След бунта в Харманли: Българите искат екстрадиране на виновните

12% песимисти: Проблемите ни тепърва започват
30 ное 2016 16:52, Красимир Ангелов
35
След бунта в Харманли: Българите искат екстрадиране на виновните
Снимка: БТА

Размириците в лагера за мигранти в Харманли отново върна на дневен ред темата за бъдещето на хилядите бежанци у нас и по-точно на тези, които не са от сирийски произход.

Още по темата
Миналата седмица министър-председателят в оставка Бойко Борисов обяви, че 400 мигранти са задържани и изведени от центъра. Тогава се очакваше още 1000 да бъдат спешно преместени от Харманли към лагери от затворен тип, за да могат в центъра да останат само семейства и ситуацията да се успокои. Някои от задържаните ще бъдат и депортирани обратно, най-вече към Афганистан.

Какво е решението на проблема в бежанския център в Харманли? С този въпрос екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета. В допитването участие взеха 2130 души.

Цели 58% от читателите ни смятат, че след случилото се в лагера е необходимо масово да бъдат екстрадирани всички мигранти, които не са сирийци или майки с деца. Други 5% са привържениците на тезата, че екстрадирани трябва да има, но това трябва да са само виновните за бунта в Харманли.

Доста по-малко са привържениците на не толкова крайните решения. Едва 2 на сто от анкетираните смятат, че повече полиция в лагера и налагане на ред ще решат проблема там, а други 3% смятат, че достатъчна мярка ще бъде просто лагерът да бъде преместен извън населено място.

За всеки пети пък (20%) най-важното е на първо място да бъде спрян притока на нови мигранти в страната, а едва след това да се търси трайно решение с тези, които вече са на територията на България. 12% пък смятат, че проблемът с мигрантите трудно ще намери решение и проблемите ни с тези хора едва тепърва започват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: Харманлимигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
яжте демокрация и я преглъщайте с бежанци
24
0
 
0
 
! Отговори
до Генчо преди 7 години
гена, ще увиснеш на въжето заедно с другите предатели! Това е Сорос
23
3
 
0
 
! Отговори
Генчо преди 7 години
До Анонимен ЕкспертТи въобще знаеш ли кво или що е тва Сорос или го чу отнякъде и повтаряш като папагал :)
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами те всички са виновни, щом влизат тук без разрешение и без да са канени. А след като озверели хвърляха камъни и трошеха, повече да не са и помислили да идват. Всички вън! Но докато не изгоним и вампирите на Сорос, няма да ни оставят на мира. *** вън! Тяхната верица безродна! Хайде да видим дали и следващото правителство ще повдигне въпроса за разбойниците на Сорос. Ясно е че гробарите не смеят. Но и бесепарите не гъкват. Значи са едно и също. Значи няма български правителства.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наще местни Роми като гледат теа Бежанци какво ли си мислят или обратното
20
0
 
29
 
! Отговори
Валентин преди 7 години
Аз искам да бъдат екстрадирани абсолютно всички - мъже, майки, бащи, с деца, без деца. В България има само нашественици,а не бежанци.
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
големи предатели и манипулаторинаравно с политическата з.г.ан в голямата си частбългарска журналистика.ето и сега поредната лъжа,а именно:Българите искат екстрадирането на всички нашественици,а не само но малка част от тях обявени за активисти на погрома ...идват времена когато обидата комунист ще е равна на журналист,толераст,либераст и т.н.
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В същност, днес Меркел се обявила против продължаване на преговорите с Турция за членство в ЕС!Какъв цинизъм, азиатска държава - член на ЕС?!!Но нашите да се стягат по границата, че както са се отпуснали от препирните в парламата ще изпуснат хиляди пришълци.Бог да ни е на помощ. Да ни изпрати минусови температури, цялата зима чак до края на март, та камиларите да измръзнат в преспите!!!
17
3
 
3
 
! Отговори
Православен преди 7 години
До KHMER PRIDEПрав си ,през лятото в Рилски манастир видях два автобуса индийци -християни ! Дотогава не знаех,че има...
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До смЕх"Преди това трябва да ги спукат от работа в панделата за да покрият щетите ..."---И не само от работа ...
15
1
 
23
 
! Отговори
555 преди 7 години
Българите искат екстрадиране на всички до един...видяхме каква е благодарността им за това, че сме ги приели и подслонили. Сега вместо да се борят с битовата престъпност която и без това е заляла страната ни, стотици полицаи ще вардят разни примитивни същества.
14
1
 
25
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Преди това трябва да ги спукат от работа в панделата за да покрият щетите ,а после да ги изхвърлят на май ната им.
13
1
 
11
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
трябва да бъдат експулсирани, а не екстрадирани. Екстрадиция е, когато ги предадат на друга държава, за да бъдат съдени. Както примерно Турция поиска да ѝ бъде екстрадиран Бююк, БГ съда отказа и Рапона го отвлече и предаде. Експулсиране е да ги изгонят, защото нямат право да са тук, което Рапона трябва да направи, но не смее.
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И екстрадиране на Красимир Кънев.
11
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И докато българският народ негодува и протестира, управниците увеличават капацитета на лагерите...Вместо да мислят за въоръжена охрана на границите и незабавно връщане на криминалните мераклии за лесен живот в чужбина!! Кой им плаща на тия огромни пари, за да минават хиляди километри и да се настаняват в християнска Европа? Кой иска да ни затрие, кой обяви хибридна война на белия континент?!
10
0
 
18
 
! Отговори
Храни куче преди 7 години
...да хвърля камъни по тебе.
9
1
 
40
 
! Отговори
Позор преди 7 години
Турската тактика по нашите земи преди 400 г. е била много пpocтa: или приемаш исляма или приемаш дръвника. А ние ги хрантутим да хвърлят камъни по нас...
8
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълни са с пари, иначе как ще стигнат дотук? И как смятат да продължат нататък? Всички вън, и то не към Сърбия, а към Афганистан със снети отпечатъци. И отпечатъците разпратени из всички европейски страни. Натресоха ни ги, сега в коя част на България да ги стоварим. Ми в никоя!
7
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не ги е викал.А щом са тук ще спазват нашите правила. Ако не искат, ние също не ги искаме.
6
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ппреди екстрадирането да ги накарат да платят щетите. всичките имат много пари в турски банки и ги теглят с карти.