Зимата на 2018 г. – с полъх на протестите от преди 5 години?

Протестъри: Гинка е следствие, Теменужка Петкова – бушон
Обновена: 1 мар 2018 10:35 | 1 мар 2018 10:30,
17

Зимата на 2018 г. започна поразително да прилича на зимата преди 5 години, когато след серия от протести срещу високите сметки за ток и монопола в сектора, се стигна до оставка на кабинета на Бойко Борисов.
 
След бурните обществено-политически реакции, породени от информацията за продажбата на ЧЕЗ на Гинка Върбакова, премиерът Борисов обяви, че има нов сценарий за повторение на събитията от февруари 2013 г. Той говори за ювелирна операция, спретната на кабинета от "същите гадове, които с темата за тока и ЧЕЗ опитват да разклатят правителството".
Още по темата

Две от знаковите лица на февруарските протести Дончо Дудев и Янко Петров гостуваха в "България сутрин", за да посочат сходствата между сегашната ситуация и тази преди 5 години.

"Сходството е изцяло в сектор "Енергетика". Проблемите не са решени, те се задълбаха. Гинка Върбакова е следствие, целият енергиен сектор е каша, там има изключително много интереси", посочи Дончо Дудев.

Той подчерта, че енергийният министър Теменужка Петкова подава оставка едва след като става ясно, че "Инерком" и Гинка Върбакова печелят конкурса за ЧЕЗ. По думите му оставката ѝ е предварително подготвен бушон.

Най-големият проблем според Дудев, е липсата на цялостна енергийна стратегия за България. Трябва да задаваме въпроси и да натискаме властта, отбеляза той.

"Още тогава се опитаха да политизират протестите, да бъдем очернени. Не се пришихме към нито една политическа партия от статуквото", настоя Янко Петров пред Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че има сектори, които задължително е трябвало да останат чисто държавни, а част от тях са водата и енергетиката.

"Енергетиката е огледало на целия хаос в държавата. Няма как да има либерализация на енергийния пазар", подчерта Петров, според когото се определят двама-трима основни играчи на пазара.

Той е на мнение, че обществото е обезличено, а "гадовете", за които говори премиерът, са българското общество.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С полъх и ще си остане.Няма гражданско общество. Всички държавни служители са хора на ГЕРБ. В частния сектор работодателите са с властта, няма да допуснат подчинените им да протестират. Няма демокрация. Няма да назовавам как се нарича съществуващото положение в Бг.БСП ако изпусне пара в свирката, ДПС ако се обадят леко зад кулисите, Слави ако направи 1-2 предавания- това е.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези момчета казаха истината за положението в страната с точните думи и за тези които ни управляват.През зимата на 2013 г. имаше още гражданско общество, след това всичко спре - КТБ го фалира, взеха се огромни заеми, завърнаха се отново тежки години икономика няма, беднотия и кражби има, престъпност също, но всичко за някои тук ОК.
12
5
 
2
 
! Отговори
Жорко преди 6 години
До ГробокопачБи било добре сега да разберем защо, белким видим светлината в тунела... па била тя и просто червена.
11
5
 
13
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До ЖоркоКато си от ония 80-сетте процента, пак ще си избереш Бойко, щот си по-зле и от амебите. Следващият министър-председател се казва, Корнелия Нинова. Защо, Корнелия? Еми, един ден, ще разберете защо;)))
10
15
 
3
 
! Отговори
Жорко преди 6 години
Говете сме си ние, само плюем и бършем. Махаме тиквата и после пак си го избираме. Щото няма кой друг.
9
1
 
22
 
! Отговори
ГАД 6 412 378 преди 6 години
Ако заема е 630 милиона и е за 20 години ще трябва да се плаща по 50 милиона на година за да се обслужва главницата и лихвата. От къде ще се появят тези пари? Естествено те трябва да са от печелбата. Такава печалба ще се получи единствено ако драстично се увеличи цената на тока след като поотшуми днешната дандания.
8
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютна лъжа е, че през 2013г. някой е искал оставката на правителството тогава хората поискаха тиквата да се намеси заради високите сметки, а вместо това той сам си би шута. Сега случая е съвсем различен нещата са докарани до тук поради некадърността на същия дето преди избяга вместо да си влезе в ролята.
7
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гадове значи... когато народа е недоволен и с право е наречен ГАДОВЕ?!? МУТРАТА ВЪН ОТ НС! ОСТАВКА! МАФИЯ!!!!
6
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На някои май не им е ясно, че дори до бутнат сега Борисов, хората пак ще го изберат и само ще похарчим 100 млн за излишни избори.
5
4
 
38
 
! Отговори
вън преди 6 години
Корупцията е ужасяваща а никой не взима мерки,само заради това ГЕРБ трябва да бъдат наказани.
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паричките ли свършиха, време за захранка?
3
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До аз-етВ което няма лошо. Бат Бойко и правителството му ми вдигат кръвното редовно, време и на тях да им се върне е.
2
10
 
36
 
! Отговори
DejaVu преди 6 години
Довиждане, довиждане, довиждане .... !!!!
1
11
 
47
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Само заради израза "гадове" , Бойко трябва да си ходи