Лов на гюленисти зад гърба на обществото?

Едва ли са искали убежище у нас щом са бягали към Румъния
19 окт 2016 10:14,
16
Лов на гюленисти зад гърба на обществото?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Има ли в България лов на гюленитсти? На този въпрос се опитаха да отговорят в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR бившият генерален консул на България в Одрин Георги Димов и историкът и писател Ибрахим Карахасан-Чънар.

"Моето предположение е, че на високо равнище са били уточнени нещата за връщането на тези хора. Истината е, че каквито и да са, след като са минали в нашата страна нелегално, те са нарушили българските закони и съгласно конвенцията, която е подписала България, на тези хора трябва по някакъв начин да им се осигури адвокат, справедлив процес и т.н., но те са върнати по един начин, който не кореспондира със съвременните демократични ценности", анализира Чънар в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Още по темата

Той подчерта, че съгласно Конституцията президентът на България има правомощия да вземе отношение по случая, както и омбудсманът, който както вчера стана ясно, не е бил уведомен от МВР.

"За мен това е нещо, което е направено зад гърба на обществото", констатира писателят.

По думите му синът на единия от върнатите турски граждани е направил изявление, в което твърди, че баща му е поискал политическо убежище в България.

Георги Димов обаче изключи варианта, че експулсираните са търсили убежище в страната, тъй като те са били заловени вече на територията на Румъния и след това върнати в България: "Качват се те в камиона, ако те считат, че България е сигурна държава, те би трябвало веднага след като минат границата да слязат и да направят стъпки, за да получат съответно политическо убежище. Само че оказва се, че не се чувстват много сигурни".

"Всъщност къде стоим ние и какво ни засяга нас най-много?", продължи дипломатът - "Аз ще бъда много любопитен да видя какви ще бъдат резултатите на втория тур на президентските избори от секциите в Турция".

А според Ибрахим Карахасан-Чънар турският президент Реджеп Ердоган държи и втори лост с "Турски поток", тъй като една част от газовата тръба ще минава много близо до България и е от стратегическо значение за страната ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Боко, Бокоооо, преди 7 години
най-гадното сте подмазвачите дето се правите на мъже бе.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ги гони нали са му съученици и той ученик на Гюлен,това значи в един клас кой гони съучениците си,че учителя си по час от час щот всичките си учители по часове не може да изгони от час пред някой все трябва да се представи в лице и да прочете,ако може да разкаже на готово какво е преписал набързо за час предишния час туй що му е дал като готов отговор за неговия час пред целия клас без да знае,че неговия ученик изгонил предишния час целия клас,че колега учител по избираем предмет,ако узнае
9
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
нямам нерви ще гласувам за ген радев
8
0
 
12
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
"... каквито и да са, след като са минали в нашата страна нелегално, те са нарушили българските закони..."В Харманли всеки 3-ти е нелегално минал границата, за тях какво прави властта? Думите ви вече не значат нищо, както и за вас законите не значат нищо. Продажни гробари на България...
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали не се изненадвате от действията на хамелеонското правителство на Боко.
6
2
 
10
 
! Отговори
европа преди 7 години
в кърджали да се направи руска военна база срещу ердоган и местан
5
4
 
3
 
! Отговори
Го4о преди 7 години
Колко са ГЮЛЕНИСТИТЕ в Турция? Може ли България да осигури ПОЛИТИЧЕСКО УБЕЖИЩЕ за всички гюленисти.... военни, полицаи, учители, съдии, прокурори, бизнесмени и т.н.???? Турция е 80 милиона - половината са от РКК и ГЮЛЕНИСТИ!
4
1
 
7
 
! Отговори
хей преди 7 години
До Анонимен А пък "матриялът" на Б. да се нарече Елементарен Български Измъчен Сиромашки Електорат!
3
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
никои не иска да остава в бьлгария нито бежанци нито хора искащи полит убежищетова не е дьржава да предава хора на сигурна смьрт само да не си разваля отношенията с турция които е жив ще види какво щв направи ердоган
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мюсюлманин ли е, веднага обратно, откъдето е дошъл!
1
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хващаш кука за месо, един брой от ония големите, на които висят цели телета. Пъхаш куката, откъм гърба, между две ребра на гюлениста. Вдигаш гюлениста, с помощта на съответната макара, над земята, така че да увисне на куката в гърба си и да се гърчи максимално дълго. Снимаш това и го пускаш в кинопрегледите преди филма да гледат всички.