Монах от Атон: Българите са имали манастир още през 4-ти век

За това се пише в книгата "Пролог" от 1644 година
19 дек 2019 17:37,
57
Монах от Атон: Българите са имали манастир още през 4-ти век
Снимка: ВТК

Българите са имали собствен манастир около град Ефес още през 4-ти век, за любопитното откритие споделя иеромонах Юстин от Зографския манастир „Свети Великомъченик Георги Победоносец – Зограф“ в Атон, става ясно от предаването „Знаците“ по Военния телевизионен канал.

Още по темата

Пет века преди официалното покръстване на България, народът ни е съградил християнска светиня в земите на Римската империя. Тази информация е намерена от монаха в книга Пролог“, завършена през 1644 година, и написана на църковнославянски език. В тази книга е описано житието на свети Александър, живял в края на 4-ти век, според информацията той е създал първата обител на незаспиващите, а около него се събират 400 монаси от 9 националности, сред които и „болгарите“ - българите. Нашите прадеди са успели да създадат свой манастир по времето, в което не я е имало още азбуката на Кирил и Методи.

Според него в новобългарския превод частта за българите и техния манастир в Ефес липсва. Иеромонахът е споделил откритието си с монасите от Зографския манастир, а те приели твърдението му съвсем нормално и без учудване. Иеромонах Юстин вярва в тезата, че българите са имали повече от една държава.

Интервюто на пазителя на божийте повели вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
4
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До Анонимен 49В древността единствено тракийските племена на гетите/готите/ са били наричани "славени". Поради славната им история и други започват да се наричат "славяни", но основно заради политически причини се обявяват за такива като руснаците например. Генетически и исторически руснаците не са ни роднини, въпреки, че говорят с много българска лексика, заради 8 вековното използване на старобългарският книжовен език, докато се оформи преди 200г. книжовният руски.Такъв е и книжовният сръбски
53
0
 
3
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До Анонимен 48Това, че ти не знаеш фактите съвсем не означава, че те не съществуват.Според теб, аз съм предател и сигурно ще ме наречеш и нацист ако ти кажа, че по тракийските земи знакът "свастика" се среща преди 6500г.Можеш ли да отговориш на въпроса защо българският няма 6-7 падежа като всички останали "славянски" езици?Славянската езикова група се оформя под влиянието на българският език, който е бил книжовен и религиозен в Източна Европа.Българска основа/лексика/ има и книжовният руски.
52
0
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 49 преди 4 години
Така става, когато лаик се изказва в област, за която знае малко и то от вестниците.Една от характерните черти на византийските историци е да хиперболизират числеността на онези племена, които са им причинили неприятности, а също така и да принизяват произхода на лица, нанесли поражения на Източната Римска империя или дори само успели да постигнат някакъв възход близо до нейните граници. Например, че Ивайло е свинар, а Момчил пастир. Това много допада на нашите червени "учени" и протежетата им
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 50Или не си разбрал нищо от онова, което се казва в коментар 42 и 46, или си от онези, които имат фикс идеята да принизяват и омаловажават всичко, свързано с България, българите и тяхната история.Но това не променя фактите.
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До Анонимен 33На ненормалниците,въртящи се около Людмила Живкова,нито на нея изобщо не вярвам,не ни заниимавай с шарлатанство и идиотизми,с бабини деветинини!
49
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЩирлицМного повече са същите писания и за многобройността славяните,толкова са били многобройни,че византийците ги наричат "ято скакалци" и с други определения или сравнения,изразяващи голямата им многобройност!Лъжи не ми се слушат за измрелите траки с които нямаме нищо общо.
48
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БогомилПреди 3 500 години не е имало изобщо траки на Балканите.И ти започна да лъжеш като македонците и гърците!Да не говорим пък за 5000 години,които си ги измисляш от задните части.Аз говоря и пиша на български,който е и славянски език,а ти ако искаш се пиши и марсианец.Предател!
47
1
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Траките са многоброен народ,само индусите са преди тях по численост.Това го казва Херодот.Да попитам все пак,как изчезва толкова многоброен народ?Заради нашествията на готи,хуни и славяни?По тази логика днес не би трябвало да съществуват българи,заради петвековното турско робство.Е да,ама не!
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 44Тук не става въпрос за самата Л.Живкова, нито за хората около нея, а за интересен факт, който те са научили в Индия и който си заслужаваше не само да бъде огласен така, че да бъде чут от всички българи, но и да им се поясни неговото значение. Но явно в определени среди са отдавали значение на други неща.
45
1
 
9
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До Анонимен 41Погледни се в огледалото и ще видиш човек от средиземноморски тип, направи си ДНК-анализ и ще видиш, че си с тракийски гени. Кой е доказал, че траките са измрели? Никой. Виж фолклора ни, обичаите, езика ни, използваните оръдия на труда при българите и траките и т.н., те са еднакви. Даже знакът на Дуло се среща по тракийските земи отпреди 5000 г. Името Дуло е зафиксирано при траките преди 3500 години. Така е и с имената Борис, Аспарух, Тервел и много други. Славяните са гети-траки.
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До Анонимен 33Людмила Живкова,действително построи много неща в България,за което сме и благодарни,но тя не беше с всичкия си,около нея са били група българи-западни шпиони,които и мътеха непрекъснато мозъка и тя вярваше на тях,а не на най-близките си ето как свърши накрая.
43
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЩирлицПисна ни от чуждопоклонници предатели като тебе,не,не сме траки и никога не сме били!
42
1
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 33 преди 4 години
Навремето Л.Живкова ходи в Индия, а заедно с нея и свита, в която бяха включени хора, които се занимават с наука. Нашите медии отразиха посещението, но писаха преди всичко за салтанатите.Учените защо не разказаха за всичко видяно там, не знам. В научните среди се говореше за посещение в храм, съхраняващ множество каменни плочи на по 5-6 000 години с издълбани върху тях текстове. Домакините уведомили гостите, че все още не са разчели всичко, но в проучените надписи се споменавалоза българи.
41
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЩирлицПредателю,НИКОГА няма да предадем България и на наречем българския народ - траки и да се идентифицираме с един отдавна умрял народ,предавайки българо-славянския народ!Писна ни от предатели като тебе,вече ни се повръща от предатели като теб!
40
3
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Един ден ще си признаете,че българи и траки са един и същ народ.
39
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И конституция сме имали даже тогава ....Са ,вие какво знаете.
38
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4 - ти век Булгари в балканския полуостров?? И стигнали чак до Марс...
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите са имали манастири още през 3 век преди христа!!
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До Анонимен 8Ами не,не е така,фанариотството се появява през 17 век,а не в 19 век.И тогава започва масовото изгаряне на старобългарки книги и литература.Водили са се големи борби с фанариотството на целия Балкански полуостров
35
3
 
7
 
! Отговори
отегчен преди 4 години
Иеромонах Юстин вярва в тезата, че българите са имали повече от една държава................................................И какво има да вярва, като безспорни български държави са както Аспарухова, така и Стара Велика България на Омуртаг, както и Волжка България. Разбира се, има и други, по-стари.