Емил Христов се извини на хората с увреждания: Не знаех!

Решението да не ги пуснат в парламента било на охраната
19 апр 2018 10:20,
35
Емил Христов се извини на хората с увреждания: Не знаех!
Снимка: архив, Булфото

Зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов се извини на хората с увреждания, които вчера не бяха допуснати в сградата на парламента.

Той настоя, че не е бил запознат коректно с информацията и ситуацията е била представена по неверен и изкривен начин.

Още по темата

До напрежението вчера се стигна след като червената шефка Корнелия Нинова бе поканила на среща родители на деца с увреждания, а пък зам.-шефът на парламента Емил Христов не ги допусна да влязат, защото носеха тениски с надпис: "Системата ни убива". Заради това и социалистите поискаха оставката на Христов от ръководния пост.

Днес той обясни, че решението да не се допуснат хората в парламента е на началника на охраната и той не е бил информиран.

"Решението за недопускане на хората беше взето от охраната, а не от мен лично. След спирането им бях информиран, че група граждани не се допускат, без да знам, че имат надлежно заявени и изпълнени пропуски и без да бъда информиран от началника на охраната за какво точно става въпрос", обясни Христов.

По думите му началникът на охраната спазва правила, утвърдени от Народното събрание, и никой не би могъл да се меси в неговата работа.

"Извинявам се на всички тези хора. Истината е, че аз не бях този, който спря гражданите, и на мен не ми беше дадена възможността да разговарям с тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решението да не ги пуснат в парламента било на охранатаНе, чистачката не ги е пуснала, защото току що е почистила!
32
2
 
8
 
! Отговори
а сега.. преди 6 години
вие от ГРЪБ какво ли знаете само Винету знае всичко..и трябва дА ви каже или..направи театро. Като не знаеш..заминавай си..намери чест и достойнство . Трябва да имаш сърце ..а не само УШИ да се ослушваш за тъпотиите на Банкя ООД. Вие сте срам и вредни за държавата
31
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 6 години
Не знаел бил,вие всичките се правите ,на велики,като вожда си,сега щял да уволнява държавните служители,които са разкарвали,майката на дете-инвалид,но искам само да му каза на вожда на герберите,че държавните служители,копират от него,това държание,с хората.
30
1
 
9
 
! Отговори
Дръндер преди 6 години
Дрън дрън, то на кривата ракета космоса и крив. На тоя охраната му крива!
29
1
 
21
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Другаря Емил Христов се извини на хората с увреждания: Не знаех! Другарю Христов, не зная какво е твоето увреждане, но ти носиш отговорност не само за това, което знаеш, но и за това, което не знаеш! Така че това "извинение" е признание за твоята пълна безотговорност. Някои го наричат невменяемост!
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типичен гербераст.
27
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То нали УСПЕШНО СИ ИЗПЪЛНИ ЗАПОВЕТА.БРАВО ОТЛИЧНИЦИ СПРЯ МАЙКИ И БОЛНИТЕ ИМ ДЕЦА ДА НЕ КАЖАТ ИСТИНАТА В ПАРЛАМЕНТА.БРАВО МЕДАЛИСТ ЩЕ СТАНЕ НЯКОЙ ДЕН.
26
1
 
19
 
! Отговори
Оставка преди 6 години
Оставка, а след това да се извинява колкото си иска и с когото си иска - бушони много.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така де, ГЕРБ може ли да са виновни, изклчючено, те са ангели небесни, непогрешими и ...уф ще спра, че ще започна пак да ги псувам.
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не знае, защо не отиде да разбере. Оставка
23
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като "имат надлежно заявени и изпълнени пропуски", защо не са допуснати? Какви своеволия е извършила облата глава на входа??? А пък другата обла глава вътре не знаела? Що за некадърност и безхаберие! Вън!!
22
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги някой друг е виновен- Костов, Станишев, Орешарски, Путин, Ердоган, международното положение, 500г турско робство, бежанците, сега се скриха зад охраната... Властта не е само привилегии. Властта е и ОТГОВОРНОСТ. Който не го е осъзнал, няма място в НС.
21
4
 
20
 
! Отговори
изчезни!!! преди 6 години
ОСТАВКА! Веднага да изчезва!!! Каква наглост!! Каква гавра с хората!!!!
20
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е какъв зам председател на народното събрание е този , щом и охраната го не бръсне за слива.
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво не знаеш, хвърляй ОСТАВКА бе ***!
18
1
 
28
 
! Отговори
11 преди 6 години
НА НЕГО НЕ МУ БИЛА ДАДЕНА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ГОВОРИ? Еми да си бе мръднал мързеливия *** и щеше да има тази възможност.... Всички в парламента са МЪРЗЕЛИВИ като НЕГО! Такива хора не ни трябват! ОСТАВКАТА МУ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА! НЯМА ДА ОТСТЪПВАМЕ!
17
1
 
34
 
! Отговори
извинения??? преди 6 години
Тези хора са избрали депутатите със своя вот, гласували са за тях, а те не ги допускат до НС.Защо надписът "Системата ни убива" е проблем? Така се чувстват хората. Това изпитват. Нямат ли право да изразят мислите и чувствата си? ЗАБРАНЕНО ЛИ Е?Нямаме нужда от извинения, защото това са думи, а ужасът продължава- жената, която си стяга багажа, за да изведе детето си с увреждане от Бг, мъжът барикадирал се в жилището си заради ЧСИ, орязването на ТЕЛК, което готвят СЕГА, в момента и още, и още...
16
2
 
37
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Извинява !!! Това да не е детска градина ,та да се извинява ! Това е висшият орган на държавата !!! Да подава оставка и да бяга да харчи откраднатото...
15
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и защо всички го плюете? от къде да знае човека,че "системата ни убива" ? за него самия системата си е едно благоденствие !!!!- от къде да знае,че съществува и народ ?
14
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един истински държавник ще каже - аз съм отговорен, защото не си направих труда да се информирам. А няма да се оправдава с охраната! Властта е отговорност, но тази дума не е позната на днешните властимащи.