Съпричастност: Добри хора помогнаха на мъж в беда

Историята му трогна десетки в социалните мрежи
16 окт 2017 11:40,
15
Съпричастност: Добри хора помогнаха на мъж в беда
Снимка: Нова телевизия

Бедата на един човек събра десетки хора, които откликнаха в социалните мрежи.

Дядо Митко живее в Хасково и е на 61 години. През целия си живот е работил тежък физически труд – бил е стругар, багерист и боклукчия, но преди две години остава без препитание. След като подал документи за пенсиониране, не му стигнали две години за пенсия. Оттогава възрастният мъж живее на ръба на мизерията.

"Нямах даже и пари един хляб да си купя", споделя той пред Нова телевизия. През цялото това време комшиите му помагат кой с каквото може.

Днес дядо Митко вече е добре нахранен, може да си позволи хляб и дори кафе, от което се е лишавал много време. Всичко това се случва, след като съседи споделят тъжната участ на стареца в социалните мрежи.

Десетки откликват на зова за помощ. Всеки помага кой с каквото може – храна, дрехи, одеяла. Доброволците споделят, че на възрастния човек ще му бъдат осигурени и дърва за зимата.

Така сега той е зареден с храна за месеци напред, вече има и ток. Освен това доброволци изпратили много рисунки и картички с послания, които разнообразили ежедневието му и направили дома му по-цветен.

Въпреки това все още работа за дядо Митко няма.

"Навсякъде ми затварят вратата пред мен. Нямало работа за стари хора. Като съм на 61 години, значи трябва да умирам, значи трябва да чакам последния ми час", казва още той.

В момента единственото нещо, което е нужно на дядо Митко, за да продължи да живее нормално, е препитание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен (11)Този човек е работил като багерист - чети - иначе, може да го наемат в Днес - тук журналистите е на ниво "Багеристи" :) мухаха
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко годишни са журналистите, назначавани днес, та 61 годишните са им старци и дядоци?
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се пише, че е от онея *** шведи и няма да има проблеми. И тока и водата ще са му платени от държавата, соц.грижи на крака ще му ходят, храна ще му носят, здравните осигуровки ще му ги пщат и соц.помощи ще получава. За съжаление 0р-ките в БГ са облагодетелствата категория. Ва тях дават всичко без 1 ден трудов стаж, а хората, които цял живот са се трудили накрая са, като захвърлени. До кога ще търпим тази двулична политика?
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако някой ми каже, че това е демокрация и нормално човешко общество ще го заплюя!!! Това е геноцид в 21 век, в Европа, пред погледа на всички "човеколюбци и радетели на ценности"!
7
1
 
36
 
! Отговори
НЕ ЗНАМ ВЕЧЕ преди 6 години
ДО КОГА ДЪРЖАВАТА ЩЕ АБИКИРА ДА СЕ ГРИЖИ ЗА НАРОДА СИ ? СРЕДСТВА ЗА МИГРАНТИ И РОМЕИ ЩЕ ИМА ЗАБОЛНИ ДЕЦА, ВЪЗРАСТНИ И МНОГО ДРУГИ НЯМА.
6
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Всичко това се случва, след като съседи споделят тъжната участ на стареца в социалните мрежи."Старец? На 61 години.Благодаря г-жо Пейчева,Благодарение на Вас и днес ще си легна ограмотена. До днес не ми беше хрумвало, че мъж на 61 години, според законите в трудоспособна възраст е "старец", "дядо" и т.н
5
0
 
25
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
Преди 2-3 г. навърши пенсионна възраст една близка на моето семейство. Жената е инженер, но когато преди време остана без работа, не потърси друга, защото можеше да си го позволи.Мъжът й печели много и тя остана вкъщи да се грижи за дома и семейството.Ще бъде с по-ниска пенсия. Има 30 г. трудов стаж.В пенсионната служба й казаха, че ще получи пенсия, чак когато навърши 66 г. Това е несправедливо и не е логично. Щом има стаж за някаква пенсия, редно е да започне да я получава на 60 г. и 8 месеца
4
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Журналистке Василия!Не знаеш ли каква е пенсионната възраст за мъжете в България днес?!Колко пъти в твоя текст се повтаря думата "дядо"?Така ли помагаш на този човек?Дядо е онзи, който вече е изчерпал трудовия си ресурс и си седи у дома да гледа внуци!Щом като на 61 г. все още не е пенсионер, значи не е дядо, а мъж в напреднала възраст, който обаче, според нашите закони, все още е длъжен да се труди активно.
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ам социялните грижи каво правят дуат ли лапатт ли? Когато е безработен един човек социялните грижи трябва да му помагат!Защо хората трябва да го сьжеляват и да му помагат?
2
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може един мъж на 61 години в България да прилича на 80 годишен песнионер в Германия!?! И вие си кютате и си мълчите и те ви газят. За човека е най-добре да го насзначи някой за две години на работа за да вземе пенсия , и още по-добре , някой грамотен да му прегледа документите и точките , че може и да има различна категория труд и да му стигат годините. Колко хора така ги размотават и мамят...
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко иначе как му е банковата сметка?