Партията на Слави се захранва от недоволни от ГЕРБ

Защо българинът чака Европа да му решава проблемите?
2 окт 2020 11:27, Ния Христова
166

 

Проучване на "Маркет линкс" показва, че 71% от българите искат европейските институции да се ангажират със събитията в страната ни и да решат проблемите ни. Социологът от "Маркет линкс" Добромир Живков смята, че политическата криза у нас придобива международен оттенък. 

"Събудихме се с два механизма, а не с един. Тези хора, очевидно след 3 месеца протести, търсят инстинктивно помощ от европейските институции. Даваме си сметка, че до голяма степен всичко е в нашите ръце. От друга страна съществува очакването ЕС да дисциплинира своите страни членки и европейските институции да се намесят по-активно", обясни той в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Според него част от българското общество е започнала да очаква от държавата да решава техните лични проблеми. А модерната културна парадигма е човек да вярва в собствените си сили и да въздейства на политическия процес.
 
"Години наред не само ЕНП беше подкрепяща политиката на ГЕРБ. Подкрепа се виждаше и от Европейската комисия. Все пак има невидим за нас външен натиск. Позицията на ЕП ще окаже неизбежно влияние върху вътрешнополитическата ситуация, но надали ще доведе до конкретна развръзка", коментира Живков.
 
Той е на мнение, че в момента няма разлика в доверието между ГЕРБ и БСП. Тезата на "Маркет линкс" е, че БСП подобрява електоралната си подкрепа, поради негативната вълна срещу управлението и ГЕРБ. Третата позиция в проучването за електоралните нагласи се заема от"Има такъв народ" на Слави Трифонов.
 
"Партията на Слави Трифонов се захранва основно от недоволните от ГЕРБ и тези, които обичайно не гласуват. Тази мобилизация при "Има такъв народ" не може да кажем, че е достатъчно устойчива", отбеляза още социологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледах увисналия нос на мо..шеника харизанов по нац тв и нападките му към трифонов, явно нещата в крадлива..та опг геПи не отиват на добре...
147
3
 
2
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Докато сме в НАТО и Еврогейския ще сме най-бедните в Европа. Западът с корпорации и банки ни краде с 16 млрд Евро годишно. ТВ-та промиха мозъците на българите, та на убийците ни от Запад да разчитаме като на "спасители". Българско УМИРА точно заради ЕС.
146
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Циркът България ще има и вече клоун!Браво на всички българи циркаджии!Неспасяема нация!
145
2
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Партията на Слави ще събере точно 1,5% на изборите.
144
4
 
2
 
! Отговори
олд преди 3 години
преди всички избори прогнозите са че герб губи,след изборите Бойко е поне с 5-6 % отгоре-фаст неоспорим.
143
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще гласувам за всеки имащ дори минимални шансове да измете хунтата от власт.
142
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
149 Не е нужно, всеки да е доволен от нещо, не би било реално. Само при комунизма всички гласуваха за "първия". Достатъчно би било, болшинството да кажат"не", на полуграмотния чалгар, бъркащ всяка трета дума и служещ на червената мафия.
141
1
 
7
 
! Отговори
бат Славчо преди 3 години
ШЕ ни поведе, с яко маане
140
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу Мутрата от СИК!Долу шайката на Гроб!Долу каскетурата!
139
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали наорда бил 80% чалгари и прочие - ХАК ДА ВИЙЙЙЙЙ ССЯЯЯЯЯНАААААААААААА!
138
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Защо българинът чака Европа да му решава проблемите?"Защопто реално, всичко което е "постигнато" през последните 25 години е от Европа. Валутния борд с марката, впоследствие еврото, спаси държавата от гладна смърт. Програмите още от САПАРТ насам, малко или много вдигнаха земеделието ни на крака, след като се оказа, че българинът беше станал непсособен, да се заеме с какво и да е, ако не го кара някой. Магистралите? ХАХХААХ! Без ЕС парите, щяхме да караме вече каруци.
137
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Защо българинът чака Европа да му решава проблемите?"Защото медиите са купени, защото истинските журналисти падат от мостове, намират ги край реке, защото свидетели изчезват безследно или се оказват с имоти за стотици хиляди левове, а и защото средностатистическият бъгларин е толкова заспла, че освен ако не го зариташ и забухаш с шамари, няма да се мръдне, па ако ще и от глад да умира ....
136
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е, че по никоя световна новинарска телевизия не показват "протестите" в България. Защо? Ами защото хората не са глупави. Виждат кое е истинско и кое е измислено. Има да ядете още много хляб от ръцете на тези хора докато ги разберете.
135
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави не е по различен от Бойко, след време и него ще псувате. Партията му не предлага никаква промяна на статуквото. Явно и той е инсталиран от тия дето сложиха Бойко навремето, а балъци бол, чакащи поредния месия.
134
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Слави ще ни оправи!!
133
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ек да се разправя с нас.???Нова ,, Пражка пролет?"
132
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А БСПто умря...
131
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД ПРОДАВА СУТИЕНИ ЧАШКА D И E ТОП КАЧЕСТВО. НЕ, ТОВА НЕ Е ШЕГА!Фейсбук група с името Tradebook с около 50 000 души вече е станала политическа партия, за сведение на членовете и.Видно е от хронологията на групата, че тя е създадена през 2017 г. за алъш-вериш (купувам-продавам), а на 21.08.2020 г. , името на групата е променено на ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД.И така, драги членове и симпатизанти, вече се оказватечленове и симпатизантина Слави Трифонов и партията му. Цирка е пълен!
130
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 136. Да знаеш никой не ти вярва.
129
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом партията на един полуграмотен чалгар, който фафли на всяка втора дума, с потаваштото шоу, се захранва, горко на този *** народ.