Свастика, сърп и чук, "глутница на Путин" и... в ареста

Битите заради "Нощните вълци" били и задържани заради плакати
5 юли 2016 13:07,
224
Свастика, сърп и чук, "глутница на Путин" и... в ареста
Снимка: архив Булфото

Хората, протестирали срещу преминаването на "Нощните вълци" в Бургас, са били арестувани заради носенето на плакати. Основанието било записано в заповедите им за арест.

Единият от "виновните" плакати изразявал знак на равенство между свастика и сърп и чук, друг показвал среден пръст, а на трети пишело: "Вън глутницата на Путин от България".

Още по темата

Преди да бъдат арестувани, протестиращите срещу "вълците" на Путин били ритани и удряни с електрошок от членове на паравоенна организация, дошли да защитят мотористите, разказаха потърпевшите пред bTV.

Нападателите също били задържани.

"Нощните вълци", известни като "рокерите на Владимир Путин", минаха с моторите си през различни градове на България миналата седмица като част от мотошествието "Славянски свят" 2016.

Иван Панчев, Иво Дашев и Петя Станчева, от групата срещу Путин, разказаха, че били организирали протеста си във Facebook. Те го обявили като събитие, на което да се изрази несъгласието им с идването на мотошествието.

Тримата обясниха, че прояви от този вид имало в много европейски градове, сред които Прага, Берлин и др. Те обаче били изненадани от мъже във военни униформи, които ги били и ритали по главата.

"Иван има счупен прешлен", каза Иво Дашев и показа и кадри от телефона си, на които се вижда нападението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
3
 
! Отговори
Боко и си е преди 7 години
На таз по средата, добре и пасва тоз големия добре знае какво да нарисува.
154
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко им е боя!
153
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До мазепа Поредното доказателство за идиотизъм и простотия - Отлично пастващо на името - мазепа А и плюсовете са нацъкани от безмозъ.чн.и. незнаещи къде се намират . Нали Атака няма евродепутат .
152
3
 
17
 
! Отговори
Бг патриот преди 7 години
Така трябва - бият ги, после в ареста и дано в ареста още да ги бият. Като не им харесва да бягат в лай.яната си Украина да ядът г.вната там. Тук е България и такива като тея ги бият и арестуват. Който не му харесва да отива на запад и на *** си да сложи цел.
151
6
 
33
 
! Отговори
Еурогеец преди 7 години
На снимката ясно се виждат три социално паразитиращи същества, които държат опорни точки, срещу заплащане от страна на чуждестрании антидържавни и антихуманни структури.
150
5
 
30
 
! Отговори
Сталин преди 7 години
Като ги гледам тия на снимката и се чудя,прасетата ли да нахраня с тях или да ги пратя да копаят уран
149
16
 
4
 
! Отговори
много тъпо преди 7 години
Ловният сезон за минуси от болни и атакисти е открит и неми дреме колко ше ги нацъкате. Колко повече по добре за вашия портфеил еиго примера за роба и човека аз ви давам хляба даваите трошете клавиатури от писане
148
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както свастиките, така и сърп-чук са забранени като нацистки/комунистически символи. Основателна са задържани. А тая в средата вероятно показва това което най много и се иска.
147
16
 
3
 
! Отговори
много тъпо преди 7 години
Щото ако не помните едни от първите терористи в европа да ви ги припомня отвлекли едно корабче на име радецки. Ше рече ботев и четата му. Сега колко по навит ше е народа да прави подобни неща ако тук се настанят руснаци. Аз ше ви кажа мнооого онез от идил са деца с водни пистолетчета сравнено с тва ко ги чака ушанките
146
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 174Не, трошки, 30-годишни, западни, като тебе.
145
15
 
7
 
! Отговори
много тъпо преди 7 години
Ако искате да сте еднакви лесно е. Има си страни в които се цени Русия Северна корея и прочее. Итивауте там нахлузваите си униформите и дочените кустумчета и си щъкаите на воля . Но не искате цяла една държава страдала и страдаща заради желанието си да има собствено мнение да стане отново роб на руски интереси
144
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 78 Песента " Трава у дома" няма нищо общо с "Машина времени", явно не си чувал, че има група "Песняри"!
143
12
 
3
 
! Отговори
мннного тъпо преди 7 години
А пара военните кво показаха да не би култура грън ци. А вие тук дет 5 души с по 20 профила си цъкате плюсчета кво доказахте. А нито съм об ратен нито съм им фен даже ама за разлка от вас неме е страх от тях. Еи тва е разликата между роба и човека веи живеете за да мразите разлучните за тва сте роби . Човека оценява различния и ако нему преми него и закача
142
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Платени фашистки ***!
141
2
 
7
 
! Отговори
. преди 7 години
Другарки прости журналки и вие прости селянчета, така наречените "свастика и сърп и чук" имат съвсем друга символика но вас това в забавачката не са ви учили. Не напразно другарят Хитлер е бил медиум а псевдонима на другарят Сталин е бил другарят Коба. Демокрацията се гради на простотията на хората иначе тя е обречена на провал.
140
10
 
8
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
Защо Атака имат евродепутат, нали са против ЕС.
139
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митьо,Гочо и Спиро.Тримата ***.
138
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко са ги били, още трябва! Жaлки американски гювeндии!!!!!!!
137
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези от снимката верно имат вид и съдържание на ментални ретарди, ама явно не са, щом знаят как да лапнат некой и друг долар. Баа ти жалките от.репки
136
5
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
До Анонимен 188Ти разбираш от руско законодателство?

Спонсорирани публикации