Таксите приличат на скрити данъци, видя Герджиков

Работна група дава предложения за намаляване на тежестта за бизнеса
11
Таксите приличат на скрити данъци, видя Герджиков
Снимка: БТА

Служебното правителство работи за по-добър бизнес климат, заяви служебният премиер Огнян Герджиков по време на откриването на форума "Пътна карта на бизнеса 2017".

По думите му кабинетът има амбицията да направи няколко положителни стъпки в тази посока.

"Въпреки че просперитетът на една държава се гради преди всичко върху икономиката, с времето все повече се увеличават фискалните тежести върху бизнеса", изтъкна той.

Според Герджиков е станало традиция всяка година в приходната част на бюджета да се предвиждат все повече приходи от такси, а за последните три години увеличението е около 40% и таксите вече приличат на скрити данъци.

Министър-председателят обяви, че е сформирал работна група, която в скоро време ще излезе с предложение за намаляване на административната тежест, така че да се даде пример как във всички области трябва да се правят подобни облекчения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: бизнесОгнян Герджиков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
ОТРЕПКИ преди 7 години
***!!!
8
0
 
1
 
! Отговори
Разплащанията да ста преди 7 години
Разплащанията да стават така както хората искат, не да им се налагат от държавата. Например само по банков път да ставали и т.н.България да стане център на търговията с ценни метали без мито да са поне за 10г.
7
0
 
6
 
! Отговори
diasen преди 7 години
държавата се крепи на събраните данъци,а народът на скритите...
6
2
 
5
 
! Отговори
доста си луд май... преди 7 години
До Анонимен 5:Абе ти добре плачеш за "нормалните" ама ти усещаш ли как среден бизнес умира или го нвма изобщо и идва ли ти на акъла че "простосмъртните" работят в магазина или бакалията на други "безсмъртни" и като фалира и оставаш не само без увеличение но и без каквато и да е заплата... осузнаваш ли че когато средния бизнес напълно умре от сякви данъчни гаври... 80% от хората остават без работа! Щот държавна работа не виждам да има..
5
11
 
4
 
! Отговори
Нов преди 7 години
Герджиков , не се напъвай, няма смисъл.Който и да дойде на власт веднага ще премахне простотиите ти.Гледай само изборите.Трябва да ги спечеле БСП.Обещал си...
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСИЧКИ МИСЛЯТ САМО КАК ДА ОБЛЕКЧАТ БИЗНЕСА А КАК ЩЕ ОБЛЕКЧИТЕ ОБИКНОВЕНИЯТ БЪЛГАРИН. ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ НА ПРОСТОСМЪРТНИТЕ НЯМА ,НО ЗА НОВО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ НА ДЕПУТАТИТЕ ИМА ,ИМА И ЗА ОХРАНА НА ВЛАСТИМАЩИТЕ ЧЕ И НА ЖЕНИТЕ ИМ,ИМА ЗА НОВИ АВТОМОБИЛИ СЯКАШ БАЩИТЕ ИМ СА ГИ ПРАВИЛИ В АВТОМОБИЛИ , ИМА ЩОМ СВИРНЕ ЦАЦАРОВ ЗА ПАРИ И ВЕДНАГА СЕ НАМИРАТ, НАМИРАТ СЕ ПАРИ И ЗА ВСЯКАКВИ ГЛЕЗОТИИ НА ДЕПУТАТИ И МИНИСТРИ ...И ТОЗИ НОМЕНКЛАТУРЧИК Е ПРЕДСТАВИТЕЛ НА СТАТУКВОТО !
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Герчо с тамбурата 3Няма да се притеснявате другари , вашата любима Корни или др. Лъжа каза , че мисли денонощтно само за бедните . например ще повиши пенсиите с 4.50 лв. на месец . Те имат опит в това .
2
1
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Те не "приличат", те са!
1
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От стари уличници нов бардак не се прави...