Гроздева: Не съм мислела, че мога да убия живо същество!

Собствениците трябва да защитават имуществото си, каза тя
9 дек 2016 10:07, Петя Славова
30
Гроздева: Не съм мислела, че мога да убия живо същество!
Снимка: архив, Булфото

"Бандитите не обират къщи, в който има СОТ. Те чакат хората да са вътре и тогава влизат, за да не се включи алармата. Един седи отвън и наблюдава къщата. Той гледа в коя стая има хора, а другият извършва обира. Така е станало и при нас. Действали са като хирурзи – много чисто", разказа съпругът на Мария Гроздева - Валери Григоров.

Още по темата

Преди два дни нагли крадци влязоха в дома на двукратната ни олимпийска шампионка по спортна стрелба. Те са задигнали 5000 лева, докато тя и семейството й са били в къщата.

Семейството разказа, че всичко е започнало около 18 часа. Обирджийте обръщат камерите, както и тези на съседната къща и влизат. Съпругът на Гроздева е на долния етаж и гледа телевизия, а дъщеря им е горе. Крадците влизат в стаята на сина им и се заключват. Семейството разбира какво се случва, едва след като Мария се прибира със сина им.

"Като го видиш в стаята какво трябва да направиш?", попита Григоров.

"Много е неприятно. След това си лягаш и се притесняваш дали няма да те събудят. Все едно спиш на улицата. Не се чувстваш сигурен в дома си. Децата много се притесняват и са много уплашени", сподели двукратната ни олимпийска шампионка пред Нова тв.

Попитани какви права трябва да има човек, в чиито дом влиза крадец, те бяха категорични, че законът трябва да се промени и собствениците да имат повече права да защитават имуществото си.

"Ако се засечем, ще го застрелям", категоричен беше съпругът на Гроздева.

"Не съм си представяла, не съм си и мислела досега, че мога да убия живо същество! Но когато това се случва в къщата ми, с децата ми, няма какво друго да се направи. Домът ни е застрашен, да стоим безучастно ли?", разтревожена е двукратната олимпийска шампионка.

"Много е неприятно, но ние имахме още един такъв инцидент - през 1999 година. Тогава ни обраха точно на Коледа, докато бяхме на вечеря при родителите ми. Взеха ми един пистолет, беше ми подарък от Бойко Борисов. Нищо не се намери. Вчера полицията дойде и направи оглед. Ако бяха откраднали лаптопи или телефони, повече имаше шанс да ги хванат, ама те са взели само пари и едва ли нещо ще се случи. Имаме човек, който е въоръжен, стои отвън и гледа всички камери, но крадците нищо не ги спира", настоя Гроздева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох, скъса ми се сърцето
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво да ИЗПЛАЧАТ старците по селата !!
19
3
 
1
 
! Отговори
dmx преди 7 години
Коце-къро и останалите домашни оакани гангстери, не знам дали да не ви пожелая това, което сами си пожелавате, ама нейсе, сигурно сте деца с жълто около устата. Много ми е смешно да чета как се величаете пред компютъра и какви сте пистолетаджии, бухалкаджии и какво бихте направили, ако се озовете в ситуация. Спокойно. Всеки рано или късно се озовава и ще имате възможност да се пробвате.
18
2
 
7
 
! Отговори
Petrov преди 7 години
Грозева откакто се хвана с този чичко от снимката дето се представя за "треньор" излезе от спортните новини и влезе във всчики други - криминални, жълти, политически, светски. А беше добра състезателка.
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
интересно 99-та година ББ в качествтото си на какъв е подарил пищов на Грозева?!
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слaвовa за нищо не ставаш и да преписваш дори не можеш!
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
оф аман от тая, маса народ ги обират всеки ден с какво тая е по-важна ? аре
14
1
 
10
 
! Отговори
Коце Къро преди 7 години
До dmx 11.Ти си розова, безобидна пепепутка. Никога никого не си хващал, още по-малко в момент на престъпление!По темата - лично аз не знам дали в момент на афект не бих изпразнил целия пълнител в такова *** дръзнало да ми рови в спалнята. Не знам и дали след това няма да съжалявам доживот, НО!... имам готин китайски чук, 1,8кг, с 32см дръжка. Ще го направя копеленцето на кайма, ще се храни с маркуч поне половин година и със сигулност после ще е инвалидизиран!
13
0
 
30
 
! Отговори
God преди 7 години
Авторката на статията да вземе да чуе пак интервюто с Гроздева и да не пише глупости. Откраднатият й пистолет е подарък от Бойко Ноев, който беше МВР-шеф навремето, а не от Борисов. По време на обира не е имало въоръжен човек, който да следи камерите, а са го наели сега, след обира. И едно интервю не можете да препишете без грешки.
12
4
 
4
 
! Отговори
Калоян преди 7 години
13 Такива форумни драскачи като теб .....мнго знаят по нет-а
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По крадците, обрали КТБ, да стреляме ли?
10
6
 
17
 
! Отговори
dmx преди 7 години
Хайде, някой който е убивал човек да разкаже как се чувства, че ми омръзна от теоретични бабаити. Преди няколко месеца хванах в къщи крадец, който разбира се, избяга по най-бързия начин. Има стресиращ момент, но после се замислих, че ако имах пистолет, нищо чудно да го бях използвал. И сега щях да съм убиец, да превъртам случката, да не мога да спя и да разсъждавам какво би било ако. Радвам се, че всичко се размина.
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама ни ривахте като ви окраде КТБ с 3 400 000 $
8
8
 
10
 
! Отговори
mario преди 7 години
А пък мен ме обраха 20 пъти в къщи и ми взеха по 10 - ина хиляди злато 2 -3 кг. 3 лаптопа, 8 сматфона ,два мерцедеса ,три картини от Пикасо...как не ви е жал бе..
7
10
 
1
 
! Отговори
Светослава преди 7 години
Защо ми слагате минуси. БХК и за всички вас тогава хахаха (за тези които не разбраха иронията в предния коментар!) ;)
6
1
 
18
 
! Отговори
Taка е! преди 7 години
До АнонименИменно, няма по-голямо малоумие. Ще го гледам през прозореца как краде кокошките/агнетата/телетата и няма да мога нищо да направя докато не влезе в къщата. Да не говорим и, че ако не дай си БОже съм забравил отворен прозорец и няма следи за взлом пак аз ще го лежа тоя..
5
9
 
5
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Ще може ли и мен да ме уредите с една панелка за щастлив и спокоен живот? И аз искам от тези под 5000 лева, защото нали нямате толкова, явно по-евтинко сте я взели.
4
35
 
5
 
! Отговори
Светослава преди 7 години
И крадците са живи същества. Как ще се почувствате ако сина ви го застрелят защото влязъл в чужд дом. Лудост. Ще сезирам БХК за долния коментар!
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те ония прасета в парламента, ако направят законите както са в голямата демокрация наречена САЩ, ще останат без гласоподаватели....
2
0
 
63
 
! Отговори
Така е! преди 7 години
Законите ни са смотани! Няма защита на частната собственост. В САЩ имаше случай. Влезли някакви в една ферма да крадат. Бащата и сина му с пушки. Крадците на решето. Полицатите като дошли само се извинили за неудобството и прибрали труповете. Кога тук така!??!