Шофьорът към инвалида: Ако ми плащаха добре, щях да те кача!

Очаква се Столичният транспорт да си вземе от частника линия 72
18 авг 2016 11:30,
92
Шофьорът към инвалида: Ако ми плащаха добре, щях да те кача!
Снимка: БНТ

Преди ден водач на градски автобус отказа на човек да спусне рампата за инвалиди, за да може трудноподвижният човек да се качи.

Унизителната случка се разиграла пред очите на оператора на БНТ Красимир Стоичков. Шофьорът на рейса се държал грубо с пътника в неравностойно положение, отказал да спусне платформата за инвалиди и му обяснил, че ако получавал по-голяма заплата, би му помогнал.

Още по темата

"Човекът се изплъзна от количката, седна на степенката на автобуса, провлачи си краката навътре и хората му помогнаха да качат количката. Пътниците реагираха, станаха прави и започнаха да викат срещу шофьора. Той дълго време не им обръщаше внимание, но не след дълго отговори: "Това не е моя работа, аз трябва да сляза от автобуса, за да направя това. Сега закъснявам, не мога, не ми плащат за това", разказа Стоичков.

"Не мисля, че по административен път може да бъде променено това поведение. Това е въпрос на възпитание и култура", добави операторът.

Столичният кмет поиска вече водачът да бъде уволнен.

"Линията на автобус 72, където се е разиграла унизителната сцена, се обслужва от частна фирма, но въпреки това Центърът за градска мобилност има механизми да санкционира подобно поведение", обясни в сряда кметът Йорданка Фандъкова. Освен това на фирмата ще й бъде наложена финансова санкция.

От фирмата отговориха писмено, че линия №72 се обслужва от подизпълнител, но въпреки това ще искат уволнението на шофьора.

Очаква се Столичният транспорт да си вземе от частника линия 72 от края на септември, а за всички шофьори в градския транспорт ще има Кодекс за добро поведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горките пътници. Помогнали на човека( май даже само са го снимали). Медал ли чакат
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От известно време по автобудите обисалят нясакви активисти, които плизовават към бунтове.За коя партия работят не става ясно, но работят по един и същ сценарий.Единият отива и вдига скандал на шофьора, а другият обикаля пътниците един по един и ги подтиква към разправии
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали беще платформа за инвалидиНикога не се е случвало щофьор та амтобус или ватман да слиза и да помага на инвалиди.По- скоро е работа на придружителяТук се говореще за платформа, която се сваля с бутон от шофьорското място. Дали такъв механизъм има или е някакъв филм, не стана ясно.
61
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отвратителен ***... За една елементарна проява на човещина отнемаща минута, иска пари. Не човек, а скот!
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то в изостанало общество като българското няма сили и институции, които да предизвикат създаване професионален профил за длъжностите. Какво трябва да знае и какво трябва да изпълнява работещият. А уж професионалните обединения да са корективи на заплащането. Видео-регистратори ала-бала. Най-мразим да мислим - шопски принцип!
59
3
 
4
 
! Отговори
!!! преди 7 години
Да ме дават после по новините как съм от криминалния контингент, каква жестокост има в мен, и по разни студия някакви измислени анализатори, да обясняват на хората, какви са проблемите в обществото и от къде идва агресията.Проблемите са, че обществото ни е от ПУ*ТКИ, но МЪЖКИ. Като ония пич, дето някав го засякал изхвърлил го от пътя, жена му вътре си счупила ръката и той(съвсем нормално) слязал и го ошамарил.После лежа с дни по арестите и го разнасяха по телевизийте, като най-големия престъпни
58
3
 
14
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
За да проявиш човещина и да си мънцичко състрадателен пари не трябват. Възпитание и с десеторна заплата не би се закупило. Браво на родителите отгледали такъв ***. Дано да го уволнят веднага и никога да не може да си намери работа.
57
1
 
11
 
! Отговори
Lan преди 7 години
11Или си човек или не си! Това не е свързано нито със заплата, нито с осигуровки, нито с умора, нито с нищо! И за това утре като излязат шофьорите да протестират за неуредиците в сектора им, другите хора се отдръпват и няма общо протестно движение, заради ей такива грозни постъпки, които са ежедневие! За да се изправим като общество, трябва всеки един от нас да си спомни какво е да си човек и то независимо дали е шофьор, продавач или професор! Всеки един!
56
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво, ще му забави курса, но цялата караница с пътниците и собственоръчното завличане на инвалида в автобуса едва ли е продължило колкото стандартно отваряне на вратите на спирка, така че реално пак се е забавил, само че сега и работата му виси на косъм.
55
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пич, парите не правят човека... И повече да ти плащат, пак ще си останеш скот!
54
4
 
18
 
! Отговори
По тази логика преди 7 години
И на мен, ако ми плащаха добре щях да си купувам билетче ;)
53
4
 
18
 
! Отговори
до шофьора преди 7 години
Аз към шофьора - с това мислене няма да видиш по-висока от тази заплата която получаваш сега. ***, ***, та много ***!
52
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Категорично без да правя и опит да оправдавам такова поведение, все пак зародишът не проблема е пак административен. Като закъснее го глобяват, а не го питат дали е пускал рампа. Въпреки това, да оставиш човек да се влачи така е жестоко, гнусно и обидно.
51
8
 
11
 
! Отговори
ME преди 7 години
Подизпълнител ми звучи като прекупвач, нито произвежда, нито продава на хората. Печели с минимални усилия...Докато има такива все ще е така...
50
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като смяташ, че си недооценен - напускаш и почваш работа, където ще си доволен. А когато си започнал и работиш - изпълняваш си стриктно задълженията. Логиката "ама защото не ми плащат добре" е водещата причина да сме в блатото!
49
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как не го е било срам, да унижи толкова горкия човек.Все едно на него му е приятно да се моли за помощ. За такива няма да има милост и на ония свят!
48
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно така,уво за Фандупкова.
47
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво означава подизпълнител бе?"Наш" човек, който *** парите и дава жълтите стотинки, на тоя който действително работи! Ми защо общината не е дала работата направо на подизпълнителя? Ето за това на шофьора не му плащат достатъчно! Някой тарикат прибира парите от данъци и си чеше оная работа, а друг гърби! Цялата работа ви е такава копeлетa!
46
13
 
11
 
! Отговори
Бачкатор преди 7 години
Бас държа, че това е ГЕРБадижия.Искаме да живеем по-добре, но нещата започват от малките неща и се гради нагоре.
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е стандартото отношение, независимо от квалификацията, виждаме го и сред учители, лекари и т.н. Само мога да им кажа: пазете си местата, защото е чудно как изобщо са ви назначили.