Борисов ще озеленява "Младост", иска имот за парк

Имотът е с отпаднала необходимост за армията
36
Борисов ще озеленява "Младост", иска имот за парк
Снимка: БТА, архив

Премиерът в оставка Бойко Борисов иска имот с отпаднала необходимост за армията ни да бъде предоставен на Столичната община за изграждане на парк.

Още по темата

По настояване на министър-председателя, министърът на отбраната Николай Ненчев ще внесе предложение за решение, с което ще бъде отменено даденото съгласие за продажба на имота, който е предоставен за управление на Министерството на отбраната.

Данъчната му оценка е 714 627,50 лв., съобщиха от правителствената пресслужба.

Имотът се намира в ж. к. "Младост" 3 и представлява терен от 11,5 дка с 5 сгради с обща застроена площ 944 кв. м.

По предложение на премиера имотът би могъл да се предостави в собственост на Столичната община за изграждането на парк, когато са преминали всички необходими за подобно решение законови процедури.

Жители на "Младост" периодично протестираха против застрояването на квартала. Общественото недоволство от смаляването на зелените площи доведе до оставката на районния кмет Цвета Авджиева, а впоследствие ГЕРБ загуби и изборите за нов кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Голяяям смях преди 7 години
Господина, се опитва да печели точки в Младост с парк!???? Някой явно не е слушал внимателно ,отново! Там не искат да им застрояват градинките !!!!!!
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ненчев, Борисов и Кадиев са ощетили държавата с милиони, защото данъчната оценка е 700 хиляди, но продажната цена е много по-висока!
30
0
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
Тия продажници ощетиха държавата с милиони! Продажната цена на имота е много по-висока от данъчната оценка.
29
0
 
4
 
! Отговори
констатация преди 7 години
Добре, че беше Кадиев да напише, че Ненчев е пуснал имота за продажба на безценица и предложи да се даде на Столична Община. А сега, видиш ли, по настояване на Бойко, пфу...
28
0
 
2
 
! Отговори
77777 преди 7 години
Разбира се, че ще е по-добре, ако тзои терен не се подари на мафията, както обикновено и там да изникне поредното бетонно чудовище. Все пак си мисля, че там мястото е по-подходящо за изграждане на паркинг, заради двете станции на метрото, които са наблизо. То и сега като се отиде в този част на Младост е ад с паркирането. То навсякъде ад, но там стана наистина много зле с построяването на новите блокове. Знае се как се влоши положението с паркирането около станциите на метрото, а там са две.
27
0
 
5
 
! Отговори
А паргинки кога преди 7 години
27 години чакаме вместо да се строи върху парковете, общинските имоти да станат паркове или паркинги. Вместо това, общинските имоти се подаряваха на мутрите, както и имотите на армията, които се освободиха. В случая на пръв поглед добре - ето още един парк, но ... от другата страна на булеварда до двете училища е единственият парк в Младост 3, въпреки че Фандъкова отне доста от алеите отстрани за велоалеи и стават два парка на едно място. Наблизо има две станции на метрото и там трябват паркинги
26
0
 
4
 
! Отговори
ПГ преди 7 години
това да не бившият арест, там имаше и едно музикално училище, и то май беше нещо към военните... Похвално, стига с тези измислените градинки дето са колкото два гаража..
25
0
 
22
 
! Отговори
кака ви преди 7 години
" Имотът е с отпаднала необходимост за армията "И ББ е с отпаднала необходимост за държавата ни.
24
3
 
0
 
! Отговори
хм преди 7 години
До Анонимен 24Ти пък не се хАби толкова - кво ти пука, ти нали не си крал - беден си стоял, стойси такъв и сега.Копай градинки.
23
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Др. червен *** , всичкото това можеше да го направят БКП-БСП през техния мандат . Когато бяха на власт БКП-БСП-ДПС само крадяха и се правиха на умрели лисици . Айде нема нужда .
22
2
 
7
 
! Отговори
Иван Пешев преди 7 години
11.5 декара за парк , този е луд това нищо не е, защо сечете старите гори и ни замазвате очите за 11.5 декара за парк. Защо разпокъсвате Борисовата градина , защо не наврете булевардите под земята и да си стане един истински парк. Като са ви толкова важни инвеститорските интереси защо не изсечете парка в Бояна нали сте много предприемчиви.Ще горят багери и ще падат кранове рано или късно, това заслужавате *** мръсни
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той е Човека оркестър, какво ли не беше, бандит, агент, ***, каратист, футболист, шахматист, сега стана и озеленител. С него ще успеем не да ударим дъното а да се забием като Пършинг в него. Народа му отпра един шут но от воле, и това не го спира. Работи и мисли за нас, не спи, рискува си здравето и живота, дору върна жиповете, остана без защита в името на справедливостта. Народен герой е, разбра се. Да се връща, че без него сума ти вестници и телевизии ще фалират. Няма кой да им плаща.
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вземи пооправи битовите условия в затвора. Може пък да ти е от полза.
19
0
 
14
 
! Отговори
МАЙНА преди 7 години
Тва майна за градинар ли се гласи?
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко , Бойко ,сине Борисов . Парк ще направиш , проблеми няма . Но КОЙ ще го поддържа този парк . Ако посетиш Старозагорския парк Бедечка ще се увериш , че е заприличал на модерно сметище , но все пак парк .
17
0
 
19
 
! Отговори
някой преди 7 години
В тази наша територия само Борисов ли решава къде и за какво да се отпускат средства?Няма ли безброй министерства, комитети и кметове?От друг сайт - "Борисов договори с новия шеф на БАН отпускане на 8 млн. лева".Абе, този човек толкова ли много спестени лични пари има, че ей така решава да раздава пари?Че пък и все по-богат става!Защото за да решаваш ЕДНОЛИЧНО даден въпрос, означава, че харчиш собствени, а не държавни пари, нали?А управляващи органи не са ни необходими - само ги издържаме.
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обича ни този човек Ей, ме иска да ни остави да живеем в безвремие и бедност. Ето, днес се бори за парк, да има чист въздух за дечицата и старите хора. Да стоят пенсионерите на сянка, да отпочиват от обилните обеди и вечери, за да имат здрав сън. А дечицата да играят от сутрин до вечер, да трептят от здраве и енергия. Така ще спестява пари на Здравната каса които ще отиват да се лъкуват раково болните. Еееех, какъв исполин, какъв юнак, патриот. Как да не гласуваш за него?
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов ще настанява там Сирийски и Афганистански нелегални мигранти, баба Мекел ще му плаща.
14
1
 
26
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Сега ще го вземат уж за парк, после ще стане увеселителен парк, после ще го харижат на някого, който ще го вземе уж да го стопанисва, а след някое време ще започне да строи на него офиси и молове. Някой помни ли още София ленд?
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даааа, велик премиер, интелект, ум, образованост, патриот, честен и открит, обичан от народа толкова много, че ако го срещнат на улицата ще го удушат от обич. Днес се е загрижил за хората в Младост. Даа, бащица е за нас, нещо като падишах. Той и само той дава но справедливо, само на най-верните блюдолизци. Ееееех, нека живее до 100 години за да превърне България в градина, но градина *** някое гробище. Щото както емигрира народа и умира, до стотака му българин няма да остане.