Пътят на водата: Бай Манчо построил сам над 300 чешми

Всички в Родопите знаят за уникалната дарба на Зафир Манчев
21 окт 2019 17:15, Анисия Иванова
5

83-годишният Зафир Манчев е построил сам над 300 чешми и няколко моста в цялата страна.

Само на няколко километра от Смолян, но високо сред огромните скали, един човек е намерил своя дом. Живее сам, но не е самотен, защото има мисия в живота – да търси път за водата. Някои го наричат чудак, други луд, а за трети е свят човек. Истината е, че той е обикновен българин, само че от друго време.

Няма човек в Родопите, който да не е чувал за бай Манчо и уникалната му дарба да проправя път на водата. Още дете възрастният мъж усеща къде има вода. Днес 83-годишния бай Манчо обикаля пеша планините и с помощта на две месингови пръчки лови води.

Какво е да даваш цялата си пенсия, за да си полезен на обществото и защо политиката няма място в света на един отшелник? За силата на волята и пътя на водата – разказва Михаела Карабельова от Bulgaria ON AIR.

Цялата история на 83-годишния Зафир Манчев гледайте утре, 22 октомври, в сутрешния ни блок "България сутрин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с "намирането" на вода и "усещането" и става с помощта на демонични сили и представлява окултен грях. Нарича се лозоходство.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато човечеството проумее, че алчността и суетата са излишни, мноооооооого вода ще изтече.
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поклон пред този човек, който е решил да остави нещо безценно след себе си! Тъжно е че тези новини и тези хора остават незабелязани. Разходете се из родопите и ще видите много такива прегърбени и отрудени хора с тъжи очи, но с големи сърца! Да е жив и здрав човека.
2
0
 
36
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Поклон, бай Зафире! Да си жив и здрав!
1
0
 
27
 
! Отговори
.. преди 4 години
Евала на бай Манчо, да е жив и здрав поне още 100 години, а *** като си отиде един ден, ще си вземе със себе си и лопатата и мистрията...