Скръб и съболезнования за Димитър Цонев

Политици, близки и колеги го изпращат с думи на обич
Обновена: 23 авг 2016 16:53 | 23 авг 2016 16:50, Веселина Йорданова
29
Скръб и съболезнования за Димитър Цонев
Снимка: БТА, архив

Политици, общественици, близки и колеги на журналиста Димитър Цонев, който почина днес във ВМА, изказаха съболезнования по повод кончината му.

Още по темата

Дъщеря му Деси написа в профила му: "Сбогом, татенце! За нас ти винаги ще бъдеша най-прекрасния неповторим баща! На рождения ден на Митето, ти му предаде щафетата.... Никога няма да те предадем или разочроваме! Обичаме те! Сбогом!

В съболезнователно писмо до семейството и близките на журналиста, президентът Росен Плевнелиев пише, че е посрещнал с голяма тъга вестта за кончината му.

"Загубихме един отдаден на телевизията журналист, посветил се да служи на обществото и който завинаги ще остане в съзнанието на зрителите като еталон за професионализъм. Поклон пред светлата му памет!", се казва в писмото.

Премиерът Бойко Борисов също изказа съболезнования на близките на журналиста. "С прискърбие научих, че днес ни е напуснал големият български журналист Димитър Цонев. Поднесох съболезнования към съпругата му и семейството. Светла му памет!", написа Борисов в профила си във Facebook.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати съболезнователен адрес до семейството и близките на Димитър Цонев. 

"Напусна ни един от най-обичаните български журналисти – с ярко и компетентно присъствие в медийния и обществения живот на страната ни. Отиде си една от легендите на телевизионния екран“, пише председателят на парламента.

"Димитър Цонев посвети целия си професионализъм и талант на телевизията, която му се отблагодари с безкрайната и искрена обич на милионите български зрители. Всеки от нас ще помни неговия образ, който излъчваше доброта и оптимизъм", отбелязва още Цецка Цачева.   

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски научил с прискърбие за преждевременната кончина на журналиста. "Силно отдаден на професията си човек, който даваше всичко от себе си и по време на неговата длъжност като говорител на правителството ми. Искрено споделям болката на семейството му и изказвам своите съболезнования. Бог да го прости!"

Министърът на културата Вежди Рашидов: "Смъртта ни отне в разцвета на силите му един прекрасен човек, талантлив журналист, достоен гражданин, ценител на изкуството, истински приятел".

Съболезнователен адрес по повод кончината на Димитър Цонев изпрати ръководството на ПП АБВ.

"С дълбока скръб научихме за кончината на водещият български журналист Димитър Цонев. Години наред той бе сред най-титулуваните имена в българската журналистика. Предаванията и рубриките, които представяше на аудиторията си, бяха символ на напредничавост, плурализъм и професионализъм! Изразяваме своите най-искрени съоблезнования към неговото семейство, близки и приятели! Почивай в мир, Митко!", се казва с съболезнователния адрес.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев също поднесе съболезнования: "Много пъти съм изразявал несъгласие с тези, изразявани от Митко Цонев, и много спорове сме имали - в ефир и извън ефир... Никога не сме имали лични отношения, освен сърдечната приветливост, с която умееше да предразполага събеседниците си.

И въпреки това, или точно по тази причина, усещането ми в момента е за наистина голяма липса и загуба. Загуба на най-силното и стойностно лично присъствие в опустялата ни журналистика. Не мога дори да си представя удара върху хората, които са му наистина близки... Желая им сили и кураж в болката. Вечна му памет!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Petja dikova e kato msika si. Edin dol drenki maika i besche zvete po masite ba jivkov toi ja ohajvasche i pleminika na jivkov pianizata diplomat hristo jivkov petja ima samo bakalavar v anglia plateno Anahit zoneva lubimka na jivkov. Lubovniza na bubi gin4ev bog da go prosti i nego kakto i zonev i mitko zonev
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цялото НДСВ се е разревало.... Което показва що за "журналист" беше. Няма да липсва на повечето хора.
18
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До злобаря долу - Петя Дикова може да е всичко, но не и некадърна! Момичето говори перфектно английски език и се справя отлично, с която и звезда да подхване.И още нещо, ти ако имаш дете няма ли да му помогнеш, да му бутнеш рамо? Спрете с тая злоба, кой бил връзкал, за какво бил връзкар, как го уредели, ако се чувстваш ужасно нещастен, че теб никой не те е уредил, не Петя, не Сашо, никой не ти е виновен, само ти и родата ти, какво да правим?
17
6
 
8
 
! Отговори
Пенчо Динев преди 7 години
Бог да го прости!
16
8
 
13
 
! Отговори
Канделария преди 7 години
Да почива в мир и поклон пред светлата му памет!. Скоро загубих съпруга си. Той редовно гледаше предаването му "Още от деня". Така, че двамата за мен са свързани по някакъв начин. Съпругът ми дълго боледуваше и въпреки всичко загубата е огромна. А представям си какво му е на семейството на Димитър Цонев - така внезапно, само за 9 дни. Искрените ми съболезнования! Запознах се с него във Варна, при откриване на възобновена жп гара. Направи мни много добро впечатление - сърдечен, усмихнат, нормален
15
7
 
2
 
! Отговори
Bulgaro преди 7 години
Repose en Paix....!!
14
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да разбирам ли, че политиците ни взимат обезболяващи, поради съболезнованията? Козата се кози-пръча реве.
13
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мир на праха му. Дано там, където отива, намери много светлина и покой. Хубав човек. Млад си отиде, за съжаление.
12
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лека му пръст, жалко. Да се беше оттеглил по-рано и да си почива, днес можеше и да е жив. Инфаркт не се получава от много почивка и лежане. Напрежението в тази професия е голямо, понякога е добре да забавиш темпото.
11
13
 
19
 
! Отговори
Vulpes преди 7 години
Бог да го прости.Но политиците си правят PR върху гърба на чуждата мъка!!! Срамота!!! Почивай в мир великане....
10
25
 
18
 
! Отговори
сем.ИВАНОВИ преди 7 години
МНОГО СЪЖАЛЯВАМЕ ТОЙ БЕШЕ НАЙ ДОБРИЯТ ЖУРНАЛИСТ ДАНО ДРУГИТЕ МАЛКО ПО МЛАДИТЕ ДА СА СЕ ПОУЧИЛИ ОТ НЕГО --- ПОЧИВАЙ В МИР МИТКО ЦОНЕВ
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даже и бнт сложиха жалейка.
8
8
 
28
 
! Отговори
Xp преди 7 години
Хора умират всеки ден, но не всички заслужавате почести..сами го доказвате с поведението си.Бог да го прости
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пред смъртта всички сме равни!Не се гордее,ей човече, нима няма да умираш!
6
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господ да го прости. Инсулт се овладява с пущане на кръв от пръстите и мекото на ушите. Инфаркт с лъжица лют червен пипер, в чаша гореща вода,се изпива.Просто
5
17
 
8
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
Ами социалната мрежа е разтуха и за добро и за лошо. Хората споделят. Заради такова закостеняло мислене българия е на този хал, защото всеки си псува у тях не споделя и не се организира с други съмишленици за постигане на обща цел.
4
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие ми бяхте един от най-симпатичните журналисти г-н Цонев.Лека Ви пръст.......
3
3
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В такъв момент,когато си загубил близък човек не е нормално да дращиш във фейсбук. То по принцип т.нар.социални мрежи са идиотия,но първата работа на дъщерята и съпругата да е тази...Бог да го прости!
2
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОКЛОН
1
9
 
41
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Политици да хвалят журналист,за мен е нелепо,по добре замълчете.