Ще покажем на US-партньорите най-доброто от армията ни!

Борисов обяви, че изпраща още 300 военни на границата заради мигрантите
Обновена: 11 апр 2016 14:28 | 11 апр 2016 13:30, Веселина Йорданова
145

Снимка: МС


Премиерът Бойко Борисов откри многонационалното тактическо учение "Ответен удар 16" на учебния полигон "Ново село" край Сливен.

"Убеден съм, че ще покажем на американските ни партньори най-доброто от славните традиции на Българската армия", коментира той при откриването.

След това премиерът отбеляза, че 300 души от Българската армия допълнително ще бъдат насочени към границите ни, за да контролират бежанския поток.

"Това са над 1000 км граници и не навсякъде може да бъде поставена ограда. Осигурили сме близо 100 млн. лв. за огради, техника и командировъчни. На ден залавяме по 90-100 души, ако някой премине турската или гръцката граница, бива залавян у нас", каза Борисов.

Министър-председателят увери, че се прави всичко възможно и се води превантивна дейност, така че да се знае, че у нас мигрантите не могат да преминат границите на ЕС.

"България е отворена само през официалните контролно-пропускателни пунктове. Всичко останало е затворено. Трябва да се внимава да не се насочи политиката към религиозни войни, там оправяне няма", каза още премиерът и добави, че в момента министрите на отбраната и вътрешните работи ежечасово комуникират с колегите си от съседните държави, за да се контролира бежанският поток.

Сред официалните гости на събитието в Ново село са началникът на отбраната ген.-лейтенант Константин Попов, министърът на отбраната Николай Ненчев, вицепремиерът Томислав Дончев и др.

Борисов пожела успех на личния състав и заяви, че е сигурен, че ще бъдат сертифицирани. Учението е за сертифициране на Моторизирана пехотна батальонна група от състава на Сухопътните войски на Република България, предаде БТА.

В учението участват до 740 военнослужещи, като 35 от тях са на Въоръжените сили на САЩ, както и до 190 единици бойна, транспортна и специална техника.

Оценяването на действията на бойната група се извършва от комисия от Командването на Сухопътните войски и Силите на САЩ в Европа.

За демонстрирането на постигнатите по време на учението способности на 19 април е предвиден Ден за високопоставени гости. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
3
 
0
 
! Отговори
Shopp преди 8 години
До ЩирлицЕто, сега виждаш защо ползвам този забележителен правопис, лапоть вонючая. За да избегна цензурата, доколкото е възможно.
96
4
 
0
 
! Отговори
Shop преди 8 години
До АнонименЗа разлика от теб, аз съм юрист и добре запознат със закона. Така, че преди да тролиш, си опичай акъла!------------------------ Ти си обикновен путински ***, така че мога да те троля, колкото си искам.
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Shopp 118Значи плашиш със смырт? Запознай се с НК на РБ колко дават да такава документирана заплаха! Е, за теб може даже да е добре - ще те обслужват ката нощ, а ти си по тази част (от твои писания!)
94
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами американски бази я, вие кви искате ? А ?
93
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По добре американски от колкото руски, руските са в сирия сега преди бяха в куба, след руснака трева не расте
92
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путинчетата са се уплашили от 35 американци! Край окупация, филми...
91
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По доло един от дежурните хибриди на руснаците писал че русия доставила на братски иран с300...напишете в ютубата s300 failure и гледайте сеир, много се смях как руснаците псуваха от страх да не им падне над главите този с300 а и китайците са качили с300 издънка на китайската армия, много е смешно а смеха е здраве е казал народа :-)
90
4
 
3
 
! Отговори
Нато към РФ преди 8 години
Прямую конфронтацию с НАТО, противостояние Альянса и России продлиться не более 10-20 дней, а капитуляцию со стороны РФ подписывать будет просто некому...Годовой военный бюджет $80 миллиардов РФ против $800 миллиардов НАТО. Винтовка против лазера. Даже если Путин осмелится на ядерный удар (я считаю, он осмелится), и даже если половина советских ракет взлетят, США прекрасно защищены ПРО. Единственный риск, подводная лодка рядом с границами, и то мы считаем, что мы успеем перехватить
89
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В един друг сайт имаше снимка. М1 до Т 72. Срам ме хвана.........Жалка картинка....
88
0
 
4
 
! Отговори
Шефа преди 8 години
Наперил се Борисов , изпъчил гърди и се хвали , хвали .....А на практика е един пъзльо , който не смее да каже и дума срещу турските обиди на сбирката на Местан!Срамота е Борисов - стига си се правил на мъж , я удари по масата и .........си подай оставката!
87
1
 
2
 
! Отговори
Правилното преди 8 години
Е: ще покажем на окупаторите, какви ги можем.
86
0
 
2
 
! Отговори
rom . balgarin преди 8 години
ama toi seriozno li shte pokaze nai dobroto - lelele ot 25 godini 4akame tozi moment ........
85
0
 
8
 
! Отговори
Че преди 8 години
Че това нашето армия ли е или се Сектор Б на стадиона?Че това ЮС партньорите партньори ли са, или поредните окупатори?
84
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ще покажем на US-партньорите най-доброто от армията ни!"---Недей, бе, Тиквун - нали и Руснаците ни гледат, бе!Такъв смях ще му ударят като им покажеш "най-доброто от армията ни".А, пък като те видят и теб, съвсем ще ги заболи корем.
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
че те американците с тези ниски критерии каквото ида им покажете ще ги смае.американците могат само да си играят на войници
82
1
 
13
 
! Отговори
Цялата армия преди 8 години
Ехааааа най доброто от армията, ама наистина ли, ама цялата армия - двата войника и ТАНКЪТ. Накраякрая се оказа че танк няма да има - танкиста се разболял - гъбички.
81
2
 
2
 
! Отговори
naco преди 8 години
Как ще го покажем,след като все още сме ДАЛЕЧ от АНГЛИЙСКИЯТ??? Как и с какво ще ОБЩУВАМЕ???
80
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представителят на иранското външно министерство: Русия е предоставила Иран с първия C-300
79
1
 
9
 
! Отговори
Баси Държавата преди 8 години
Тия тупани от Днес.Бг постоянно ми трият коментарите!За днес три!За тази статия,за президента написах че е женчо и ходи на козметик,а за тази за Меркел,че обича да яде черни вурстове..........и това ако не е цензура
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Специялен поздрав за най доброто от армията с песента на Тони Стораро Най добрия