Облачно, ще вали сняг и дъжд в Западна и Централна България

Задава се нова порция студ, валежите ще продължат
9 мар 2022 07:53, Елка Василева
6

Денят започна с температури от минус 2 до 3 градуса, по Черноморието до 1-3 градуса. От север се спуска нова порция студ. През деня ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд и сняг в западните и в централните райони. Следобед над Източна България ще има слънчеви часове. Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 4 до 10 градуса , прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR  Александрина Янкова.

Над планините ще бъде облачно с валежи от мокър сняг, по-интензивни следобед в Рила и Пирин. Вятърът по високите части, над 2 200м височина, ще бъде умерен от север със скорост до 30 км/ч. Максимални температури на 2 500м височина ще са около минус 11 градуса, а на 1 500м височина до минус 3 градуса.

Над България ще проникне по-хладен и влажен въздух и валежите от дъжд и сняг ще продължават, по-интензивно в западната половина от страната.

В четвъртък нова порция студ от север ще подсили валежите от сняг у нас, в западните и северните райони, и в Западна Румъния.

В петък преди обед ще има слънчеви часове, а следобед в западните и северни части от страната ще превалява сняг. В събота и неделя ще превалява преди обед главно в източните райони.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чччш, пуснете корона новините де или онова беше само докато трябваше да ни приспивате докато САЩ плащаха на Украинци да избиват Украинци?
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време на такова време му викахме вече пролет а сега му викат студ и бедствие,и ще очакваш от тоя материал да си брани страната ако ни нападнат и нас..
1
0
 
3
 
! Отговори
Александър преди 2 години
Много хубави новинарки, чудя се дали ще ме вземат на работа там, мога да ги...