Плевнелиев уважи протестиращите: Запрятаме ръкави!

Държавният глава прие исканията им, граждани го освиркаха
Обновена: 24 фев 2013 13:21 | 24 фев 2013 11:18,
735

Снимка: Булфото

Хиляди излязоха на протест из улиците на София. В началото президентът Росен Плевнелиев дойде при протестиращите, които се събраха пред Министерството на икономиката. Първоначално протестиращите го посрещнаха с възгласи „Мафия” и „Оставка”. Държавният глава прие исканията им и обеща да ги разгледа следващата седмица.

„Сега ще работим, запрятаме ръкавите и ще работим. По-важното е, че не бягаме от проблемите. Дойдох тук, за да уважа хората и да получа техните искания. В обществения съвет към президент няма да го обърнем на говорилня”, обеща държавният глава.

Благодаря ви, че ми връчихте исканията, пожелавам ви успех, каза държавният глава. Нека да докажем, че вярваме в демократичните ценности и бъдещето на България. Ще работим заедно - президентството е отворено. Желая ви успех и ви чакам следващата седмица, каза президентът Плевнелиев.

След това се чуха възгласи „Българи юнаци”, след което президентът се върна в президентството. 

Цяла България днес е на улицата. Народът излиза, за да си върне държавата, това заявиха координаторите на днешния протест в столицата пред президентството. Хиляди хора се събраха пред сграда на президентсвото.

На  лозунг пише „Стоп на продажните политици”, на него е нарисувана картата на България и пише „БСП, ДПС, ГЕРБ, ДСБ, Атака, РЗС, НДСВ, СДС залепени със знака „стоп”.

Събралите се паралмента също тръгнаха към сградата на президентството. Протестиращите издигат лозунги :"Обединението прави силата!", "За чиста и свята Република!", "Не на червения сценарий!". В шествието се включиха и гайдари. 

Единствената институция, която работи в момента е президентството, заяви протестиращите.

180 жалби са дадени от граждани до ДКЕВР. Това демократична страна ли е? Много българи са осъдени от монополите. Това демократична страна ли е – питат протестиращите. Те посочиха, че се опитват да ги разделят, но няма два отбора, има само един отбор и той е на протестиращите на българи, предаде "Фокус".

Хиляди протестиращи вече пристигнаха от президентството пред сградата на НС, където има и засилени мерки за сигурност заради избора на български патриарх. 

Те носят лозунг с надпис „Прасета жалят за Буда”, Участниците в шествието призоваха всеки българин, който ги подкрепя, днес да закачи националния флаг на балкона си, за да се види как ще осъмне България утре.

Протестиращите носят лозунги с надписи „Вън на монополите”, „Банкстери, свалете лихвите”, „Пирин е в беда. Спасете го сега” и други. Пред парламента са поставени защитни решетки. Зад тях има жандармеристи.
Ромският столичен квартал "Факултета" също се включи за втори пореден ден в протестите срещу ЕРП-тата. И днес, както вчера, недоволните роми блокираха железопътната линия, по която минават влаковете за Гърция. Блокиран е и изходът на магистрала "Люлин".

Информацията е актуализирана в 12.30 часа
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


735
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
614
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
плевнелиев беше избран с фалшифициран вот.
613
0
 
2
 
! Отговори
сугаревци,станчевци преди 11 години
Плевнлеиев:"аз съм обединител на нацията"-не се прави на мъж бе ***.Разединител нацията още след клетвата ти започна да разделяш хората на комунисти и антикомунисти.Не се ли виждаш отстрани на какво посмешище приличаш?*** главните виновници за разграбването на България да напускат ,докато не е станало късно!
612
1
 
4
 
! Отговори
СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ преди 11 години
ЗА 140г.ОТКАКТО Е ОБЕСЕН АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА ВАСИЛ ЛЕВСКИ САМО ДВА ПЪТИ НАРОДА НЕ Е ДОПУСКАН ДО МЯСТОТО КОГАТО ГО ОБЕСВАТ ТУРЦИТЕ НЕ ДОПУКАТ ХОРАТА ДО МЯСТОТО 5 ДНИ ТАЗИ ГОДИНА ЖАДАРМЕРИЯ,ВОДНИ ОРЪДИЯ И БТРи "ПУСТИННА КОТКА"НЕ ДОПУСНАХА НАРОДА ДА ПОДНЕСЕ ЦВЕТЯ ЗАРАДИ ЩАТНИЯ СЕКРЕТАР НА ДКМС,САМОПОКРЪСТИЛИЯ СЕ *** РАСИМ ПЛЕВНЯ ЗЕМЯТА НА БОТЕВ И ЛЕВСКИ ОТНОВО Е РОБСКА ЗЕМЯ ОТНОВО ТУРЧЕЕЩИ СЕ ПОМАЦИ ИСКАТ ДА НИ КОМАНДУВАТ- ДПС-ДС И "ПРЕЗИДЕНТ" В КОМБИНА С БЪЛГАРСКИТЕ ИМ МЕКЕРЕТА
611
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този плъх НЕ Е ПРЕЗИДЕНТ!!!!! Никой не го е избирал! Това беше нагласена работа
610
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставка Мишок , никой ти няма доверие!!!!!
609
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голям президент си имаме Да каже колко от имащите право на глас са гласували за него .Да каже защо се хвърли на вратът на Цецо физкултурника след изборите .Да каже какви ги е вършил преди и след 89п година до ден днешен.Не вярвам той да спаси народа ниПравилно го отсвириха при появата му .58301
608
3
 
9
 
! Отговори
Плевенлиев Вън! преди 11 години
Плевенлиев, махай се! Ти си една пионка на ГЕРБ! Бивш комсомолски секретар от младежката организация на БКП! Я кажи как се правят 6 милиона лева с честен труд? На дъртите лелки реститутки можеш да разправяш, че си спал по пейките в Германия, щот веднага полицаят ще те изгони. Как се правят 6 милиона бе комсомолец, а недекларираните доходи, като си ограбвал труда на хората от неплащане на социални осигуровки? Имаш ли черен печат за Германия? В колко още далавери си участвал, кажи си?
607
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Без имена. Без партии. Споменем ли имена и партии злото е сторено - ние сме разделени. Няма вече партии, няма политици. Само българи. ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЗАЕДНО!
606
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тва момче дали може да иде до тоалетната,без да пита батко си Буда?!
605
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма такъв като Роско първите му думи пред протестиращите бяха "здравейте,как сте"
604
5
 
5
 
! Отговори
оптимист преди 11 години
Утре, когато президента Росен Плевнелиев ще предложи мандат за съставяне на ново правителство на ГЕРБ, те щели да приемат, е последна новина от средите на гербаджиите. Очевидно потресът от тази абсолютно безотговорна партия, начело с Бойко Борисов, когото днес по площадите с плакати призовават веднага да влезе в затвора, е безграничен.ГЕРБ решили да яхнат вълната на протестиращите и сега като вземат мандата за ново правителство да ги успят за да могат да спечелят редовните избори.*** ми, доди ми.Така че, очаквайте утре Бойко Борисов пак да освети дните ви.
603
0
 
14
 
! Отговори
банкеръ преди 11 години
И за какво ти е Шенген със заплата 200 евро да си купиш един обяд ли.Добре,че има будни българи и дано видя политик в затвора.Едва ли тиквите дето се натискат за шенген мислят за обикновените граждани.
602
6
 
15
 
! Отговори
Този ни погребва преди 11 години
Бившия министър на икономиката г-н Плевнелиев има огромна вина за нечовешката бедност на хората,моля да си поде оставката като президент на Р.България!
601
1
 
17
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 11 години
ЖАЛКО ЧОВЕЧЕ ОБВЪРЗАН С ДАЛАВЕРИ Е ГОТОВ НА ВСИЧКО !
600
4
 
16
 
! Отговори
банкеръ преди 11 години
Едва ли има по смешен президент на държава.Какво ли щеше да стане ако протестиращите с право Българи вместо да го освиркват го замерят с яица.Тогава калпавия матрял щеше да бъде разбран от цял свят,но не и от Плевнелиев.
599
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всеки неуспял *** иска рестарт като нещо не му се върже, това да не ти е компютърна игра, ние имаме деца, и тях ли да рестартираме
598
0
 
11
 
! Отговори
до 686 преди 11 години
Човече! Тя конституцията е фалшива,ти си се затюхкал за отделни закони.Представи си,23г.привсеки нов парламент дУпедатите съвсем спокойно се "преструктурират",пред очите на всикифалшифицитар вота на избирателите и нито един дупедат,от нито един парламент не "забеляза" това.А освен това и безброй "блюстители на закона".САМО ЗАРАДИ ТОВА ТРЯБВА ЦЕЛИЯТ ТОЗИ ПЕРИОД ВСИЧКИ ПАРЛАМЕНТИ ДА СЕ ОБЯВЯТ ЗА НЕЗАКОННИ! И ВСИЧКОДА СЕ ВЪРНЕ 23Г.НАЗАД И ЗАПОЧНЕ ОТНОВО!А ние блеем и им вървим по гайдата...бе-е
597
5
 
10
 
! Отговори
HCC преди 11 години
Видяхте ли днес какво се случи? В Библията пише...По делата им ще ги познаете.Видяхте ли днес, обвинявания в женственост Президент, сутринта застана сред протестиращите, само с 4 човека охрана. Дали успя да говори е друг въпрос, но имаше КУРАЖА да се яви там. А великия Борисов, се крие като ****а, свил се в някое къще, утешаван от неграмотни лакеи. Ако Борисов беше дошъл на протеста, щяха да му скъсат златните мъжкарски топки.Ето ви мои мили каки, харесващи "мъжкара", той се каза ***!
596
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Росенце бегай да не ти запалим плевнята!
595
0
 
10
 
! Отговори
бущаняк преди 11 години
До мaорaбъзикаш се ти ама видя ли онази червенокосата от про-бойко митинга как беше влюбена в него..