Петков допусна: Ще влезем в ценови войни за енергията заради Русия

Вярваме в целостта на Украйна, ясен партньор на ЕС и НАТО сме, посочи той
231
Петков допусна: Ще влезем в ценови войни за енергията заради Русия
Снимка: БГНЕС

Вярваме в целостта на Украйна, че всяка държава, в случая Русия, ако влезе с танковете в чужда територия, това е нарушаване на международното право. Това каза премиерът Кирил Петков пред журналисти във връзка със световния конфликт.

Още по темата
По думите му България е много ясен партньор в ЕС и НАТО, силата на тези съюзи е да се говори в един глас.

Солидарни сме с тези санкции и едновременно с това приготвяме нашата система да има варианти да не останем без енергийни източници, да има план Б какво се случва във всяка една ситуация. Гледаме българския интерес, но работим в една общност със Съюза, посочи още той.

Тръбата, която захранва България, захранва и Сърбия, и Унгария, които са стратегически партньори на Русия, така че шансът да стигнем до този сценарий е малък. Ще влезем в динамика на ценови войни за енергията и за газа, допусна Петков.

Той изрази надежда до лятото да видим, че след 11 години строеж газовата връзка с Гърция е факт. Петков разкри, че на седмична база с гръцкия премиер обменят информация докъде е стигнал проектът.

Премиерът коментира още, че се е зарадвал да се срещне с българите в РСМ. Това, което потвърдих, е, че техните права са огромен приоритет за българското правителство. Съгласихме се едновременно с това, че най-доброто е
да видим Северна Македония в ЕС, това е дългосрочната ни стратегия, обясни той.

Премиерът допълни, че дългосрочно целта е хем да бъде премахнат езикът на омразата, хем да сме сигурни, че съседката ни "няма да изпадне извън шанса си да бъде в ЕС".

От думите на Петков стана ясно, че "пиар отборът" му е отрязал премиера на РСМ Димитър Ковачевски от  снимката на Мюнхенската конференция.

Това, което се опитват да направят всички - и в РСМ, и в България, да ни изкарат от диалогичния и конструктивен тон, няма да позволя. Кой на каква снимка е, няма значение.за общата ни стратегия, коментира той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: Кирил ПетковРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 1 март 2022 г. всички западни страни, които подкрепиха Украйна, ще останат без газ" - Путин премина от думи към действия.
175
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Под "пиар отбор" да се разбира професионални пропагандатори, минали курсове в американското посолство.
174
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бях Ви поддръжник , надявах че с репутацията и желанието които заявихте ще Ви помогне да направите нещо добро , младостта Ви беше бонус , вярно и че за много кратко време трябва да решавате много и големи проблеми трупани с години , но виждам нещо което ме ПРИТЕСНЯВА МНОГО - Г-н Петков , не ми се иска да е така , но не знам защо във Вашето поведение виждам Българският Зеленски ?!
173
0
 
4
 
! Отговори
НА РАДЕВ ИЗМАМНИКА преди 2 години
Кирил Петков--Ако се стигне до 100 % спиране на газа към България, ще спрем износа на енергия.......Обаче до 99 процента ще плащате тлъсти сметки защото няколко фирми на наши хора трябва да реализират стотици милиони мръсни пари , които после да вкараме в правилната употреба.....ЗАЩО засекретихте енергийната комисия ??? За да не излезнат имената ли ? За ТРИ секунди = 2 милиона евро далавера които НИЕ плащаме Кирчо !!! НИЕ !!!!
172
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Влизането с танкове е нарушение.А стрелянето по мирни граждани, разселването им...това какво е? Едва ли хората бягат от добро.
171
2
 
7
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
ОСТАВКА Подмяната Грабители Назначени от служебните превратаджии с венецуелските машини ОСТАВКА
170
0
 
1
 
! Отговори
Бг-дУпеТат преди 2 години
До Пазара е решението... Нямаме далавера , иначе е така .
169
1
 
5
 
! Отговори
Давам акъл преди 2 години
Г-н Премиер , време е да отидете съС Асен В. , на стаж при Виктор Орбан , в Унгария се намира , белким ви влезе нЯщУ в т-вите , главите де ,........ или не ви устройва !
168
1
 
7
 
! Отговори
Бат Сали преди 2 години
Не разбрах , ама май вече усещам , за КОИ са ''санкциите'' ?
167
0
 
8
 
! Отговори
Четете бре ? преди 2 години
Какво каза Тръмп ?
166
1
 
9
 
! Отговори
Пак ли ? преди 2 години
Кот кажИ САЩ !Жалко за ЕС , неграмотни измислени лидери , като *** от Бг и подобни , корумпета всезнайковци не знаят на кой свят са ...
165
1
 
9
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Ами Бате Кире , така сте си постлале !Айде юруш на ''санкциите'' , ама май ще има санкции от Русия , очаквахте ли тоя номер !
164
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Али, много холивудски филми гледаш.
163
2
 
13
 
! Отговори
СС преди 2 години
Кирчо *** да разкарат "зелената енергия",че българите умират от глад и мизерия !!! Украйна е проблем на САЩ и Русия и нас не ни интерисува !!!
162
1
 
17
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
Кире , млад си още и не ти са ясни нещата в политиката!Русия има природните ресурси на енергоносителите има и най-яките оръжия , не и пука ни за САЩ , ни за ЕС , ни за България!От цялата тая дандания около Украйна , Русия и САЩ ще излязат с пълни джобове, а България и ЕС ще духат супата!Време е да се ориентирате в правилната посока и за да се харесате на Русия да назначите референдум за членството ни в НАТО!И тъй като народа /Слави му вика суверена/ е много по-умен от Вас , ще се откачим от НАТО
161
12
 
0
 
! Отговори
али преди 2 години
Русия е голяма държава, но запада .... Стандарта на живот е нисък, не произвеждат нищо освен военна техника, която нямат реално на кой да я продадат. Основните им доходи са полезни изкопаеми (което не е много добра инвестиция) т.е. млако запричличват на арабските страни.... Имат много малки републики, които могат много бързо да се обърнат срещу Русия.....Бъдещето на русия не е светло, може би затова, ното ЕС, ното САЩ са за война с тях. Просто чакат болния сам да си умре....
160
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е български конфликт, а американски. Българският премиер трябва само да декларира, че сащ трябва да преговарят с Русия. Никакво намесване на България в този конфликт. След тези постоянни действия на премиера на страната на сащ, трябва да се иска оставката му като заплаха за националната сигурност.
159
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков да не допуска а направо да напуска към Канада
158
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Вярваме в целостта на Украйна, че всяка държава, в случая Русия, ако влезе с танковете в чужда територия, това е нарушаване на международното право." -- натовски лъжи. Защо украйна не плаща пенсии на хората в Донбас, няма банково обслужване, обстрелва мирното население, изобщо геноцид. Русия няма да остави това население да бъде унищожено от украинските фашисти. И тука на сцената излиза канадският кeлeш киро и бълнува "международно" право. Русия е извор на международното право.
157
0
 
11
 
! Отговори
инж. Hoqsan преди 2 години
ПъПъ ПъПъ..., че е модерен, свеж и симпатичен Киро - две мнения по въпроса няма. Обаче нещо не му върза, народа иска старите цени или нови доходи, а то нито едното - нито другото, всеки ден виждам как всичко скача нагоре и то ще скача още. Промишленият ток защо е толкова скъп, откъде накъде? Не трябва ли точно обратното да е - да е субсидиран от държавата, да помага на малкият и среден бизнес.. а извинете, то държава - НЯМА, аз къде летя в розовите облаци... ужас...