"Моят глас е важен" – гласът на децата срещу насилието

Кампания е на УНИЦЕФ България и телевизия Bulgaria ON AIR
7 окт 2016 11:30, Анисия Иванова
3
"Моят глас е важен" – гласът на децата срещу насилието
Снимка: Bulgaria On Air

Продължава съвместната кампания на УНИЦЕФ България и Bulgaria ON AIR "Моят глас е важен". Жаклин Цочева, директор Комуникации в УНИЦЕФ, гостува в студиото на "България сутрин", където разказа повече за инициативата.

"Кампанията цели гласът на децата да бъде чут по теми, които ги вълнуват. УНИЦЕФ направи изследване сред 7000 деца и те идентифицираха 4 основни проблема - образованието, насилието, лесният достъп до алкохол и наркотици, а на първо място поставиха бедността", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Жаклин Цочева припомни, че децата гледат от възрастните и искат да приличат на тях. Това води до неправилни постъпки от тяхна страна. Гостът на телевизията добави, че не е престъпление дете да пуши, но е престъпление, когато то открадне.

"Едно дете, което се скита или е експлоатирано от възрастните да проси, бива сериозно наказано или се стига до интернат. Бедните деца нямат легална помощ. Ако те бъдат подкрепени от средата, в която живеят и имат достъп до адвокат, ще им се размине", каза още представителят на УНИЦЕФ.

14-годишният ученик Сами, който също е част от инициативата, сподели пред Лора Инджова и Симеон Белев, че съучениците му пушат цигари и дори не се крият. Подиграват се на момчето, защото то не пуша.

"Майка ми много ми е говорила и казва, че ако започна да пуша спирам с футбола. Мечтая да стана футболист, а не пушач. Съучениците ми нищо не правят - прибират се и са на телефона или компютъра", каза Сами, който се включва в кампанията.

Детето сподели, че е тормозено в 3-и клас. Сега е в 8-и клас и отново има момче, което го тормози. "Спира да го прави, когато започна да му говоря умни неща, защото не ги разбира", откровен е Сами.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Продължение на 1 преди 7 години
ДСП начело с Радостина Неделчева подкрепя родителя който иска да раздели децата.Децата не желаят. Съдията наруши конституционни права на децата.Съдията не им дава да живеят в дома си .Така ДСП и съда извършват психическо и физическо насилие над децата и после го отчита като случай по който се налага работа с децата с психолог и социален работник.Работенето с децата е повод за точене на средства от ЕС и бюджета. Самото работене се извършва от лицензирани НПО-та.Баткото се оплака до ДАЗД и АСП-отговориха му да се обърне за помощ към насилниците си.
2
0
 
0
 
! Отговори
Моят глас е важен-2 преди 7 години
ДСП начело с Радостина Неделчева подкрепя родителя който иска да раздели децата.Децата не желаят. Съдията наруши конституционни права на децата.Съдията не им дава да живеят в дома си .Така ДСП и съда извършват психическо и физическо насилие над децата и после го отчита като случай по който се налага работа с децата с психолог и социален работник.Работенето с децата е повод за точене на средства от ЕС и бюджета. Ако не създадат проблеми ДСП не могат да точат пари от ЕС.Самото работене се извършва от лицензирани НПО-та.Баткото се оплака до ДАЗД и АСП-отговориха му да се обърне за помощ
1
0
 
0
 
! Отговори
Моят глас е важен преди 7 години
Три братчета са се вкопчили едно в друго и не искат да се разделят,а съдия-изпълнител и представителя на ДСП Глория Костова ги заплашват,че ако доброволно не се разделят,ще дойдат съдии и прокурори и ще ги пратят в домове за деца. Децата /близнаци на 9 и батко на 13 г./ не са бедни,разполагат с къща с басейн и баскетболно игрище.След заплахите следва и физическо дърпане на децата.Те пищят и се отбраняват и искат да останат в дома си. Това е в Разград.За ДСП, ОЗД и съда чувствата и желанията на децата са нищо,а децата са чувал с картофи,които ще се поделят след развода между родителите. ДСП