Външните заплахи за България: Сирия, бежанският натиск...

Съществен дебат предизвикал и референдумът за Brexit
23
Външните заплахи за България: Сирия, бежанският натиск...
Снимка: БТА, архив

Бойните действия в Сирия, както и предизвикания от тях и от нестабилността в други райони на света бежански и миграционен натиск към страните от Европейския съюз са сред заплахите за националната ни сигурност.

Това се посочва в Годишния доклад за състоянието на националната сигурност, одобрен от правителството. Той ще бъде внесен за разглеждане от Народното събрание.

Сред опасностите от външнополитически характер е посочено и че съществен дебат е предизвикал резултатът от референдума във Великобритания за излизане от Европейския съюз.

Във вътрешен план докладът разглежда аспектите на финансовата, икономическата и енергийната сигурност, социалната сигурност, дейностите на чужди специални служби, състоянието на отбраната, киберсигурността и др.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
А Турция,начело с Ердоган,не е заплаха?Вие кьорави и глухи ли сте?
13
0
 
2
 
! Отговори
Циник до 13 преди 6 години
Еееее...как се не свършихте ше ме та ци те бе!Не убива оръжието...а този, който го ползва....ако ние не им продадем ( ще са я китайци, я американци, я немци, я руснаци...) Тези у родляци - ще се избиват и с колове - такава е природата им!
12
0
 
11
 
! Отговори
Заплахите преди 6 години
Не са толкова външни,колкото вътрешни. Вижте ни управлението. Вижте ни вътрешната и външна политика. Напълниха ни с мигранти- варвари и хрантутници. Вижте какви средства се отделят за тях и какви за нас. Вижте какви милиони се пилеят залудо.Вижте ни стандарта на живот. Та,от къде иде заплахата?
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бежанците са проблем, терористите от ИД не, защото ние им даваме оръжието, а те все нещо имат в главите и не хапят приятелите си
10
2
 
11
 
! Отговори
100 % TURK преди 6 години
Както винаги в България се търсят виновници. А истината е ,че тая държава се само унищожава от вътре ....В статията не са споменати фактори като ксенофобията и "терминал 2" , много по опасни от войната в Сирия !
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Външните заплахи идват от Брюкселото, което ни пречи да пазим държавата и Европа от бежанци, спира ни индустрията, проектите и се меси във вътрешната и външната ни политика. Там са началниците на нашите марионетки управленци.
8
1
 
15
 
! Отговори
уплашен преди 6 години
Най-голямата заплаха за България е т.нар. "българска" полит. "класа", която под прикритие на "преход към пазарна икономика", 27г. провежда политика на геноцид, грабеж и унищожение.
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква Сирия ви гони бе? Там армията на Асад така ги е подгонила тия главорезчета, че само петите им се виждат! Напредването е с по 30-40 км на ден! А виж, че оттам (ако успеят да се спасят!!!) тия брадатите ще плъзнат по еуропката......мдааааа....да би мирно седяло, не би чудо видяло! С вашите камани по вашите глави! Не ви го пожелаваме, ама .....И кое най ме възмущава....тъпите правителства вземат безумни решения, а кой пати после??????????????
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най голямата заплаха е управляващата коалиция.
5
0
 
14
 
! Отговори
Само идея. преди 6 години
Ако Сикдажийската Тиква реагира на постоянните визити на американски инструктори по бълагрските оръжейн заводи и корабите с бълагрски флаг натъпкани с БТР-ри и контейнери с ракети и калашници, минаващи Босфора всяка седмица, вйоната в Сирия може и да не бъде чак такава заплаха.
4
1
 
12
 
! Отговори
българин преди 6 години
Най-голямата заплаха са помаците. Те знаят български и това заблуждава българите, че видите ли те били едни от нас. Помнете кой извърши баташкото клане. Именно те. Те нямат българско самосъзнание. Когато майката-родина им каже, ще колят *** наред. Учете турски, за да знаете какво мисли врагът.
3
4
 
4
 
! Отговори
антикапиталист преди 6 години
Братята афганистанци ще отмъстят за това, че им окупирахме страната, внасяйки демокрация. Само почакайте и ще видите.
2
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нещо за заплахата от североизток не се ли казва в този "доклад"?Или триумвирата на шишитата не дава?
1
1
 
24
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Войната в Сирия скоро ще свърши, същото важи и за Ирак, а тук много бежанци от Сирия няма, но пък има мигранти от цяла Африка и Азия.