Четем ли достатъчно? "Алея на книгата" с рекорден брой издателства

Над 70 издателства участват в пътуващото изложение в София
11 сеп 2019 12:03, Анисия Иванова
5

Софийската пешеходна улица "Витоша" от вчера се превърна в един малък рай, защото посреща най-голямто пътуващо изложение в страната - "Алея на книгата". Тази година то идва с рекорден брой издателства.

"Имаме над 70 издателства и търговци, които участват в "Алеята на книгата". Идеята на изложението е книгите да отидат при хората. Това е един начин да се насърчи допълнително четенето", каза Десислава Алексиева от Асоциация "БГ книга" в ефира на "България сутрин".

Тя допълни, че ще има изключително богата културна програма, а в събитието във Facebook - "Алея на книгата" може да бъде намерена информация за всички събития.

"Срещаме се с доста четящи млади хора, които идват и си набелязват списък от книга, след което отново се връщат, но има и деца, които са изцяло фокусирани на дигитални устройства. Това не означава, че те не четат, но това е друг тип четене. Има две тенденции - едно четящо ядро и деца, които се чудят да четат или не. Tук е нашата роля как да стимулираме четенето", посочи Десислава Алексиева пред Bulgaria ON AIR.

Ранното начало на четенето при децата е изключително важно, защото се изграждат езикови компетенции, подобрява функционалната грамотност, допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преместихте търгашите от пл. Славейков на бул. Витоша и му казвате "Алея на книгата". По-голяма импотентност не съм срещал скоро. Ходете да се пазарите за книга, която с един клик е 10 пъти по-евтина, нали? Доста *** опит за реклама.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бг издателствата бавно издават новите книги.
3
1
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
То и твоето ниво е същото, Нинова, манолкова радост голяма!!!!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз чета, но вече всичко ми е на iPad-a, включително и учебниците за университета. В смисъл - защо да си чупя гърба с големи книги и тетрадки? Така пазя и планетата!
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пратете Тиквата там да постои ден - два, да прочете нещо. Щот и неговото ниво е "Гешев- радост, радост!"