За какво да се изследваме след прекаран коронавирус?

Може да имаме отпадналост половин година
13
За какво да се изследваме след прекаран коронавирус?
Снимка: БГНЕС

Хората, които са прекарали тежко COVID-19, може два-три месеца да имат дихателна недостатъчност, заяви пред БНТ пулмологът д-р Диана Лекова.

Леки симптоми като отпадналост могат да продължат до половин година.

Парадоксално, но при пушачите в световен мащаб се наблюдава, че COVID-19 не протича тежко, ако няма придружаващо заболяване, коментира д-р Лекова.

След прекарване на коронавирусна инфекция е добре да се направят кръвни изследвания, рентгенография, желателно е да се проследи сърдечната функция след 10-15 дни.

До месец след боледуване продължават прегледите при различни специалисти, това трябва да е под наблюдението на личния лекар, посъветва още д-р Лекова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Окуражавайте хипохондрията. Лесни пари.
11
0
 
2
 
! Отговори
Nona преди 2 години
Отивате при психиатър,късмет!;-)
10
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Понякога има инфаркти след прекаран covid-19...
9
0
 
12
 
! Отговори
1986 преди 2 години
Да уточним - изследванията с направление и без доплащане или всико си плащаме? като се правят препоръки, да се посочват финансовите условия, защото в България зздравето е стока, с която съответните специалисти търгуват.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1Лъжеш,доказа се още преди 1 година,че пушачите не стигат до болницата,а непушачите.
7
0
 
14
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
След ковид на крак какви изследвания да си прайм? :)))
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5Би трябвало! Отпаднал човек не може да върши същата работа, съответно и заплатата му е редно да е по-ниска. Ако пък съумява да изпълни нормата, значи е кръшкал докато е бил здрав и трябва да се повиши нормата.
5
0
 
23
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
''Може да имаме отпадналост половин година''---Това дали го интересува частният ''бизнесмен-работодател''?
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Постепенно науката ще разбере, че за хомо сапиенс е от жизненоважно значение да вдишва дим, защото така е устроен от зората на цивилизацията. Днес огън рядко се ползва, затова цигарите са единственият заместител. Затова и някои лобита се опитват да ги забранят, защото знаят, че те са здраве, разум и просперитет.
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами нормално, на пушачите целия бял дроб им е облицован в два милиметра никотин, катран, тежки и леки метали, как да се залепи вируса за белия дроб! Най - голямата ми гордост е, че преди 5 години отказах цигарите!
2
2
 
30
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 2 години
След прекаран ковид може и да имате някакви оплаквания, но е много по-вероятно да нямате никакви. Ако пък имате оплаквания, дали ще си направите кръвни изследвания или рентгенова снимка, това с нищо няма да ви помогне, защото няма какво да се направи, освен да чакате да ви мине.
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това за пушачите го твърдят отдавна. Даже правиха изследвания във Франция и Китай. Само около 8% от тежко болните в интензивни отделения са пушачи. Пушачите имат по малко рецептори за които се закрепят шипчетата на вируса и имунната им система не реагира бурно..цитокиновата буря е по рядко срещана.