Нека някой със свеж мозък ръководи БДЖ, отсече Недев

Той не подал оставка по лични причини, а заради финансовото ведомство
Обновена: 22 авг 2012 15:03 | 22 авг 2012 15:02,
73
Нека някой със свеж мозък ръководи БДЖ, отсече Недев
Снимка: Impact Press Group

Изпълнителният директор на БДЖ Йордан Недев не е подал оставка по лични причини, както обяви министърът на транспорта Ивайло Московски, а заради бездействието на финансовото министерство.

„Не са лични причините. Причините са изцяло свързани с последните неща, които се случиха покрай бездействието на Министерството на финансите. Първо ни спряха субсидията, което аз дълго време не можах да разбера защо и каква точно е мотивацията. Субсидията беше възстановена само за единия месец.

След това зам.-министър Горанов даде доста ясна оценка за качеството на управление на Холдинг БДЖ, където стана ясно, че ние не сме си свършили добре работата и ако не сме били побутвани от Министерството на финансите, е нямало да се състои никаква реформа. Оттам насетне мисля, че това еднозначно означава, че професионалист, за какъвто се имам, трябва моментално да подаде оставка“, мотивира действията си Недев пред БНР.

Той уточни, че е депозирал оставката си още в петък.

Недев подчерта, че доскоро е имал прекрасни отношения с Министерството на финансите и затова зачестилите напоследък забележки за начина, по който се провежда реформата в БДЖ, той възприема като лична негативна оценка за неговата компетентност.

„Нека някой със свеж мозък, по-можещ и знаещ да ръководи дружеството, каза Недев и завърши: Моята голяма болка е, че оставих много неща незавършени, но не мога да позволя, когато атестацията за мен е за недобре свършена работа, да продължи тази агония“.

Още по темата
Йордан Недев управляваше железниците повече от година. Този период ще се запомни с близо едномесечната стачка на служителите на компанията заради вече извършените масови съкращения на близо 2000 железничари, което се случи в края на миналата година.

Амбициите на Недев тогава бяха да направи железниците печелившо дружество, което до този момент не се е случило. Ръководството на БДЖ, начело с Йордан Недев, ще запомним с неуспешния пит за приватизацията на дружеството "Товарни превози".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз лично щте го запомня със великия вътрешен отдел бивши лизегъзци и разни пикльовци на по 20 години на които раздадоха тапии за машинисти без дори да ходят на изпит само да следят да не се краде , дават заплати по 650 лв и по 300лв когато хванат някои . какво правят поставят бутилки пълни с нафта по локомотивите и после хващат машиниста които краде нафта поставят gps системи за по 200000 лв и телекамери за по 400000 лв от каде са тиа пари бе .по добре че си тръгна, много по добре.
51
0
 
4
 
! Отговори
fuck off преди 11 години
"Да дойдел свеж мозък да управлява" - ЧЕ ОТКЪДЕ БЕ, като в ГЕРБ всичко е МУХЛЯСАЛО от горе до долу...
50
0
 
3
 
! Отговори
Куно преди 11 години
Данчо Т. напусна съвсем навреме, иначе само след десетина месеца щеше да му се наложи да отговаря пред следствието за случилото се с БДЖ. Бившит комсомолски лидер от времето на Виденов - другарят Владимиров се готвеше да си измие ръцете с него. Нищо, сега за тази роля се подготвя джуджето Велик - друг тотален некадърник, доведен от Владимиров в железниците, след като е бил счетоводител във фалирала строителна фирма. Именно на него ще се падне честта да продаде сградата на БДЖ на Вазов 3, на пъпа на София, т.е. много подходяща за нечия партийна централа, или пък за някоя "наша" банка.
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не го мислете - сигурно са му обещали да стане транспортен министър след изборите. И тоя филм сме го гледали.
48
0
 
6
 
! Отговори
Говедар преди 11 години
Доживях 'ибо да видя голя началник да си подаде сам оставката.1г. не му увря главата на този началник,че си @ява глава.А бе момче,сега що ще чиниш? На борсата ли че одиш?На мой гръб,а?Не мой така.Да беше се накрало,а?Я виж Дянков-слепия,Цуро-имотния.Все баш комити.Имаше още 1г.
47
1
 
2
 
! Отговори
до Гонзо преди 11 години
Абе не го познавам Владимиров да го махнат ако трябва ама да махнат и поне още 2000 "служители" на БДЖ.
46
0
 
7
 
! Отговори
гонзо преди 11 години
Владимир Владимиров ни прави на маймуни в БДЖ. Всички се страхуват от него-като дойде на обяд от фитнес напомпан с адреналин и с празна тиква по коридорите опустява. Владимиров гледа само далаверите и нищо друго не го интересува. Господин Дянков, освободете ни от това невежество Владимиров!
45
1
 
4
 
! Отговори
икономист преди 11 години
Бдж трябва да се съкрати наполовина. Касиерките с билетите по всички гари са напълно излишни - билетите могат да се продават във влака, или от автомати на гарата. Отделно може да има само 2 вагоноремонтни завода - един в Северна и един в Южна България, но оборудвани със съвременни технологии и работещи на 2, или 3 смени. Десетки неща може да се направи за БДЖ, за да се направи компанията печеливша, но е въпрос на ритане на дебели *** и мислене. А това го няма
44
1
 
5
 
! Отговори
cv преди 11 години
на ограничените и повърхностните които вярват че обикновения работник е съсипал бдж -поздрави на майките ви.А иначе ако се разгледат сделките с вагони горива ,поръчки,рез.части раздути щатове на некадърна администрация и куп други ще се види защо сме на този хал.
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дойде ,видя момчето че не става и си тръгна . Чест му прави и откровението , че не му са лични мотивите , явно няма свобода на действие за работа , а всичко се диктува и трябва да си много , много нахален , да се гърчиш , но на всяка цена да си изпълнителен директор . Всичко е държавна политика , а за съжаление интересите на държавата се диктуват не от интересите на народа , а от интересите на олигарсите . Това е .
42
5
 
5
 
! Отговори
ехолог преди 11 години
в момента нашите железници ни струват 150 милиона годишно. Толкова плащаме всички, за да може *** да се возят без пари, а железничарите да крадат нафта на воля.
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво г-н Недев!Не всички били *** от тая партийка!
40
1
 
7
 
! Отговори
велко мамин преди 11 години
Този неадекватник Владимир Владимиров каза преди малко по БНТ, че гледал с насмешка на всички, които говорели, че реформата в БДЖ не върви. представяте ли си колко нагъл и неадекватен трябва да си, за да твърдиш такова безумие като Владимиров? Според него БДЖ щяло да излезе на печалба като продаде активи?!?! Този неандерталец на финансите Владимиров така ли мисли, че се прави реформа - да му дадат една торба с активи и той да ги продава? Владимиров, махни се преди да изтече мандата ти на 4 октомври 2012 г. и така поне ще си отидеш с достойнство. Защото след 4 октомври 2012 г. ще стане страшно за теб. За много години напред.
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво!Една МЪЖКА постъпка!
38
2
 
9
 
! Отговори
THE EHD преди 11 години
като не искат да си поддържат нашите българска железница ще поддържат чужда, тогава ще видят колко ще им излезе
37
2
 
10
 
! Отговори
magiv1 преди 11 години
Тиквата,дивия селянин Цвъц и лудия Дянков ще ликвидират държавата
36
1
 
1
 
! Отговори
Черен Петър преди 11 години
До 49На нас от кой сорт ни се падна?
35
1
 
3
 
! Отговори
e преди 11 години
Абе ти знаеш ли колко е хубаво да ядеш топъл симид със сирене ? А ти от къде знаеш ? Ами от брат ми,той е гледал.
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
зам.-министър Горанов даде доста ясна оценка за качеството на управление на Холдинг БДЖ, където стана ясно, че ние не сме си свършили добре работата и ако не сме били побутвани от Министерството на финансите, е нямало да се състои никаква реформа------------------ Е, какво се лъжем сега? Казали са му почти в прав текст, че не си е свършил работата, предприятието продължава да е губещо, нормално е да си подаде оставката сам, преди да са го изгонили.
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До мяоМного интересно как да се реформира дружеството без да се съкрати прекалено раздутия щат. Как да се подобрят финансите, без да се реформира и без да се вдигнат цените при постоянно покачващите се горива.. Аврора отдавна потъна и партизаните умряха..

Спонсорирани публикации