18% от нашенците на Острова – финансисти. Британците – 14%

1,2 млн. души, родени в България, вече живеят в чужбина
13 окт 2017 09:50,
22
18% от нашенците на Острова – финансисти. Британците – 14%
Снимка: Reuters, архив

18% от българите на Острова са заети в една от най-добре платените области - финансовата индустрия и банковия сектор. За сравнение делът на британците в тази сфера е 14%. Това се казва в специален доклад на статистическия институт на Великобритания.

Според написаното в документа в началото на 2014 г. отвъд Ламанша са живели 230 хил. българи и румънци. Към края на 2016 г. броят им вече е 413 хил. 79% от тях са граждани на Румъния, пише Монитор.

Институтът цитира данни на ООН, според които към 2015 година 1,2 млн. родени в България и 3,4 млн. родени в Румъния хора живеят в държава, различна от родината си. Увеличаването на гражданите на двете страни във Великобритания се обяснява с отпадането на всички ограничения за работниците от двете държави, които станаха част от ЕС през 2007 г.

Анализите показват още, че във Великобритания пристигат основно българи и румънци в трудоспособна възраст - 81% са между 16 и 64 години. Броят на чуждите граждани от тези двете балкански държави расте с 80% между 2014 и 2016 година. 79% от тях обаче работят, като най-често те са заети в сектори като строителство, хотелиерство и рестораньорство - общо 23% от българите и румънците във Великобритания са заети именно в тези индустрии.

Подобни са данните и за гражданите на другите европейски държави - 73% са в трудоспособна възраст.

След вота за Brexit британската статистика започва да следи и броя на британците в Европейския съюз. Според данните към края на 2016 г. 6,2 хил. британци живеят в България и Румъния. 71% от тях са на възраст между 15 и 64 години. Към февруари 2017 г. 1 423 британци са поискали да получават пенсията си в България и Румъния. Броят на британските пенсионери в тези две държави е устойчив за последните 14 години и е много по-малък спрямо присъствието им в други страни от ЕС - Испания или Франция, например. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите на Острова не са повече от 100 0000 души - да кажем! Ако имаме 18% от числото българи на острова във финансовия сектор то означава че те са 18 000 души! Има българи които наистина работят финанси но в никакаъв случай не са 18%! Според официалната ЮК статистика чужденците работещи в този сектор не са повече от 9% - където са и българите! Допускате някяква сериозна грешка! Англичани (чисти) - 55 000 000, 28% финансисти - 15.4 000 000! Сами го проверете!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости, глупости, глупости, глупости и пак глупости! Някои нашенски "разуснавачи" се нуждаят спешно от електрошокова терапия!
12
0
 
4
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
между 2 - 2,5 млн са .... само че работели във финасовата индустрия изобщо не е вярно ! чудя се от къде такива изнмишлиотини бълват нашите медии ....
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма статистика за броя на българските граждани живеещи извън България. Това число 1,2 милиона българи е изсмукано от пръстите, Може да са 3 милиона, може да са 2 милиона. Аз лично залагам на около 2,5 милиона.
10
1
 
5
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 6 години
глупости ...... единици са тези които работят в финансовата индустрия на Острова .... бях там 2 години и мога да ви кажа че голям % от нашите сънардоници са заети в обслужаващия сектор и работят доста неквалифцирана работа .... основно ввъ строителството и разни такива дейности .... жените и те работят или гледане на стари хора или нещо от тоя род ....
9
0
 
14
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 6 години
В Северна БЪлгария има само няколко балкански градчета които оцеляват на фона на обезлюдяването..НАгли престъпници на власт и тази година ограбват над 23 000 000 000 живи лева от народа .НАд 10 000 000 000 се харчат за КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИ Неносещи нито лев доходи.Милиарди с е харчат за издръжка на доказано престъпна НЕНУЖНА НЕПОСИЛНА ЗА НАРОДА администрация..
8
0
 
4
 
! Отговори
АМАН От терористи преди 6 години
Нагло престъпното управление срещу БЪлгарите в БЪлгария провеждано от менкани на власт в София доведе до обезлюдяване на огромни региони в Северна БЪлгария и ...Засегнати са всички градове вкл ТЪрново,Русе и Варна.Терористи ползват платени престъпници на власт и отравят показно народа с хлор токсични канцерогенни отрови подавани вместо питейна вода.Отровени са и всички деца..Пристигащи на гости БЪлгари работещи в чужбина да пият само пречистена през филтриращи кани вода вкл за супи,чай и кафе
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червените шушумиги още не могат да преглътнат, че вече света не е ограничен до държавната граница и тази на Руската *** и, че всеки е свободен да живее където си поиска.
6
1
 
0
 
! Отговори
За ескперти преди 6 години
За експерти пострадали от педофили и масови убиици са терориста Алекси Стратиев и министърчето на тн образование и наука.. Виждат с е педофили в обема който ги облъчва видимо с диаметър няколко метра от телата им..Целта на педофилите е ликвидация на живота на повърхноста
5
2
 
0
 
! Отговори
ГАсете фаровете преди 6 години
Нагли наркомани с а монтирали канцерогенни скенери на автомобили вместо доказано безвредни жълти фарове..Уврежданията на климата и природата в Европа и АНглия са исключително жестоки.ПОлицията командвана от подменяни в телата масови убиици принуждават стотици милиони водачи д а увреждат тежко климата вкл с фарове против мъгла/халогенни включени денем и нощем.ВИждат се тежко увредени участъци от англия на сателити.има истичане на канцерогенни газове от аномални зони.
4
1
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Ами вярно е наблодението на "младежа"-ерген. Имам доста приятели на горе долу същата възраст и са сами. Просто не можаха да си намерят жени, а с времето вероятността намалява - човек си е създал навици, променя се външно (разбирай оплешивява и нашишкавява) и става все по-малко атрактивен и шанса е единствено някоя разведена или да попаднат на стара мома-усойница да му съсипе живота..
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Говорим с един младеж ергенче на 38 и ми вика - Чичка нашите жени ги тъпанят чужденците ! Тука само ергени и роми останахме
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, в чужбина българите работят предимно във финансовия сектор - обират банкомати!
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Финансисти..? На мъгливия остров българопитеците се осигуряват масово сами и са си наотворили някои с бакалско образование фирмички за изчисляване на осигурителни вноски и PAYE.. Финансисти на палети с ягоди..