От 1 юли приемат молби за помощ за отопление

Крайният срок за документите е 31 октомври
28 юни 2016 13:52, Красимир Ангелов
0
От 1 юли приемат молби за помощ за отопление
Снимка: Булфото

От 1 юли 2016 г. започва приемът на молби за отпускане на целева помощ за отопление за сезон 2016/2017г., съобщават от Агенцията за социално подпомагане.

Молбите се подават в дирекциите "Социално подпомагане" по постоянен адрес, като крайният срок е 31 октомври. В тях задължително трябва да се заяви видът на ползваното отопление - топлоенергия, електроенергия, твърдо гориво или природен газ, като при отопление с електроенергия и топлоенергия трябва да се представи справка за актуален абонатен номер.

Размерът на целевата помощ се определя ежегодно със заповед на министъра на труда и социалната политика, съобразно промените в цените на електроенергията за битов потребител. Месечният размер на помощта за миналия отоплителен сезон беше 72,20 лева или общо за петте месеца 361 лева, припомнят от АСП.

Целевата помощ се отпуска за период от пет месеца - от 1 ноември 2016 до 31 март 2017 г. Изплащането за месеците ноември и декември ще се извърши не по-късно от края на месеца, следващ месеца на издаване на заповедта, с която е отпусната. Така за издадените през юли заповеди изплащането ще стане през август т.г. До 31 януари 2017 г. ще се извърши втори транш на плащането - за януари, февруари и март.

Общо 237 207 са лицата и семействат, които са били подпомогнати с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: юлипомощи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари