Ромите от "Красна поляна" отиват в казарми край София

В бившите виетнамски общежития живеят над 3000 души
24 юни 2010 07:00,
362
Ромите от "Красна поляна" отиват в казарми край София
Снимка: Булфото

Столичната община има вече идея как да премахне две от ромските гета в близост до центъра на града - "Баталова воденица" и бившите виетнамски общежития в кв "Красна поляна".

Идеята е хората, живеещи незаконно там в бараки, да бъдат преместени в изоставени казарми, обясни шефът на общинската комисия по обществен ред и сигурност Ангел Джамбазки.

Избрани са 4-5 казарми, в които има ток, канализация и всички други условия за живот, разясни съветникът от ГЕРБ. За ремонт на помещенията обаче са нужни 2 млн. лв.

Той обаче отказа да даде информация за местата, на които се намират избраните бивши военни поделения.

“Предстои комисията да изготви предложение до правителството за деактуване на военния имот и за определяне кой ще финансира ремонтите и организацията - държавата или общината”, каза Джамбазки, но не се ангажира със срок.

Във Виетнамските общежития живеели около 3000 души. По думите му близо 150 души пък живеят в нечовешки условия във фургоните на бул. “Европа”.

“Това е добър вариант за решаване на проблема на хората. Ще помислим и за алтернатива и ще проверим какви възможности има за настаняване на семейства в някои от районите, което може да стане до края на годината”, коментира и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Of,Putkurov,dali 6te razbere6 kolko si prost, ako ti se obqsni?
278
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
A TAKA BRAVO DAJTE IM MEZONETI KATO NUJDAE6TI SE.A TEZI 2 MILIONNA GI SMUKNETE OT GURBA NA BULGARINA. A POSLE MINISTURA DA OTIDE LIQNO DA IM NAPRAVI PO EDNA ***.
277
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
добре само на роми ли ще осигуряват жилища?аз ако си опъна палатка пред НС дали ще ме толерират толкова?
276
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АУУУУ ДА ,сигурно за божурище става дума - УЖАС тия ще поломят всичко!! А там е толко хубаво , АЗ съм служил там ,като планшетист преди 18г. ЖАЛКО ЗА БОЖУРИЩЕ.
275
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Хора, става дума за казармите в Божурище. Хубавото градче ще стане втори Факултет. Не позволявайте!!!
274
0
 
13
 
! Отговори
кики преди 13 години
Никакви казарми,на топло в пещите в Кремиковци или Перник,за който няма място там на веро и *** във Верила
273
4
 
3
 
! Отговори
муткуров преди 13 години
до габи: миличка , така е... нашите софийските говорят правилно и работят.... имам приятели от тях, търговци на коли, магазинери..... нормални хора.... ходят на църква децата им учат....разликата от тях и *** от прованса е огромна
272
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
v obelq ima kazarmi ama tuka 6egi zapalime.
271
0
 
10
 
! Отговори
О.К. преди 13 години
Абе, ти в кой свят живееш?Нали държавата ги беше настанила и в общежитията на АОНСУ и к'во...?Изгориха дограмата и пак си се върнаха от където са дошли.*** и закон! Боже!
270
0
 
7
 
! Отговори
STAMAT преди 13 години
*** са расисти.Те безмилостно унищожават нас Българите.След време всички *** от Европа ще бъдат събрани в една държава.В момента се проучва коя е тя?И това май е нашата.Понеже ние сме най-толерантни към малцинства и по точно към ***.На цял свят им писна от тях и затова тук ще стане втора Индия.Американци и прочее да си ги приберат при тях.То затова е основан *** клус клан в Хамерика.зАЗАЩИТА ОТ хАМЕРИКАНСКИТЕ ***.
269
0
 
3
 
! Отговори
CAnte преди 13 години
TE NEZAKONNO JIVEEQT TAM BE!DURJAVATA IM E NAMERILA JILISHTE I SHTE SE MESTQT, ZA KAKVI PRAVA GOVORISH ILI VQTAR DA STAVA...
268
2
 
16
 
! Отговори
О.К. преди 13 години
Хора, вие се шегувате, ама положението е сериозно. *** си знаят правата и настъпват много яко.Няма да са съгласни от центъра да ги изселят в казармите. Или ще минат през тях като торнадо и пакще се върнат по старите си места. Спомняте ли си едно време как ги изселваха от Сердика. Първия път културно. След седмица се върнаха. Втория път милицията гони всички вън от къщата и веднага след товабулдозера бута до основи. Така трябва и сега да се направи, но...... Европа ще ги защити. Или американцитеще направят с нас това което направиха със Сърбия. Стягайте коланите, спасение няма!
267
0
 
16
 
! Отговори
Дедка преди 13 години
Съжалявам, че трябва да го кажа, но голяма част от тях трябва да изселим на оня свят, защото нищо друго няма да им помогне. Когато им подарят апартамент, го превръщат в лайн*на дупка и/или го продават.. на тези същества просто не може да им се помогне с нищо, защото искат да мизерстват и да висят на чуждия гръб като кърлежи. Където и да ги пратят, все ще насе*ат и ще продължат да цапат и мизерстват...
266
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да им раздадат униформи,да ги убучат за жандармерия...:))
265
0
 
19
 
! Отговори
Стефчо Софиянеца преди 13 години
В следвашият ми живот ще се постарая да съм ***,нагъл,двойно оксидиран ***,че да живея на гърба на честните и рабитливи будали!Ако ме карат да работя,да си плащам тока и водата или ми ги спрат ще рева,че това е расова дискриминация.И така до гроб.Пей сърце!
264
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз имам по-добра идея. В тая криза, държавата може да огради черните в резервати. Около резерватите да има телени огради по които да тече ток с високо напрежение и вишки-много вишки с войничета. След това държавата да рекламира ЛОВЕН ТУРИЗЪМ и да привличаме клиенти, които да стрелят по ***. Е така се бори криза !
263
0
 
12
 
! Отговори
Да бе преди 13 години
Дори и да има 2 милиона - как по дяволите ще ги изселите оттам? Въобще няма да се мръднат оттам, щото са близо до другите хора, пазара, околовръстното и прочие неща от които се препитават...
262
0
 
15
 
! Отговори
стамат преди 13 години
може!за предпочитане в домените пещи....
261
0
 
12
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 13 години
А не може ли в Кремиковци?
260
0
 
11
 
! Отговори
степан преди 13 години
бре, говори се за "хора"... в бърлогата на животно е много по-чисто.