Какво преживяха българите, блокирани в Румъния?

В един момент искали да блокират летището в Тимишоара
28 фев 2018 14:20,
20
Какво преживяха българите, блокирани в Румъния?
Снимка: bTV

Почти всички българи, изоставени на летището в румънския град Тимишоара от нискотарифната Ryanair, вече са в България. Част от тях се прибраха с автобус, а други се върнаха с изпратения правителствен самолет.

В него обаче не е имало достатъчно място за всички, затова няколко души са останали в Румъния, разказа един от пътниците в самолета - Румен Илиев.

"Преживяването беше кошмарно, бяхме излъгани, подведени", каза Илиев. По думите му хората са били "нагъчкани" в неголяма зала, едва десетина души са били настанени в хотел.

Нямало достатъчно места дори за сядане, децата плачели, хората не били подготвени за подобна ситуация – нямали леи, нито къде да обменят пари, за да си купят вода и храна.

Румънските власти им отпуснали на три пъти ваучери, за да могат да пазаруват, но в един момент дори свършила храната в кафенето.

Още по темата

"Опитах да се свържа с представители на властта и изказвам благодарности на премиера Бойко Борисов, че изпрати правителствения самолет, за да се приберем, на омбудсмана Май Манолова и заместника й, на външно министерство, консула към посолството ни", каза пред bTV Румен Илиев.

"Цяло денонощие изкарахме в малка зала с малко пейки, в един момент летищните власти искаха да ни изкарат навън и да заключат", допълни той.

Заради напрежението някои от хората искали да блокират изходите и да попречат на полетите от летището.

Група от тези пътниците ще си търсият правата. Имало италианци, които били настанени в хотел.

Българите имат право да си потърсят правата и да бъдат обезщетени, заяви Димитър Маргаритов, председател на комисията за защита на потребителите.

Случаят е много неприятен, станал заради лошото време, пилотът е взел това решение, негово право е, заяви Маргаритов. Авиокомпанията трябва да изясни защо се е стигнало до това положение и защо точно на това летище е решил да кацне пилотът.

Потърпевшите трябва да влязат в сайта на Европейския потребителски център и нашата Комисията за защита на потребителите, за да си видят правата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Осигурен е автобус, който те не са използвали по неясни прични. Или поне аз не разбрах защо, въпреки пищенето по медии втори ден. В условията си Ryanair ясно са посочили, че при независещи от тях обстоятелства (каквито са снежни бури и непочистени летища в Пловдив), поради които се налага кацане на различно място, те са длъжни да осигурят алтернативен транспорт до посочената дестинация, безплатно. Нито дума за други права, компенсации и т.н. в общите улсовия, които всеки може да прочете.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво сте се нахвърлили срещу хората? Вие ревете за една плочка от тротоара или за една кола, паркирала пред блока, пък хората, оставени на една пейка без храна и вода, ще мълчат.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-смешен е този Димитър Маргаритов. Г-да журналисти командира на полета, по време на полета има неотменима власт в самолета и той, единствен носи отговорност за решенията си даже може да не спази определена процедура, ако сметне, че тя застрашава безопасността на полета. Да питаш кой каза на командира къде да кацне е като да питаш кой ми *** в гащите. И обезщетение не им дължи никой, времето е форсмажорно обстоятелство, закъсали са прибрали са ги да си платят за правителствения самолет
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във всичко Румъния е пред нас!Летището на гр.Тимишоара изчистено,а Пловдивското НЕ!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя с големия корем е преживял лечебен глад.
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не ривете срещу Пловдивското летище, което не Ви прие? Поне Румънците Ви разрешиха да кацнете.
10
1
 
13
 
! Отговори
Илиян преди 6 години
Предложи ли им да ги докарат с автобуси,но нашите са баровци. Кой ще се унижава да се връща с рейс...
9
4
 
7
 
! Отговори
Joe Boxer преди 6 години
Що са дирили бай *** в европата:))) Като гледам материала е втора категория ама не могат да вдянат още за демонокрадците
8
0
 
1
 
! Отговори
Емилия преди 6 години
Ех, добре,че беше З. Димитров да ги посрещне!
7
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Льотчика изпусна големия шанс да се направи на мъж и лично да полети към Тимишоара. *** можеш лично да им раздаде топли напитки и да заклейми демократичния свят, ама ха де :)
6
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нискотарифта компания за каквото плащаш такова и получаваш. Tия да не искат срещу 5 евро и на СПА център да ги закарат - царвули къде сте тръгнали бре, стойте си на село и пасете свинете.
5
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Всяка жаба да си знае гьола" - Стара българска поговорка!Правителствения самолет го плащат всички българи - А тези още и недоволни!Ако са си платили нормални билети имат право на компенсации.То след време ще търсим хотел "Риц" и по 200 Евра компенсации за проблеми с автобуса Плевен-Къртожабене (например)
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали са забогатели в Англия,толкова ли нямат пари ,да пренощуват в хотел ,пък после да си търсят парите от авиокомпанията!
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А с кой акъл са тръгнали в това време на екскурзия възрастни хора,бременни жени и други с малки деца.То не е нужно да имаш много акъл,ама да ти идва навреме.
2
5
 
33
 
! Отговори
bobi преди 6 години
голям драма.. като са платили по 9 евро за полет, какво са очаквали? Настаняване в 5-звезден хотел? Айде стига глупости, следващия път да платят по 200 евро за билет в нормална авиокомпания и няма да имат подобни премеждия.
1
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, прибра ли живи и здрави, защо реват толкова ?!Да не са на война?Това са ситуации, които могат да се случат на всеки, айде да не правим трагедия и от това, става ли ?