Бойко Ноев за НСО: Безумно е за 1200 души да има 40 млн. бюджет

Наблюдава се конфликт между едноличната власт
19 юни 2020 10:32,
37
Бойко Ноев за НСО: Безумно е за 1200 души да има 40 млн. бюджет
Снимка: БГНЕС

НСО е явление и част от политическия контекст на това, което става в държавата, заяви Бойко Ноев - експерт по национална сигурност в ефира на bTV.

Основното според него е конфликтът между едноличната власт, която изчерпва своя позитив, и интересите на обществото. Възмутителен е начинът, по който хората, които сме избрали и назначили злоупотребяват с нашето доверие, отбеляза още Бойко Ноев.

„Правителство и народни представители  гласуват за себе си закон, с който утвърждават своите привилегии и своето обгрижване. И в един момент, когато това не им е достатъчно по някаква причина, решават да си измислят нещо друго“, коментира той. Според него едноличната власт сега решава да си измисли някакво друго НСО.

Висшите постове в държавата са три – премиер, президент и председател на парламента, за тях трябва да има охрана, но не може да има 1200 души с 40 млн. бюджет, отбеляза още Бойко Ноев. По думите му в тази секретна шапка се случват много безобразия, за които говорят самите началници на службата.

За записите с гласа на премиера, снимките от дума му и есемесите на Васил Божков той коментира, че по света не се пита първо какъв е мотивът, а дали е вярно.

Президентът трябва да предизвика дебат и даде идеи как да ревизира тази служба, която оглавява,  а не просто да върне закона за МВР с вето. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
1
 
! Отговори
Бай Вълчо преди 3 години
Ноев и ти си същия.На всяко гърне похлупак.И ти си еднооо явление ........ко че кажеш а.
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако тия пари бяха само за заплати на тия служители, средната заплата би била 2800лв. на човек.
32
1
 
5
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
НСО--РАЗВЪДНИК НА УБИЙЦИ И ОБРАТНИ, КАТО ТРАКТОРА И П. СЕРТОВ!АМАН ОТ СОЦ--ПУНГАШИ... ХАХАХААА
31
0
 
6
 
! Отговори
Иван Златарски преди 3 години
Нещо не схващам, това прави по 33х. на човек на година. Дори да изключим разходи за коли, гориво, обучение и всякакви други "непреки", това прави заплати по 2600 на месец. Реално сигурно остават под 2000 бруто, а без данъци... ами стават доста скромни - това все пак са хора с предполагаемо специални умения, риск при упражняване на професията и голяма отговорност (която не знам дали някой някога би им я потърсил).
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Усетиха се, че е безумно само защото имат собствен проблем. Иначе, докато НСО им бяха лична гвардия и прислуга едновременно, бяха много доволни от ситуацията и нямаше да им пука дори ако службата се издържаше с 4 милиарда.
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И НСО и МВР са силно политизирани,склонни да се кланят на онези,които са на власт.Професионализмът отдавна е отстъпил място на слагачеството,подмазвачеството и интригите,с една единствена цел: лична изгода и кариеризъм,без значение на методи и средства.Отдавна липсват и не се признават морални категории,като дълг,чест,професионализъм и колегиалност.Простотия и простащина от най-ниско,до най-високо ниво.Време е за тотален рестарт и на двете системи!
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работят основно шофьори. За друго не стават.Ами господин Борисов си кара лично колата, а шeдcкият министър председател ходи на работа с колело. Деса контеса да не е по-голяма от тях, че си има шофьор?
27
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип ако се поразсъждава почти всеки охраняван индивид е престъпник.И най-големият е Радев, по твоята логика. Нал тъй?
26
0
 
9
 
! Отговори
Какво работят преди 3 години
До SichtpunktРаботят основно шофьори. За друго не стават.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди време точно тия гласуваха безплатни скари за НСО и разни глезотийки, направили са го със цел няколко години по-късно да кажат гледайте ги тия колко харчат, трябва да ги закрием. Тъй се съсипва една държава със всички институции.
24
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат да закрият НСО за да не им снимат милионите по нощните шкафчета, как за един човек може да има шкафче със милиони значи и за НСО може.
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкрепям идеята да се редуцира НСО. Със спестените пари да се строят детски градини, защото докато пазят едни, народа намалява с бързи темпове.
22
0
 
20
 
! Отговори
предложение преди 3 години
Да се редуцира НСО,като се ограничи единствено и само до охрана на президент, премиер и председател на НС.Всеки друг може да има охрана, колкото си иска,но само като си плати от собствения джоб.Същота схема да се приложи за и за МПС -тата,като се включат и министрите.
21
3
 
7
 
! Отговори
и виж преди 3 години
Какво пише в:Чл. 12. Народното събрание упражнява контрол върху дейността на Националната служба за охрана съгласно Конституцията на Република България чрез постоянна комисия.И чак тогава ръси безобразия.
20
15
 
17
 
! Отговори
безхаберник преди 3 години
Радев както управлява НСО, така ще управлява и България, ако състави служебен кабинет. Пълно безхаберие и некомпетентност. Този човек до края на мандата си няма да разбере защо е там и какви са му функциите. Само е инат не става.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До безобразиеЗакон НСОРЪКОВОДСТВО И КОНТРОЛЧл. 7. Президентът на републиката осъществява общо ръководство и контрол върху дейността на Националната служба за охрана, като:1. назначава и освобождава началника на службата след съгласуване с Министерския съвет и заместник-началниците - по предложение на началника на службата;2. утвърждава основните структурни звена и общия числен състав;3. удостоява офицери с висши офицерски звания.
18
10
 
11
 
! Отговори
безобразие преди 3 години
Простотията и безобразията започнаха да излизат наяве след като Радев зае този пост и пряко отговаря за НСО. Човек, неподготвен за висините , в които се е издигнал, става самонадеян и самовлюбен. Е, това се случи с Радев. Представете си какво е нивото там, след като откакто е Радев, са си заминали 25 човека и 1 началник.
17
2
 
10
 
! Отговори
ДОО преди 3 години
До SichtpunktДържавните служители не плащат данъци и осигуровки,ти и ни я плащаме заради тях а те гласуват за ГЕРБ,схвана ли системата?!
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безобразие!Бившият министър на правосъдието и председател на Народното събрание Цецка Цачева ползва Мерцедес на Националната служба за охрана, съобщи бившият шеф на службата ген. Димитър Владимиров.И това става след позорното ѝ изгонване от властта и от всички постове в управляващата ГЕРБ. От ГЕРБ потвърдиха факта и обясниха, че към Цачева няма заплахи, което да налага да бъде охранявана, но че тя се възползва от правото си на кола със шофьор, като бивш председател на парламента.
15
1
 
20
 
! Отговори
хора преди 3 години
До тяНе е само НСО има хиляди *** на държавна служба хранени от народа който са вредни но верни на определени политически партии и те ги пазят и хранят с нашите пари,ако беше само НСО здраве му кажи.