21-годишна и двама студенти спечелиха търг за 8,5 млн.

Баща й: Цял ден работи с фирми, движи си нещата детето
Обновена: 10 сеп 2016 22:46 | 10 сеп 2016 22:35, Веселина Йорданова
65
21-годишна и двама студенти спечелиха търг за 8,5 млн.
Снимка: bTV

Родителите на един от тримата младежи, купили Дипломатическия клуб в София за 8,5 млн. лв. – 21-годишната Ванеса Тодорова, са съвсем обикновени работници и нямат идея откъде са дошли парите, но и не се притесняват. Това стана ясно от разговор на репортер на bTV с бащата на Ванеса.

Ванеса, 24-годишният Йордан Йорданов и неговият 21-годишен брат Димитър Йорданов са съдружници в старозагорската фирма ООД "Ексклузив уеб", която е победител в търга.

Дружеството им е на по-малко от година, като всеки от тях е участвал в капитала с по един лев.

Фирмата победител има 20 дни, за да внесе 8,5 млн. лв. Ако не го направи Агенцията за приватизация трябва да насрочи нов търг, като началната цена на имота ще падне с 30%.

"Съвсем обикновен работник съм. Както и съпругата ми. Работя във ферма за животни – прасета. Наглеждаме ги, грижим се за тях", обясни Томи Тодоров.

Майката на Ванеса пък работи на смени в завод за кренвирши.

На въпрос: „Милионер ли е вашата дъщеря?“, Томи Тодоров отговори: „Дай Боже!“, но уточни, че не е милионер.

В квартал „Кольо Ганчево“, където живее семейството, приемат с насмешка новината, че Ванеса е купила имоти за 8,5 млн. лв. Казват, че до скоро тя била ученичка, а след това – сервитьорка.

Ванеса завършила строителния техникум с геодезия, след което не е учила друго, работила в частния бизнес, каза баща ѝ, добавяйки: "Рекламиране на фирми, цял ден работи с фирми, постоянно е по София, движи си нещата детето".

Запитан как е приел новината, че дъщеря му е сред тримата купувачи на Дипломатическия клуб, той отговори: "Вижте, младите нека опитват. Като не стане от първия път – от втория. Те ще платят данъци-манъци – всичко".

Мъжът обаче така и не отговори откъде са парите.

Той заяви, че Ванеса ще даде изявление следващата седмица, а до тогава ще избягва медийния интерес.

По-рано днес, в предаването "Тази събота", вицепремиерът Томислав Дончев коментира: "Нали не очаквате сега да ви убеждавам, че в България има млади и успели хора на 21 – 22 г.?"

"Данъчните да проверят откъде купувачите са намерили пари, за да финансират сделката", добави той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
4
 
! Отговори
SOMEBODYYY преди 7 години
Джурналя, спрете да раздувате случаи на печалби, били те от Национална лотария или търг! Баба Гошка не ви ли наля акъл в главиците? Не ви ли помогна да разберете, че по този начин копаете гроб на хората?
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изтриват ми коментарите тук има страх от пропяване!!!! Писах Стига с тия оставфки само затвор ама тройно, ако издаде схемата то единично,после им гледайте сиира.
44
0
 
7
 
! Отговори
исс преди 7 години
Какви са тия правила на търгове в БГ??? В САЩ ако участваш в търг и спечелиш внасяш на момента 10% от сумата, а останалите до 10 дни. Ако не го направиш, си губиш депозита от 10%. Ако не внесеш депозит от 10% веднага след търга, търга започва отначало на същата цена и повече не те пускат да участваш в търгове.
43
0
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Много къса памет има народа, и това му е трагедията. Всеки мисли, че светът започва от него. Помните ли, че точно така един младеж купи Кремиковци преди време? А после какво стана, чия собственост е?
42
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Също като синовете на Първанов Гоце, които си купиха хотели.
41
0
 
24
 
! Отговори
Някоя преди 7 години
Ключово изречение: "ако не го направят, цената на следващия търг ще падне с 30%". Та да се обзаложим ли дали ще внесат парите или не?
40
1
 
8
 
! Отговори
за бъдещето на норма преди 7 години
Успех на данъчните с разследванията, дано открият хората, които стоят зад тези палячовци. Успех на икономическа полиция и ПРокуратурата, на чиито бюра после ще отиде сделката и дано да отсъдят справедливо.
39
0
 
34
 
! Отговори
хъ преди 7 години
"нямат идея откъде са дошли парите, но и не се притесняват"това мен ме притеснява
38
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Следващия търг - 30% надолу. Това са 2 550 000лв. По хилядарка на децата и ...Еле, ние сме балъци. Доматите с колците ги ядем. Да поплюем по децата.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ха-ха-хаТи от къде разбра ?. сигурно си видял милионите наредени на палети в пачки ?
36
1
 
17
 
! Отговори
ГРЪБ преди 7 години
Добре че не питат с такава журнал.ярост нашият лидер и другите функционери от де са им парите!
35
3
 
32
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Преди година един клошар беше купил цял стадион. Оказва се, че няма законови пречки за това. А иначе ГЕРБ и пишман-реформаторите се борят с всички сили с корупцията, укриването на данъци и т.н.
34
0
 
54
 
! Отговори
Joko преди 7 години
В САЩ не питат. Там първо доказваш произходът на парите и платените за тях данъци, след което те проверяват до дупка...... Тук сценарият е ясен...., не внасят парите, АП смъква цената с 30% и т.н. и т.н...... Накрая имотът отива в точния човек....
33
23
 
36
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
Стига сте завиждали на успелите млади хора. Това не е нищо! Във Велика Русия стават още по-големи чудеса. Така например зетя на гениалния Путин, който е десетина години по възрастен от нашите млади предприемачи, за по-малко от година е спечелил 1,8 милиарда долара.
32
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тези младежи е трябвало да представят произход на средства още като са внесли депозита за участие по търга.този депозит е 10% ,около 1 милион с ддс.защо се крие тази информация след като търгът е публичен и на държавно имущество или всичко в бг е порнография и измама
31
9
 
6
 
! Отговори
Чичо Сам преди 7 години
До АнонименАма манипулирай и ти държавата и системата ако ти стиска, бе, какво се пенявиш зад клавиатурата? Аман от праведни неудачници и негодници...
30
1
 
38
 
! Отговори
72414 преди 7 години
Това първата сделка ли е с подставени лица? Ако тези деца платят милионите, нека бъдат огласени публично потоците на техните доходи. Ако не платят, даа бъде анулиран изобщо този търг, тъй като ще се окаже, че младежите се подиграват и никакви 30% намаление за следващия купувач - КОЙто и да е ТОЙ. Още работа за следствие и прокурори, НАП и всякакъв надзор.
29
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
защо ли сайта нищо не пише за интервюто на цветан василев от белград,също и телевизиите. там в прав текст е казано кой движи мафиите в бг
28
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
произход на парите се удостоверява за всяка сделка над 30 000 лева. тук всичко трябва да е било добре изпипано от адвокати така че безимотни тинейджъри да оправдаят сделка за 10 милиона,толкова е с вкл ддс
27
1
 
23
 
! Отговори
24 преди 7 години
коя банка ще отпусне кредит,ще заложи 10-те прасета на баща си ли