Военни в шествие, искат оставане на старите привилегии

Не сме съгласни с промяната в правилата за пенсиониране, обявиха от легия "Раковски"
Обновена: 14 окт 2012 12:29 | 14 окт 2012 12:29, Красимир Ангелов
229
Военни в шествие, искат оставане на старите привилегии
Снимка: Архив Булфото

Над  200 военни и техни привърженици се включиха в шествието на Българската офицерска легия "Раковски" под наслов "За България, за Българската армия", което се проведе в центъра на София.

Според председателя на организацията Иван Милов днешната инициатива не е протест, а мирно шествие.

"Ние сме обявили нашата позиция, че не сме съгласни с промяната в правилата за пенсиониране на военнослужещите поради това, че ще се прави много изненадващо.

Непонятно е, защо такава промяна се прави единствено за състава на Българската армия. При нас ще дойдат колегите от МВР, за да изразят и подкрепят желанието на българските военнослужещи да обединим това общество", обяви Милов.

Участниците в проявата се обявиха против предложението на министъра на отбраната Аню Ангелов за увеличение на заплатите и са "за" оставане в сила на старите привилегии за пенсиониране на служителите под пагон.

Промените за пенсионната възраст на военните бяха предложени от военния министър, според който се предвиждат пределната възраст за пенсиониране на младшия състав да стане 52 години при минимална служба 27 години, а за старши и висши офицери - 54 години.

Другото предложение, което не се хареса на военните, е за намаляване на отпуските от 40 работни дни на 40 календарни дни.

Още по темата

Dnes.bg припомня, че търканията между военният министър Аню Ангелов и представители на легия “Раковски“ се появиха в началото на месеца.

Тогава Ангелов обвини офицерите в манипулация по повод спора около увлечението на заплатите на военнослужещите.

В крайна сметка военните изпратиха отворено писмо, в което обявиха, че се отказват от искането за вдигане на работните заплати, но при условие че се запази правото им да се пенсионират въз основа на натрупания стаж.

Според Аню Ангелов подобни изказвания са манипулация и социалните права на военнослужещите ще бъдат запазени, независимо от промените във възрастта за пенсиониране, които правителството ще приеме.

По думите на министъра в легия “Раковски“ членуват офицери, които не изразяват мнението на всички военнослужещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
0
 
! Отговори
Пундьо преди 11 години
Протести, шествия, вода, цигари... Що сторихте бре - Аню, Цвъко и сие? Ще агитираме народа гладен да гласува за *** и БСП!
175
4
 
0
 
! Отговори
тарикат преди 11 години
Аз пък си мисля че правителството си е право , как иначе да намери кинти .Ангажиментите ще си ги изпълни пак и договорите също-ще питате как без войска ? Ще върнат наборната служба там щат не щат младежите няма къде да ходят . Колкото до командири ми ще останат само най некадърните то това е ясно , но на кого му пука сега за армията -да си му мислят младежите дето ще им престои да влязат .
174
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На който не му харесва, или изнася да работи "военен" да напусне. Аз работех "инженер", ама не ми беше финансово изгодно и напуснах. Както за целия народ така и за разни военни, полицай и др. подобни лентяи.
173
1
 
4
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
До 191 и ПодкрепаНе смятам военните за хрантутници. Не би трябвало да бъдат. Но да хленчат за пенсии и отпуски по улиците?! Кога са се държали така български офицери? Да се обединят и да разговарят с правителството с по-твърд тон. И на по-военни теми. Без да се жалват пред жени, деца и прочие цивилни. Защо"маймуните /И защо сам се наричаш така?/ да си носят и триците", след като носят оръжие? И да заплашват мирното население с "по-тегаво и по-скъпо" и даже с "брадати и роми"? Срам!
172
4
 
4
 
! Отговори
Подкрепа преди 11 години
Да Ви светна:Понеже масовата публика смята военните си за хрантутници / генерално погрешно/ и понеже от години реформата в армияута се свежда само до орязване на числеността и отнемане на привилегии, което води до демотивация и нежелание за упражняване на професията, утре да не се чудите като върнат наборната служба, защото България има поети международни ангажименти.Тогава ще Ви е и по-тегаво и по-скъпо, ама то мисленето не е преоритет у българина. :)
171
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Офицери ли сте?Честа на пагона да,обаче ноли знаете ,че гладна мечка хоро не играе и храната дава сили за борбата!Не може с трици маймуни да хващата и на всичкото отгоре да карате маймуните да си носят и триците !
170
2
 
2
 
! Отговори
дърт Генерал преди 11 години
Ощи можих да си послужа , сига съм само на 72 и до 80 щях да си сидя на футьойла и да си щипа секретарката а с служебната лимузина да хода на масаж в работно време. Сига ша *** пинсионират
169
4
 
6
 
! Отговори
сган преди 11 години
военните ни са *** от мързеливци, на държавна ясла, без да дават труд,
168
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето ви един пример за нивото на офицерите в България и няколко въпросчета. youtube/watch?v=hb_cc4mjd6IКой е разрешил тази пародия усмиваща армията?Как ли се определя той, като ОФИЦЕР или като П........?И какво ли би станало ако този клип се бе появил някак примерно през 1920г.?
167
0
 
4
 
! Отговори
Акъл море до 180 преди 11 години
САЩ бяха в тесни връзки с Югославия срещу СССР много десетилетия.После бяха в много близки отношения с Милошевич.Точно те го посъветваха да нападне Хърватия за да "спаси"Югославия.На хърватите пък казаха:Не бойте се,ние сме с вас! Те поддържаха талибаните много години.Лично Бин Ладен беше на порцион на ЦРУ.Беше обучаван в САЩ.Талибаните взеха властта в Афганистан точно с безкористната помощ на САЩ.Не биха успели иначе.Гледаш само По света и у нас на ББ,затова не ги знаеш тези работи.
166
1
 
2
 
! Отговори
Валя преди 11 години
Не мога да повярвам 183 да го е написал офицер. Дотолкоз е невероятно, че по-скоро го мисля за шашма и че някой анонимец се е самопроизвел в офицер. Или платен драскач-***? От друга страна пък звучи искрено и неподправено. Не, за честта на българското офицерство не го вярвам.
165
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До офицер 183Точно тъй, офицере, ЛАБАВО го давай , за да си истински мъж и да те уважат хората. Пожарите да ги гасят доброволците, тези дето рипат да го правят без всякакво възнаграждение с думите: "Защото обичам гората!"
164
1
 
4
 
! Отговори
дървар преди 11 години
Кат ще го даваш лабаво уволняваи се бе ***.Меки китки сте вие не офицери.
163
8
 
3
 
! Отговори
офицер преди 11 години
Много пишете, че е трбявало да изгоним с преврат мутрите и политиците. И ние сме го мислили, но нали знаете, че още на следващия ден ще пристигнат всвкакви санкции, амбарго, блокади и накрая ще си върнат сганта отново. А иначе когато ме накарат сега да вадя хора от снега, калта, да гася пожари и подобни - ще напомням на момчетата за тези писания и ще го давам лабаво. Аз ще си чакам войната, ама и там пак ще си псопмянм отношението на "народа" към нас. Поздрави и се стягайте за ромите и брадатите
162
1
 
14
 
! Отговори
Офицери ли сте? преди 11 години
Що за поведение на военни? Да излизат на МИРЕН протест! За пенсии! Там ли ги сърби след всичко, което стана и става с българската армия? Абе вие офицери ли сте или баби? Какво искате? Да защитавате родината или да се пенсионирате? Я си спомнете за честта на пагона и не се правете на шутове. Армията е в достатъчно тежко положение. За нейната боеспособност трябва да напирате, тогава ще получите уважение и подкрепа.
161
0
 
1
 
! Отговори
do 180 преди 11 години
с Милошевич не са били със сигурност,но с талибаните абсолютно,талибански представители са били гости дори на самия Джордж Буш,обсъждали са се проекти мисля за газопровод и сътрудничество малко преди 11 септември,а за Кадафи,всички знаят за сътрудничеството между ЦРУ и Кадафи.
160
1
 
8
 
! Отговори
Тъпаците от ГЕРБ преди 11 години
май повечето в казарма не са ходили. Както и самия Тиквоний и главния миционер Цв.Ц. Всички знаем как караха казармата спортистите в БНА. Сутрин на тренировки до обяд, след това стабилна мръвка , лагери, екскурзии и други весели неща. Те не спяха в казармата като другите войници, а във Военния хотел на 4 километър. В същото време младите офицери и техните семейства в София бяха на свободен наем...Та това е Цвъчко и каратиста Т.
159
0
 
8
 
! Отговори
За хляба и ножа преди 11 години
Че нали са въоръжени? Щом у тях е ножът, да си вземат хляба.
158
1
 
6
 
! Отговори
Американците преди 11 години
муфта не дават никому. Те само цицат. За това са дошли. Е дават по някой лев подкуп на политици като Костоф, но пък на Тиквоний нищо не дават щото го държат здраво за топките с информацията за парите му и бандитското му минало. Т.е. пак с нашите пари си му плащаме послушнието към САЩ
157
7
 
7
 
! Отговори
СБНЛ преди 11 години
Айде дърти мързеливи комунисти,цял живот лежахте на наш гръб!!! Ако стане Раковски сам ще ви посече със сабята си !!!!!!!!!!!!!