Недохранените близнаци – в приемно семейство или в дом

Социалните не ги дават на баба им, която поиска да ги гледа
15
Недохранените близнаци – в приемно семейство или в дом
Снимка: Булфото, архив

3-годишните близнаци Стефан и Габриела, който се озоваха недохранени и със синини в болница, ще бъдат настанени в приемно семейство или в Център от семеен тип и няма да бъдат дадени за отглеждане на баба им по бащина линия Ангелина Брандийска.

Още по темата

Жената беше заявила желание да се грижи да тях, но проверка на социалните служби е установила, че към настоящия момент е неподходящо децата да бъдат изпратени при нея.

Брандийска обаче ще бъде придружител на внуците си, докато са в болница, съобщават от дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив.

Майката Иванка Стефанова, която беше задържана за 24 часа, след като децата бяха настанени в болница – момчето в кома, а момичето с охлузване, е подала заявление, че е съгласна те да бъдат изпратени в приемно семейство или дом.

Искала обаче да ги вижда и социалните ще й окажат психологическа, юридическа и социална подкрепа.

Жената, която твърдеше, че децата й са недохранени, защото няма пари, е подала документи да получава помощи. Било й е обяснено как да се регистрира в Бюрото по труда.

"Смятаме, че децата са неглижирани, недохранвани, което е форма на насилие, за което г-жа Стефанова не си дава сметка. Според нея тя се е грижела добре за децата си с финансовия ресурс, с който е разполагала", коментира ситуацията шефката на социалната дирекция Надя Танева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това семейство очевидно НЕ СЕ ГРИЖЕЛО за децата. Бабата също. Сега да и ги дадат и пари и какво децата ще са добре. Тези деца трябва да бъдат изведени от тази среда. Най-добре директно осиновени от грижовни и любящи родители, вместо да ги подмятат по институции и приемник семейства. Тя така ги е гледала 3 години и сега изведнъж ще се грижи добре за тях ли? Е няма как да стане.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бащата работи в Германия. Децата му имат право на детски, нищо че децата са в България. На дете по 200 Е всеки месец, ако бащата е на трудов договор в Германия. Явно манталитетът и друго е проблемът. Съседите не знаели, че има въобще деца. Явно децата и слънце не са видели.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-правилният въпрос:Приемното семейство колко средства ще получава? Парите, защо не се дават на майката?!?
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Децата трябва да бъдат възстановени в нормата си за тригодишни деца а не както сега в нормата на няколко месечни бебета и тогава евентуално бабата да се грижи за тях.Но за едни възрастен сам човек ще е доста трудно да се справя с тригодишни близначета.Нищо вече не се говори за SOS селищата където се отглеждаха деца в домашни условия.Такова място би било подходящо за тези дечица.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е сериозно в такава медия да ми пишете "който" за множествено число. Нямате ли редактори?
6
1
 
1
 
! Отговори
Iva преди 6 години
Tova li e nai vajniq problem v bg
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Не се знае в какви отношения са били снаха и свекърва.
4
0
 
10
 
! Отговори
децата при бабата! преди 6 години
Всичко се направи НЕ както трябва. То и до момента е правено пак не както трябва.Децата за хубаво или лошо трябва да са с роднини. При баба си. Не е важна само храната, БЛИЗКИЯ ЧОВЕК е важен.Сега ще плащат на чужд човек, да гледа бездушно 2 деца, заради заплатата си. Обаче при бабата било неподходящо. Защо? Щото пенсията и е малка?
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бабата, ако наистина е била загрижена за тях отдавна да ги е взела и без намеса на институции. По-добре да излязат от това безотговорно семейство преди да е станало късно.
2
2
 
16
 
! Отговори
шоп преди 6 години
Е как ще ги дадат на бабата, нали някой търтей трябва да гушка по 1600 лв. на месец?
1
0
 
22
 
! Отговори
Lina преди 6 години
Децата -недохранени - майката дооста охранена и почерпена. За доста хора е трудно, но вида на децата не може да бъде оправдан. Съгласна съм,че не е виновна само майката, а и въпросната баба(която твърди,че е пращала пари), и въпросните т.нар социални,които не знаят какво работят. Такива случай има много и ще има, за съжаление. Това ни показва нагледно къде се намираме - , в общество, в което не се познаваме и се разминаваме тихо по стълбите. Тъжно е.

Спонсорирани публикации