камери.
312
0
 
3
 
! Отговори
777 преди 13 години
ДО SIONИМАШ ЛИ ИДЕЯ КАДЕ ПО-ТОЧНО ДА БЪДЕ ТАЗИ "***"???????
311
0
 
9
 
! Отговори
Vesso преди 13 години
За нас и за *** които се учат и ряботят никой не търси жилище.
310
0
 
6
 
! Отговори
taratajka преди 13 години
До : hhh По-добре интегрирани,отколкото необразовани, агресивни и мръсни. Те така или иначе съществуват, не можеш да ги направиш *** като Хитлер. Сега всички са против тях точно защото създават проблеми. Ако си живеят мирно и кротко и спазват законите,на никого няма да правят впечатление. Но да им се дават наготово жилища и други привилегии, е погрешно. Както всички,така и те трябва да придобият благата си с труд. Всички-равни пред закона-това е решението. Който го нарушава-на съд.
309
3
 
2
 
! Отговори
SION преди 13 години
VE4E E VREME I *** DA SI IMAT DARJAVA. TOVA E SAVSEM NORMALNO SLEDE KATO SA 1/3 OT NASELENIETO NA BG
308
5
 
2
 
! Отговори
SION преди 13 години
AVTONOMIQ NA *** V BG. DA JIVEE ROMELIQ
307
0
 
11
 
! Отговори
А преди 13 години
За какво да ги ремонтират, като те после ще ги съсипят.
306
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а по точно къде ще се местят - никой край София няма да ги иска - пак ще има граждански протести - да си ходят във Факултета , Филиповци , Христо Ботев и др. *** квартали!!!!!!!!!!
305
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо ще им дават жилища!??!!? На мен и на вас кой дава?! Да ги изгонят с булдозери! И да живеят или под наем, или да си купят! Като всички! Омръзна ми от тези ***!!!
304
2
 
10
 
! Отговори
riko преди 13 години
на Фандъкова и Джамбазки като са им толкова мили шопарите що не ги приберат в къщи.Аз не съм съгласен с мои пари да се правят ремонти за аборигените.Ало, Фандъкова и моето жилище се нуждае от ремонт
303
1
 
7
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Какви казарми я в зоологическата градина.Там им е местото.Да чистят *** на слона.
302
10
 
4
 
! Отговори
MANGALA преди 13 години
Cheta vi komentarite i ne moga da proumeia kolko gadna i zlobna nacia ste Bulgarite!
301
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
няма да стане друго си е в центъра
300
2
 
24
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Ми вземи си няколко братя вкащи щом са ти толкова мили