Пари за море? Да, но когато и децата ги изкарват с труд през ваканцията

Брат и сестра отглеждат зеленчуци и после ги продават
Обновена: 13 авг 2017 14:33 | 13 авг 2017 14:15, Камелия Цветанова
39
Пари за море? Да, но когато и децата ги изкарват с труд през ваканцията
Снимка: Кадър bTV

Брат и сестра от Пловдив отглеждат зеленчуци на село и после ги продават на пазара.

С парите ще отидат на море, а автор на идеята как да запълнят свободното си време през лятната ваканция, е на тяхната майка.

Хората оценяват труда им и се радват, че си купуват чиста продукция.

А в начинанието двете деца увлекли и свои приятели, които също им помагат, съобщи btV.

Мария е в 6 клас, а брат й в 4.

Градината им е в село до Пловдив. Първо са насадили доматите и краставиците, а след това и чушките.

Първоначалната им инвестиция е била в семена, които са купили още на пролет. Сега берат плодовете - буквално и преносно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: братсестразеленчуци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на децата! Така се става човек! В САЩ на всички (включае и на по-богатите) хора децата им работеха след училище и през ваканциите. Изкарваха си пари, учеха се на труд. Тук създаваме търтеи на който телефоните им струват колкото половината заплата на родителите им, щото нали чиждите имат трябва и нашето така :)))
35
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До до 9Не става въпрос за завод, а за ТКЗС-ари. Те имаха ли карти за почивка?
34
5
 
0
 
! Отговори
:( преди 6 години
До смешно еОще в края на 70-те години бяхме пропищели от квартирни кражби и разбити вили.Действаха цели бандитски групировки, а също и солови изпълнители.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тука сме си насадили кукуруз, краставици, чушки, домати, боб и компир между блоковите, гледаме си и прасета, кокошки, крави и кон за каруцата.
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко е че деца на такава възраст трябва да се занимават с отглеждане и продаване на зеленчуци(освен ако не им е хоби), за да съберат пари за море. Не виждам никакъв повод за гордост. Те трябва да се забавляват, да четат и да усъвършенстват личните си умения - учене на език, рисуване и т.н. Това че държавата е абдикирала от отговорност да имат децата у нас едно щастливо детство, не означава, че всяко дете трябва само да си изработва парите за ваканцията, дрехите и пр. потребности, които държавата Е ДЛЪЖНА да им осигури чрез родителите!
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снимката е показателна - панелни блокове, *** и насред тях се продава ХРАНА с неизвестен прозиход, без документи за произход, без касов апарат. *** какво ли се учудвам, като на изхода на метростанцията при св. Неделя е същото. Какво остава измежду панелките. Иначе похвално за децата, но няма повод за гордост в цялостната картинка, освен ако не го сравняваме с нигерийски пазар.
30
7
 
16
 
! Отговори
смешно е преди 6 години
Напъните срещу соца са жалки. По руско време тук си оставяше вилата отворена и никой не смееше да влезе. Сега ти чупят катинара. А и не съм чул по онова време някой да си е спирал парното или да е осъден от топлофикацията. По кофите също нямаше хора. *** не смееха да гъкнат.
29
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До шефТакива ***- "шефове", фукащи се с джипове, купени с пари ограбени от работниците, скоро ще си намерят майстора и ще отидат в историята!
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не казва, че децата не трябва да се учат на труд, а соца никога не е свършвал *** комунисти, говорещи само с лозунги. Просто на оня соц му спря съветското кранче, вие обрахте всичко и сега правите собствен обществен "строй". Става дума единствено за това, че да се труди човек в БГ т.е за вас е напълно противопоказно. В напредналите държави децата се учат на труд, но градивен
27
18
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При соца заплатите стигаха за всичко, всеки ходеше на море без да се притеснява дали ще остане от семейния бюджет ако си плати тока и парното. Тогава много хора добровоолно си гледаха домати на село и децата помагаха и се учеха да работят, но не бяха принудени да го правят.
26
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да изкарат кой знае колко, но поне ще се научат да не са мързеливи и да не ги е страх от труда. Поздрави за дечицата и родителите!
25
0
 
28
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
До всички, за които децата не трябва да си мърдат пръста ..и така докато навършат 40 г. В редица западни държави вкл. и САЩ децата се въвличат в занимания които им показват нагледно, че парите не падат от небето (мама и тати). Няма нищо нередно, дори се насърчава труда и креативността ..., затова в тези държави има и реален бизнес ....и това няма нищо общо с финансовите възможности на родителите.... пожелавам Ви да пътувате повече и да наблюдавате света извън селска Б-я. Мерси
24
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПатриотПодкрепям. В стаите,трябва да има само легло и портрет на Путин на стената. Какво му трябва друго на човек.
23
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До въпрос Не знам бате. Въпроси много. Покрай статиите за морето,чета за сметки по 200-300-400 лв/един беше написал,че е нормално да оставиш 1 000 сметка в заведение/Всички ходят на море в Гърция,Испания,Дубровник... Един беше написал,че във Велинград оставил 2 600 лв за седмица и бил доволен.В същото време,всеки пише за мизерия,че хората бачкали за 600-700 лв. Как стават тия работи,не знам.
22
40
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навсякъде има неудачници и некадърници които не могат да изкарвят пари и да осигурят нормално детство на децата си и нормален живот за себе си и принуждават децата да работят. При капитализма и пазарната икономика всеки може да стане собсвеник на петролна рафинерия, на корабостроителница или на фармацевтична компания и да печели милиони, само некадърниците и неудачниците нямат пари да пратят децата си на море.
21
4
 
16
 
! Отговори
Работодател преди 6 години
Браво на децата! От такива работници имаме нужда ние работодателите, които от малки са научени на труд да работят здраво за фирмата!
20
1
 
32
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Браво на децата...добре ги е възпитала майка им..Нещата опират.....до зора....И аз в далечото минало съм работил през лятото на полето за да помигна на родителите си да дрехи за училище ...най вече...и за някой мои глезотийки.Но и друго беше времето...Завършиш училище и на полето.И да останеш в къщи то няма с кого да си играеш...почти всичко е там.Нямаше лаптопи и телефони.Това беше един вид...полезна лятна почивка.И си има смисъл...добиваш навици...не търсиш наркопласьора....Друго време беше...
19
4
 
22
 
! Отговори
радев преди 6 години
касов апарат ,теглилка, данък,осигуровки,общински такси, здравна книжка,санитарен контрол...........дали ще останат за море
18
2
 
36
 
! Отговори
въпрос преди 6 години
А онези мутри във видеото от Бедрум на Слънчев бряг дето псуваха Валери Симеонов снощи как са си изкарали парите за море?
17
17
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Децата трябва да бъдат вкарани в лагери, отдалечени от всякакви населени места. За тях трябва да се грижат верни и добре подготвени възпитатели, които да ги учат на труд, спорт, патриотизъм и маршировка. Децата трябва да бъдат напълно изолирани от компютри, телефони, книги и други вредни влияния. Само така ще се спаси страната!