18% от нашенците на Острова – финансисти. Британците – 14%

1,2 млн. души, родени в България, вече живеят в чужбина
13 окт 2017 09:50, Мария Захариева
22
18% от нашенците на Острова – финансисти. Британците – 14%
Снимка: Reuters, архив

18% от българите на Острова са заети в една от най-добре платените области - финансовата индустрия и банковия сектор. За сравнение делът на британците в тази сфера е 14%. Това се казва в специален доклад на статистическия институт на Великобритания.

Според написаното в документа в началото на 2014 г. отвъд Ламанша са живели 230 хил. българи и румънци. Към края на 2016 г. броят им вече е 413 хил. 79% от тях са граждани на Румъния, пише Монитор.

Институтът цитира данни на ООН, според които към 2015 година 1,2 млн. родени в България и 3,4 млн. родени в Румъния хора живеят в държава, различна от родината си. Увеличаването на гражданите на двете страни във Великобритания се обяснява с отпадането на всички ограничения за работниците от двете държави, които станаха част от ЕС през 2007 г.

Анализите показват още, че във Великобритания пристигат основно българи и румънци в трудоспособна възраст - 81% са между 16 и 64 години. Броят на чуждите граждани от тези двете балкански държави расте с 80% между 2014 и 2016 година. 79% от тях обаче работят, като най-често те са заети в сектори като строителство, хотелиерство и рестораньорство - общо 23% от българите и румънците във Великобритания са заети именно в тези индустрии.

Подобни са данните и за гражданите на другите европейски държави - 73% са в трудоспособна възраст.

След вота за Brexit британската статистика започва да следи и броя на британците в Европейския съюз. Според данните към края на 2016 г. 6,2 хил. британци живеят в България и Румъния. 71% от тях са на възраст между 15 и 64 години. Към февруари 2017 г. 1 423 британци са поискали да получават пенсията си в България и Румъния. Броят на британските пенсионери в тези две държави е устойчив за последните 14 години и е много по-малък спрямо присъствието им в други страни от ЕС - Испания или Франция, например. 


22
Още от Общество
Болните от Алцхаймер – разход, а не инвестиция
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Българите на Острова не са повече от 100 0000 души - да кажем! Ако имаме 18% от числото българи на острова във финансовия сектор то означава че те са 18 000 души! Има българи които наистина работят финанси но в никакаъв случай не са 18%! Според официалната ЮК статистика чужденците работещи в този сектор не са повече от 9% - където са и българите! Допускате някяква сериозна грешка! Англичани (чисти) - 55 000 000, 28% финансисти - 15.4 000 000! Сами го проверете!
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Радио Ереван!
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Глупости, глупости, глупости, глупости и пак глупости! Някои нашенски "разуснавачи" се нуждаят спешно от електрошокова терапия!
17
0
 
4
 
! Отговори
бг смешки преди 6 дни
между 2 - 2,5 млн са .... само че работели във финасовата индустрия изобщо не е вярно ! чудя се от къде такива изнмишлиотини бълват нашите медии ....
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Няма статистика за броя на българските граждани живеещи извън България. Това число 1,2 милиона българи е изсмукано от пръстите, Може да са 3 милиона, може да са 2 милиона. Аз лично залагам на около 2,5 милиона.
15
1
 
5
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 6 дни
глупости ...... единици са тези които работят в финансовата индустрия на Острова .... бях там 2 години и мога да ви кажа че голям % от нашите сънардоници са заети в обслужаващия сектор и работят доста неквалифцирана работа .... основно ввъ строителството и разни такива дейности .... жените и те работят или гледане на стари хора или нещо от тоя род ....
14
0
 
13
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 6 дни
В Северна БЪлгария има само няколко балкански градчета които оцеляват на фона на обезлюдяването..НАгли престъпници на власт и тази година ограбват над 23 000 000 000 живи лева от народа .НАд 10 000 000 000 се харчат за КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИ Неносещи нито лев доходи.Милиарди с е харчат за издръжка на доказано престъпна НЕНУЖНА НЕПОСИЛНА ЗА НАРОДА администрация..
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Спас от Кочериново също е финансист, при това известен вече...
12
0
 
4
 
! Отговори
АМАН От терористи преди 6 дни
Нагло престъпното управление срещу БЪлгарите в БЪлгария провеждано от менкани на власт в София доведе до обезлюдяване на огромни региони в Северна БЪлгария и ...
Засегнати са всички градове вкл ТЪрново,Русе и Варна.Терористи ползват платени престъпници на власт и отравят показно народа с хлор токсични канцерогенни отрови подавани вместо питейна вода.Отровени са и всички деца..Пристигащи на гости БЪлгари работещи в чужбина да пият само пречистена през филтриращи кани вода вкл за супи,чай и кафе
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Червените шушумиги още не могат да преглътнат, че вече света не е ограничен до държавната граница и тази на Руската кочина и, че всеки е свободен да живее където си поиска.
10
1
 
0
 
! Отговори
За ескперти преди 6 дни
За експерти пострадали от педофили и масови убиици са терориста Алекси Стратиев и министърчето на тн образование и наука.. Виждат с е педофили в обема който ги облъчва видимо с диаметър няколко метра от телата им..Целта на педофилите е ликвидация на живота на повърхноста
9
2
 
0
 
! Отговори
ГАсете фаровете преди 6 дни
Нагли наркомани с а монтирали канцерогенни скенери на автомобили вместо доказано безвредни жълти фарове..Уврежданията на климата и природата в Европа и АНглия са исключително жестоки.ПОлицията командвана от подменяни в телата масови убиици принуждават стотици милиони водачи д а увреждат тежко климата вкл с фарове против мъгла/халогенни включени денем и нощем.ВИждат се тежко увредени участъци от англия на сателити.има истичане на канцерогенни газове от аномални зони.
8
0
 
3
 
! Отговори
Blackradio преди 6 дни
И хайде...за да не се мъчите излишно и за да не ви боли глъвътъ ще ви го сметна - около 17 хиляди българи работят уж във финансовия сектор. Тогава излиза че британците, които да речем са около 65 милиона и ако приемем че 50% са трудоспособни тогава броя британци работеши във финансовия сектор е около 4.5 милиона. Сравнете 17 хиляди с 4.5 милиона и си играйте на дялове и проценти.
7
1
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 6 дни
Ами вярно е наблодението на "младежа"-ерген. Имам доста приятели на горе долу същата възраст и са сами. Просто не можаха да си намерят жени, а с времето вероятността намалява - човек си е създал навици, променя се външно (разбирай оплешивява и нашишкавява) и става все по-малко атрактивен и шанса е единствено някоя разведена или да попаднат на стара мома-усойница да му съсипе живота..
6
0
 
6
 
! Отговори
Blackradio преди 6 дни
Изобщо на кой му е щукнала в глъвътъ невероятната мисъл да прави такова сравнение на много с малко в проценти които показват, че малкото са много а много то са малко ? Кой е тоя селски тарикат ? Кому е нужна тая глупост ?
5
0
 
5
 
! Отговори
Blackradio преди 6 дни
Интересно ще ви стане ако знаете поне малко математика... Да обяснявам ли че много проценти от малко хора са всъщност нищожна част от малко проценти от огромен брой хора или сами ще се мъчите да се сещате ?
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Говорим с един младеж ергенче на 38 и ми вика - Чичка нашите жени ги тъпанят чужденците ! Тука само ергени и роми останахме
3
5
 
4
 
! Отговори
Туркопитеци преди 6 дни
1, 2 коментари. Моля турските дюнерджии да не се обаждат, има хора които работят и други работи, а не само да правят дюнери....
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Да, в чужбина българите работят предимно във финансовия сектор - обират банкомати!
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Финансисти..? На мъгливия остров българопитеците се осигуряват масово сами и са си наотворили някои с бакалско образование фирмички за изчисляване на осигурителни вноски и PAYE.. Финансисти на палети с ягоди..