Гей парад ли? Грях е на Черешова задушница...

Какво мислят хората на село за "София прайд"?
18 юни 2016 10:13,
176
Гей парад ли? Грях е на Черешова задушница...
Снимка: bTV

Какво мислят хората на село за "София прайд"? Едно семейство скоро ще отпразнува златната си сватба и естествено е привърженик на традиционализма в отношенията между мъжа и жената.

Михаил и Венка са сред най-дълголетните семейства в село Зверино. Половин век заедно не са достатъчни съпругът да повтаря на съпругата, че много я обича. Спомнят си първите задевки, когато тя е била втора по височина в строя отпред назад, а той - предпоследен. 

Още по темата

"Имах един комшия, той почина, лека му пръст, викам, Ванка, дръж ми я, и тука на площадчето, аз я щипнах за гърдите и бягам, защото, а ме беше докачила, а ме беше смлатила като маче у дирек", спомня си Михаил Стоянов пред bTV.

Като всички хора на село, семейството редовно следи новините и се вълнува, че днес София е домакин на "София прайд".

"Нямаме нищо против обратните, но не е нужно да показват публично своята сексуалност, нашето поколение така е израснало, че ние даже, когато станахме млади и започнахме да чувстваме любовни пориви, бяхме научени това да е скрито-покрито, да не е на показ", обяснява Венка Стоянова.

Според Михаил слабостта към другия пол е грях, с който човек трябва да се бори, а не да го афишира.

"Би следвало да се скриеш и да се молиш Господ да ти прости, а не да парадираш. Да се молят да им прости Господ, а не да тръгват по улиците", категоричен е Михаил.

"Как избраха навръх Черешова задушница да си правят гей парад, когато човек трябва да е смирен, това е ден за уважение и почит към починалите, а те са намерили тогава да си правят парад", възмущава се Венка Стоянова.

И ако парадът е факт за поредна година, Стоянови се надяват у нас да не се стига до разрешаване на еднополовите бракове, както е в други държави.

"Нормално е, вижте ми бабето, вижте ме мене, тя си има нейните уреди, аз си имам моите, имаме двама сина, внуци имаме", коментира още Михаил Стоянов.

"Навсякъде мама и татко, е кой ще е мама, кой ще е тате, било жени да се съберат, било мъже да се съберат, това пък изобщо не мога да го възприема", казва Венка Стоянова.

Чичо Михаил казва, че ако е по-млад, би се включил в контрапарада срещу сексуално различните. Убеден е, че здраво общество се гради върху християнските норми, а не върху нарушаването им. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Или пък се предава по въздушно-капков път - една лезбийка като се изкиха пред НДК и всички в радиус няколко километра ще станат "обратни"?Парадът се прави не някой да си развява *** нагоре надолу, а в името на вашите и моите деца, за да може някой ден ако се окажат с различна сексуална ориентация, да не бъдат стигматизирани от обществото и близките им. Да не трябва да прикриват личния си живот, да не бъдат гонени от вкъщи, неназначавани на дадена робота, гледани по друг начин от околните...
119
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
И само моля не излизаите с довода - "Нека да се обичат, но да не го показват". Осъзнавате ли колко абсурдно звучи?!? Всеки ден виждаме хора по улиците да се държат за ръце, да се гушкат, да се целуват. Какво значение има дали са мъж и жена или двама мъже, или пък две жени? Какво ще им стане да децата ако го видят? Може хомосексуализма ще мине по зрителния нерв и в мозъка ще ги накара да харесват хора от същия пол?!
118
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Осъзнавате ли, че по този начин с апатия, бездействие, обиди само още повече отблъскваме младите хора - бъдещето на България. Осъзнавате ли, че след 10 години единствените лекари, които ще са останали в болниците ще са на по 60-70 години и последният път, когато са отворили учебник ще е било преди 30-40 години, като са специализирали. Кому е нужна цялата тази омраза. Какво лошо има в това хората да се обичат, да встъпят в брак, да осиновяват деца?
117
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Не всички искат деща, не всички могат да имат и твърдението че хората с различна сексуална ориентация повлияват особено демографския проблем е пълна глупост. Обществото ни има много проблеми, много закърняло мислене и остаряли "ценности". И не мисля, че това има гей прайд е най-големият проблем. Вместо само да се оплаквате кое не ви харесва, направете първата крачка към неговото подобряване. Нищо няма да се промени като само си стоим зад екраните на компютрите и хулим този и онзи.
116
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Ако някое момче ви каже, че си има приятелка - ще почнете да си мислите какво правят в спалнята ли? Ако си има приятел? Ще започнете да си представяте кое как се случва ли?!? Не мисля... Важното е хората да са щастливи, да се обичат, да са работоспособни, а не като един милион безработни и още толкова, коийто не си плащат даже и здравните осигуровки.Отдавна ролята на семейството е различна от традиционната - баща, майка - стояща си вкъщи и 2 деца.
115
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Само каква ксенофобия се шири из обществото. Въпросът не е, че някой иска повече права. Въпросът е в това, че тези хора се чувстват отблъснати, неразбрани от техните приятели, роднини, колеги. Толкова глупости има в коментарите и то само на първата страница, че просто не мога да опиша колко са ограничени някои хора. Защо обръщате всичко към това кой какво прави в спалнята си?!?
114
0
 
3
 
! Отговори
Dani преди 7 години
Dori da niama Gospod ima sila koiato ste gi nakaze Grexota na 4eresowa zadysnica takowa 4udo e
113
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До аман от активистиЕто го примера защо Световната Здравна Организация обяви русофобията за психическо заболяване. Хелзинският комитет е руски, само от там можем да съдим за състоянието на индивида. И минаваме към Гей Парад от Русия, а точно той започна от друга държава, която няма да назовавам.
112
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А парад на крадците и убийц*ите ?И те може да поискат парад
111
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали в Турция ще разрешат г*й парад по време на мусулванске празник.Едва ли.Само в България управляват ***.
110
0
 
5
 
! Отговори
Шведски тройки преди 7 години
Ами като ще парадираме, искам Фандъчк***та да разреши парад на груповия сек.с, защото аз си падам по шведските тройки! Ставайте да се надигнем и да направим парад в подкрепа на груповите оргии. Я да видим какво ще кажат срещу това, а? Хайде ***.те от БХК първи да се изкажат по въпроса, много моля!
109
4
 
2
 
! Отговори
аман от активисти преди 7 години
Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Или по-известното Хелзингски процес и неговото местно отроче БХК са един опит на Москва да създаде паралелна на ООН организация в Европа поради отпора който среща в ООН.Събитията след 1989 преминаха под флага на БХК и всички виждаме резултатите. Догодина Гей парада ще тръгва от Руското посолство.
108
2
 
5
 
! Отговори
бабагуси прайд преди 7 години
Срамота
107
1
 
15
 
! Отговори
Станински преди 7 години
Като ученик, бях в седми клас, пътувайки един ден в трамвая, полупразен в ранният следобед, към мен се присламчи някакъв чешит, който почна нещо да ми шепне. Отначало не вдянах за какво става дума, след това лампата ми светна, хвана ме бяс, след което сграбчих за врата нахалника и на първата спирка го изхвърлих, под недоумяващите погледи на малкото пътници. Само един дядка плахо ме попита- *** ли беше чедо? Отговорих кратко-да. Браво моето момче , похвали ме дядото!
106
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всъщност как може Кмета на софия да разрешава протест на Черешова Задушница?
105
1
 
16
 
! Отговори
Нещо си в грешка преди 7 години
До Анонимен 111Това тръгна от Западна Европа, не от Америка, по-точно от Белгия, Дания и Холандия ! Американците просто и те се присъединиха в последствие към общата вълна, за да не ги изкарат и тях хомофоби.
104
1
 
33
 
! Отговори
popa преди 7 години
да взвемат да закрият БХК, снощи го гледам председателя спори с един поп, че било нормално да се мяткат гейове и да празнуват, на задушница , е вече и аз ги намразих тея *** !!!
103
4
 
30
 
! Отговори
българин преди 7 години
Ние сме достатъчно толерантни с тях, но наглостта им явно е безпределна ! Тия хора не ги интересуват обществените норми и морал, а единствено собствените им зад, ници ! Да правят помежду си каквото си искат по домовете си, но да не се натрапват в общественото пространство !
102
3
 
26
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Имам една приятелка, живее във Виена и има приятел гей. Щяло веднъж да има парад там и му предложила да отидат - той се ужасил и отказал категорично, за него това били глупости. Така си представям интелигентните хомосексуалисти, странят от такива публични демонстрации. В крайна сметка с кого си лягаш си е твоя работа, не е работа за по улиците.
101
8
 
10
 
! Отговори
Бранник преди 7 години
От няколко дена програма Хоризонт подгрява за гей парада с песните на педераста Фреди Меркюри.