Търсят се: 100 чиновници на изпроводяк... в МВР-то, МОН, МОСВ

Предлагат се и примамливи заплати, стигат до 2300 лева
18 апр 2017 09:00, Петя Славова
26
Търсят се: 100 чиновници на изпроводяк... в МВР-то, МОН, МОСВ
Снимка: архив, Булфото

Конкурси за назначаването на 100 чиновници в централната администрация е обявило отиващото си служебно правителство на Огнян Герджиков. Само след около две седмици се очаква то да предаде щафетата на новия кабинет "Борисов 3", за който ГЕРБ и "Обединени патриоти“ вече подписаха управленска програма и предстои да наредят министерските кресла.

Въпреки оставащото кратко време на сегашната власт само в министерствата са отворени 26 свободни позиции, още толкова има в изпълнителните агенции, а в куп други държавни структури са обявени още 47 места, става ясно от Административния регистър към МС.

От министерствата най-активно в набирането на нови чиновници е МВР, което е обявило 11 конкурса за административни длъжности. За повечето от тях обаче, сред които за експерти в дирекции "Обществени поръчки" и "Информация и архив", мераклиите вече нямат време, тъй като срокът за кандидатстване изтича днес.

До края на тази седмица все пак може да се подават документи за старши експерт по финансовата част в Главна дирекция "Национална полиция", както и за директор на "Център по бойна подготовка и спорт" към Академията на МВР.

В Министерството на образованието и науката (МОН) пък се търсят двама младши експерти в Дирекция "Висше образование" и в Дирекция "Структурни фондове и международни образователни програми".

И за двете позиции се предлагат изключително примамливи заплати – поне по 1150 лв., при положение че от кандидатите не се изисква абсолютно никакъв професионален опит. Трябва обаче да имат завършена бакалавърска степен, да владеят английски език и да имат компютърни умения. Основните задължения на бъдещите младши експерти в министерството ще бъдат да подпомагат работата на по-старшите, да събират данни и документация, пише "Монитор".

Петима чиновници се търсят и в екоминистерството. Всички позиции са за дирекцията, която отговаря за оперативна програма "Околна среда", където служителите също са добре платени. За началник на отдел например се предлагат минимум 1800 лв., а за държавен експерт – поне 1650 лв. Възнаграждение в границите между 460 лв. до 2300 лв. ще получава пък бъдещ главен вътрешен одитор в Министерството на финансите.

Междувременно служебният премиер Огнян Герджиков обяви  пред БТА, че в края на месеца ще бъдат публикувани подробни отчети от ревизията по министерства, която неговият кабинет извърши. Той направи равносметка и за членовете на правителството и ги определи като "великолепни специалисти".

Призна обаче, че е имал резерви към дейността на някои от тях, но и се съгласи, че и те може да имат претенции към него. Герджиков разкри още, че е търпял упреци от екипа си, че е бил толерантен, "когато е имало натиск върху правителството за вземане на едно или друго решение".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Кои са конструкторите на днешна България.
21
0
 
5
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Цитат: И за двете позиции се предлагат изключително примамливи заплати поне по 1150 лв., при положение че от кандидатите не се изисква абсолютно никакъв професионален опит. Трябва обаче да имат завършена бакалавърска степен, да владеят английски език и да имат компютърни умения.Да поправим грешките:Заплата до 1150 лева, а не поне по 1150 леваДо 1150 лева не е изключително примамлива заплатаЕзик на държавите от ЕС, а не непременно английскиНяма изискване за компютърни умения
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото повече хора в администрацията, толкова по-голям държавен дълг. Печатането на левове не е функция на администрацията а на производителите, които са малцинство в нашата татковина. Голяма админстрация се издържа от кредити.
19
9
 
10
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
Има идея в това, което предлагаш, но от съвсем друга гледна точка. Трябва всеки пълнолетен българин задължително да работи 5 години в държавната администрация, за да не пише после такива простотии, като "клатят си краката", "кияци", "хрантутници" и т.н., а всъщност повечето от тези хора се скъсват от бачкане. Да поработят там и да видят, че работата е много, а заплатите са ниски.
18
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки пълнолетен българин, който си плаща редовно данъците и осигуровките, трябва да има право на работа в държавната администрация поне за срок от 5 години, на ротационен принцип. Не може едни да си клатят краката цял живот , бащи ,синове ,дъщери ,братовчеди ,вуйчовци и лели окупирали отдели в администрацията, а други да ни мачкат в частния сектор.
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Митряла много зазля, щом и за кияци на държавна ясла няма кандидати. То на едни рушвети кара ли се?
16
4
 
9
 
! Отговори
saki преди 6 години
На теста за келяв митничар, бяха дали въпроси от учебен материал ,с общ обем около 3000 страници ,суха и строго професионална материя. Времето за подготовка е 14 дни. Ако сте на работа от 8 до 17,30 ч. поне 5 дни в седмицата , много ми е чудно как ще се подготвите.Само с едно четене не става, трябва да се помни. Въпросите са с А,Б,В подчертаваш, но са подвеждащи. Дефакто ,ако си на някой протеже минаваш, ако не си може да се опиташ да назубриш 3000 страници ,алинеи и членове суха материя.
15
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
още хрантутковци
14
1
 
20
 
! Отговори
Mrmr преди 6 години
Интересно, къде ли ги намерихте тези обяви за свободни места?
13
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Главен одитор за 2300 :))) не, той няма как да се корумпира :))
12
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми малко време имаха. Чак сега успяха да смогнат да си уредят роднините.
11
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идете на сайтовете на министерствата и ще видите, че няма такова конкурси с такива заплати!
10
12
 
15
 
! Отговори
гюнтер преди 6 години
Какво мрънката, Герджиков за толкова кратко време свърши повече неща колкото нормалните правителства за поне една година само ще разтягат локуми
9
3
 
23
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Цитат: "И за двете позиции се предлагат изключително примамливи заплати поне по 1150 лв., при положение че ..."...тези 1150 лева са доста под средната заплата в София и доста под средната заплата за сектор Държавно управление.Второ, непрекъснато има конкурси, защото няма достатъчно желаещи, които да работят на тези относително ниски за София заплати. Минава един конкурс, свободните места, си остават и почти веднага се обявява нов конкурс за същите свободни места.
8
2
 
27
 
! Отговори
преди 6 години
1150 лв. в Сф за голяма заплата ли го имате???
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Началниците са политически назначения .. А за другите не си заслужава.. работа много без пари.. на онази мъжа бил съдия , прокурор , полицай ще вършите и нейната работа..
6
7
 
20
 
! Отговори
МДА преди 6 години
Стига сте ревали, ходете ставайте вие такива
5
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"конкурси", пародия!
4
10
 
33
 
! Отговори
селтак преди 6 години
Малко са хрантутниците ,че и още търсят !! До края на света ще сме си цървулите на планетата !!
3
10
 
30
 
! Отговори
Обикновен Българин преди 6 години
Сегашната власт ги назначава, а на следващите ще им пречат и ще се чудят как да ги махнат. И като резултат, нашите пари ще идат за заплати на нищоправещи хрантутници. Свършеното ще е една голяма 0!